Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

meivakantie spanje

Meivakantie 2023: zoveel leuks in de Costa Brava!

Deel dit bericht

Heerlijk! Het is alweer begin 2023, de dagen worden lekker langer,  minder guur en…….je kunt eindelijk weer aan de eerste vakantie van het jaar denken: de meivakantie!  En wat ga jij doen? Relaxed met de luxe Solmar bus? Of vliegen op Barcelona of Girona? Wat het wordt, maakt niet uit, zin krijg je in elk geval van deze vooruitblik naar al die fijne dingen die je júist in de meivakantie kunt doen!

Want……..de botanische tuinen staan fris en vers in bloei! Blanes, Lloret, Palafrugell…. Blader zeker nog even terug naar mijn blog van november 2022 waar ik je de mooiste noem; ze zijn nu op z’n mooist, prachtig frisgroen, het is nog niet zomerwarm dus zéker een bezoekje doen! Stekjes mee naar huis nemen kan nu ook goed; die zijn in het voorjaar volop te koop in de shop bij de in/uitgang. En weet je wat ook echt genieten is? Een thermo’tje koffie en vers belegde stokbroodjes van het bakkertje om de hoek van je hotel meenemen.  Dan wordt het al oppeuzelend genieten van de lentezon op één van de vele bankjes met vast en zeker een geweldig uitzicht!

Want…….het is nog fijn rustig op het strand dus nu is het dé tijd om eens die prachtige “Camí de Ronda” langs de Costa Brava tot aan de Franse grens te maken. Misschien niet helemaal, want tja, 130 kilometer vanaf Blanes is best veel. Maar je kunt ‘m fijn in stukjes opdelen en nu, in de late lente zijn die prachtige kilometers supergoed te doen in het voorjaarszonnetje. Tuurlijk een powerbank voor je telefoon meenemen, want je gaat vast de allermooiste jaloersmakende foto’s schieten!

Want……..Barcelona is nog niet overladen met toeristen, je kunt er relaxed rondstruinen én er zijn zoveel leuke activiteiten in de meivakantie:

– Het relatief onbekende, nooit toegankelijke maar oh zo prachtige huis de Torre Bellesguard van Gaudí is open en in het eerste weekend van mei kun je er zomaar in! Rondom, in de tuinen is een geweldig leuke markt met vegan eten, kunst, kleding, sieraden, accessoires en allerlei hips meer.

– Museumnacht! Begin mei zijn alle musea’s nachts open en ook nog eens gratis! Scheelt je niet alleen héél veel centjes, maar het is ook nog eens hartstikke bijzonder, zo’n nachtbezoek. Maak alvast maar je lijstje!

– Vermut & Soul; tapas zijn al lang al uit, Vermut is hartstikke ín. Begin mei vind je overal, van de haven tot aan bovenop Montjuïc swingende bandjes op de leukste locaties. Relaxed wiebelen op lekkere muziek met al dan niet een échte homemade local glas Vermut in je hand, en óók nog is in Barcelona, kan het nóg leuker?

Want…….Er zijn de Festes de primavera en de Festes del Roser! Ofwel de lente feesten en –braderieën.  Groot én klein: in Barcelona, Palafrugell, Olot, Besalù enzovoorts: eind april/begin mei vindt je ze in in de dorpen en stadjes aan én iets verder van de kust. Streekproducten, Sardanas (Catalaanse volks dans), gratis rondleidingen; er is van alles te doen. De “Festa del Roser” draait om rozen; overal zie je ze dan ook: in grote en kleine kunstwerken, straatmozaïeken, versierde straten en balkons.

Vaak kun je op die feesten heerlijk ter plaatse het speciale “feestmenu” eten in de lokale restaurants. Koop de plaatselijke krant “ El Punt” en blader door tot bijna de laatste pagina; onder het kopje “Agenda – Festes” vind je ze. Veel toeristen zul je er dan niet vinden – is dat niet leuk?

Want……..je kunt nog genieten van maagdelijke stranden zónder overal die toch al niet zo fraaie zonnebedden en parasols! Want zeg nou zelf, ze kúnnen wel is makkelijk zijn, maar het is toch ook heel relaxed héél veel meters ruimte zonder buren rondom je handdoekje te hebben? Of helemaal rechtdoor naar zee te kunnen kijken vanaf dat heerlijke plekje vooraan op het (nog) rustige terras? En al is het misschien nog niet zo heel warm, het zonnetje is er en die blauwe lucht ook, dus jij zit heerlijk van de meivakantie te genieten!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!