Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

costa blanca

In de meivakantