Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

herfst in spanje

Herfst in Spanje: de mooiste plekken om te bezoeken tijdens de herfstvakantie

Deel dit bericht

De meeste toeristen zijn weer vertrokken en de temperaturen dalen naar een aangenaam niveau: het is herfst in Spanje! Ondanks dat de zomer een populair seizoen is om op zonvakantie naar Spanje te gaan, is de herfst misschien nog wel fijner. Het is niet meer extreem heet, waardoor je makkelijker activiteiten kunt ondernemen.

Vandaag neem ik je daarom mee naar de leukste plekken om tijdens de herfst te bezoeken in Spanje. Het zullen misschien plekken zijn die je al kent, maar we duiken in dit artikel dieper in op de specifieke activiteiten tijdens de herfstmaanden.

Granada

Granada is een perfect voorbeeld van een plek die je beter buiten het hoogseizoen kunt bezoeken. De temperaturen lopen in de zomer namelijk hoog op, wat het lastiger kan maken om de bezienswaardigheden te bezoeken.

Zo kun je tijdens de herfstvakantie in Granada uiteraard het bekende Alhambra bezoeken, het prachtige Moorse paleis. Ondanks dat het in de herfst minder druk is, zou ik je aanraden om van tevoren al online kaartjes te kopen.

Ook ligt de Sierra Nevada vlak bij de stad. Dit is een geweldig skigebied dat meestal rond eind november opengaat en tal van mogelijkheden biedt voor vermaak in de sneeuw. Het is een gebied dat beschikt over wel 131 pistes, met een totaal van meer dan 110 km. Ideaal dus als je graag met het gezin of vrienden geniet van plezier in de sneeuw!

Barcelona

Barcelona: wie kent het niet! Waar het in de zomer ontzettend druk is, nemen de bezoekersaantallen in de herfst weer af. Perfect dus voor een heerlijke vakantie in deze wereldstad.

Dit seizoen leent zich dan ook perfect voor bezoeken aan de vele musea die Barcelona te bieden heeft. Zo kun je onder andere terecht bij het Museo Nacional d’Arte de Cataluña (het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië), het Museo Europeo de Arte Moderno (Het Europese Museum voor Moderne Kunst) en het Picasso Museum.

Daarnaast zijn er genoeg parken te vinden waar je kunt genieten van de prachtige herfstkleuren. Als het weer het toelaat, kun je zelfs een picknick houden! Als je de stad even wilt ontsnappen, kun je het natuurpark Collserola opzoeken. Dit ligt zo’n 20 minuten buiten de stad.

Ook de markten zijn een bezoekje waard. Een van de bekendste is de Boquería, die op de Ramblas gelegen is. Je kunt echter op alle markten de seizoensproducten bewonderen die aangeboden worden. Zo zijn paddenstoelen, bosvruchten, zoete aardappels en kastanjes te vinden.

Sevilla

Een ander voorbeeld van een stad die je beter in de lente of in de herfst kunt bezoeken dan in het hoogseizoen, is Sevilla. Waar de temperaturen in maanden als augustus op kunnen lopen tot boven de 40 graden, zijn deze een stuk zachter in de herfst.

Een plek die je hoe dan ook moet bezoeken in deze prachtige Andalusische stad, is het Real Alcázar. Dit is het Koninklijk Paleis van de stad uit de tijd van de Arabieren. Je kunt hier dan ook ontzettend veel leren over de geschiedenis van de stad en hoe mensen toentertijd leefden. Het is een plek die jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers verwelkomt en waar series als Game of Thrones zijn opgenomen.

Ook het Plaza de España mag je niet missen tijdens je bezoek aan Sevilla. Dit bekende plein heeft een vorm van een halve cirkel, die wordt omringd door gebouwen. In de 52 tegelmozaïeken die je rondom het plein ziet, staan alle provincies van Spanje afgebeeld. Je kunt hier zelfs een bootje huren om het water op het plein te verkennen.

Tenerife

Een van de grootste voordelen van de Canarische eilanden, is dat de temperatuur gedurende het hele jaar goed is. Waar in het vasteland van Spanje de temperaturen flink wisselen, is het klimaat op eilanden als Tenerife constant.

Een perfecte activiteit voor tijdens de herfst op Tenerife, is de Ruta de los Castaños, ofwel de route van de kastanjebomen. Er zijn verschillende routes te vinden, die vooral in het noorden van het eiland liggen. Er zijn wandelroutes die slechts een uurtje duren, wat ze perfect maken om met kinderen te doen. Tijdens de hele rit kun je genieten van de prachtige herfstkleuren in de bomen.

Je zult hierna wel honger hebben gekregen! Dit is het perfecte moment om een guachinche te bezoeken: een typisch Canarisch restaurant dat getypeerd wordt door de zelfgemaakte wijn en het typische eten van het eiland. Enkele gerechten die je hier kunt proeven zijn papas arrugadas (aardappels met schil, met verschillende sauzen erbij) en garbanzas (een typisch stoofpotje met o.a. kikkererwten).

Benidorm

Ondanks dat Benidorm bij velen bekend zal staan als een typische zomerbestemming, is het juist ook een geweldige plek om een deel van de herfst door te brengen. Sterker nog, de temperaturen zijn nog aangenamer ook!

Zo kun je alsnog genieten van de fijne brede stranden die de stad te bieden heeft. Loop daarna ook zeker even door naar het Balcón del Mediterráneo, vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt over de kustlijn.

Ben je graag actief bezig op vakantie? Ook dan zijn er genoeg plekken waar je kunt wandelen, fietsen of andere sporten zoals golf kunt uitoefenen.

Een ander typisch evenement in Benidorm dat ieder jaar weer terugkomt, is het festival van Moros en Cristianos, ofwel van de Moren en Christenen. Dit feest vindt overigens in nog meer dorpen en steden aan de Costa Blanca plaats. Tijdens dit feest ga je terug in de tijd en zijn er spektakels waarbij muziek en dans een belangrijke rol spelen. De precieze data verschillen per jaar, dus zoek dit zeker van tevoren even op.

Is het slecht weer? Dan is het winkelcentrum La Marina een fijne plek om wat uren door te brengen. Hier zijn veel van de typisch Spaanse winkelketens te vinden, zoals Zara, Pull&Bear, Bershka en Stradivarius. Daarnaast zijn er meerdere restaurants en koffietentjes waar je even bij kunt komen van het shoppen.

Dat waren ze dan: de mooiste plekken op te bezoeken tijdens de herfst in Spanje. Heb jij je reis al geboekt? Bekijk snel de beste aanbiedingen!

Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!