Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Banner Mallorca

Mallorca, het grote broertje van Ibiza

Deel dit bericht

Waar Ibiza het eiland is van vele gezichten en uitermate gekend is door haar party-scene, hippie-verleden en wonderbaarlijk mooie natuur, heeft Mallorca nog heel wat extra troeven te bieden.

Of je nu van cultuur, city trips, gastronomie, natuur, exclusieve woningen, architectuur of zon-vakanties houdt, er is voor ieder wat wils. Op Mallorca kun je zowat alle seizoenen genieten van wat het eiland te bieden heeft. In de zomer ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 30 graden en in het najaar is dat ongeveer de helft. Het eiland is ongeveer 100 km lang en 70 km breed.

We nemen je in deze blog mee op een (virtuele) trip over het eiland Mallorca!

Op een kwartier van de luchthaven vind je Palma, de hoofdstad. Verrassend hip en trendy, met door heel de stad verspreid veel winkels, bars, restaurants, juweliers en een mooi oud stadsgedeelte. Hier vind je verschillende kerken zoals de gotische kerk ‘Basílica de San Francisco’ en uiteraard de beroemde kathedraal ‘De Santa Maria’ op Plaça de La Sue. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het gotische Lonja de Mallorca, de Gerhardt Braun Gallerij, het Es Baluard museum en 3 kilometer ten westen van Palma: het ronde kasteel Castell de Bellver.

Het grootste plein van de stad, Plaça Major, welke vroeger het hoofdkwartier van de inquisitie was, biedt tal van restaurants, bars, kunstgalerijen en kraampjes om even te ontspannen.
Wat ook zeker de moeite waard is, is een wandeling door de stad, waar je in sommige gevallen door de tralies van de poorten kunt binnenkijken op de mooie patio’s van gebouwen die prachtige appartementen herbergen. De architectuur is heel typisch voor Mallorca en soms heel verrassend!

Ten zuiden van Palma tref je de verschillende stadsstranden waar je naar hartenlust kunt zonnen, wat kunt drinken en je ogen kunt vergapen aan de mooie jachten in de grote jachthaven.
Mallorca, met al haar baaien en kreken, is zeer geliefd bij zeilers, die hier rust en privacy opzoeken. Er zijn zelfs restaurantjes waar je zonder boot bijna niet terecht kunt.

Iets ten oosten van de hoofdstad, vlakbij Can Pastilla, vind je de exclusieve beach bar Puro Beach, met een zwembad uitgehouwen in een rots, met heerlijke ligstoelen. Het restaurant is volledig ingericht in het wit en heeft een cool dakterras. Dit alles wordt overgoten met een sausje van chill-muziek. Naast zwemmen, eten, drinken en muziek luisteren kun je hier ook genieten van een heerlijke massage. Een dag-uitstapje waard. Soms worden hier trouwens ook feesten georganiseerd.

Iets verderop ligt El Arenal. Hier vind je verschillende hotels. Deze omgeving is ook bekend vanwege de feestende jongeren die daar in één van de verschillende hotels of appartementen verblijven.

Op 20 minuten lopen ten westen van Palma tref je het kleine vissersdorp Portixol. Daar vind je een klein strandje, een leuk haventje en verschillende restaurantjes.

De oostkust van Mallorca

Voor diegenen die graag rust en stilte opzoeken op het strand is de oostkust van Mallorca ideaal. Hier tref je veel maagdelijke strandjes, baaien en kreken. Het ene wat makkelijker te bereiken dan het andere. Er zijn trouwens verschillende strandjes die goed bewaarde geheimen zijn. Deze zijn enkel bekend bij de locals, zonder enige aanduiding of wegbewijzering. Een beetje rondvraag kan hier soms leiden tot ongeziene juweeltjes, waar je wel eens geheel onverwachts op privé-feestjes kunt belanden.

Eveneens een leuke tip aan de oostkust is Porto Colom. Een dorpje met verschillende gekleurde huisjes, uitkijkend op de haven. Uiteraard is hier ook een strand. Hier kun je tevens een boot huren voor een daguitstap.

Ook kent Mallorca verschillende grotten, waarvan de ‘Cuevas del Drach’ (Drakengrotten) gelegen nabij Porto Cristo, veruit de grootste en meest indrukwekkende zijn. De kalkstenen grotten strekken zich uit over een lengte van ongeveer 4 kilometer met een diepte van 25 meter onder het grondoppervlak. Bijzonder is het onderaardse meer waar je een boottochtje kunt maken.

Op het meest noordelijke punt van het eiland tref je Cap De Formentor, een vuurtoren met een adembenemend uitzicht. De rit naar boven per auto of fiets, bedraagt 13 km en is een hele beleving op zich. Eenmaal boven geniet je van een fenomenaal uitzicht. Deze uitstap is perfect te combineren met een bezoekje aan Pollença (een charmant bergdorp) en Port de Pollença (de haven).

Cap de Formentor

Het binnenland van Mallorca typeert zich door de vele mooie finca’s die het eiland rijk is. Sommige zijn helemaal opgeknapt en omgevormd tot rustgevende, rural hotels. Hier hoor je ’s avonds de geitenbellen rammelen, maar zien doe je de geiten niet. Door gebrek aan lichtverontreiniging is het namelijk behoorlijk donker op deze plekken. Genieten van een heldere sterrenhemel kan dan weer wel!

Als je ooit mijmerde hoe het zou zijn om met de Oriënt Express te reizen, kun je dit in het klein ervaren met de Ferrocarril van Palma naar Soller. Dit charmante houten treintje voert je langs de natuur van Palma via Bunyola naar Soller. Een leuke rit die ongeveer een uur duurt. Vanuit Soller kun je nog met de tram verder naar Port de Soller, zo’n 5 kilometer verderop. Op beide plaatsen vind je restaurants en barretjes en enkele bezienswaardigheden.

Auto huren in Mallorca

Wie met de auto een indrukwekkende tocht wil maken, vertrekt van Palma naar Soller, om dan westwaarts richting Deià te rijden. Deze tocht is een waar genot voor het oog. Je rijdt verder door naar de kust en indien het etenstijd is stop je bij restaurant Sa Foradada, aan Son Marroig, te bereiken via een klein weggetje. Hier aangekomen waan je je in het paradijs. Idyllisch gelegen tussen de rotsen, met het zicht op de mooie jachten, worden hier heerlijke gerechten bereid. Dit restaurant heeft tevens dienst gedaan als decor voor een film. Prachtig.

Na de lekkere lunch rijdt je verder zuidwaarts om te stoppen in Valdemossa, één van de mooiste dorpen van het eiland. Na een leuke wandeling neem je terug de kustweg naar Port de Andratx, wederom een mooi stadje, tevens een stop en bezoek waard.

De westkust van Mallorca

De westkust is toch wel de mooiste van het eiland. Aan deze kust vind je tevens al de miljoenenvilla’s van de beroemdheden. Geef je ogen goed kost als je van Soller naar Port de Andratx rijdt, want er staan vele prachtige woningen tegen de rotsen aan gebouwd. Misschien spot je ook één van de beroemde bewoners zoals Michael Douglas, Claudia Schiffer of Rafaël Nadal.

Je dag afsluiten doe je in stijl in Puerto Portals (Portals Nous), het beste te vergelijken met Puerto Banus in Marbella. Hier vind je exclusieve kleding boutiques met alle topmerken, high-end juweliers, vastgoedkantoren, botenmakelaars en absolute toprestaurants. Terwijl je een drankje nuttigt of lekker eet, kun je genieten van een parade van boten aan de jachthaven en rijden er mensen in dure bolides voorbij. Een kwartiertje later ben je terug in Palma na een intense dagtrip.

Benieuwd naar ons aanbod op Mallorca? Neem eens een kijkje op deze pagina!

Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!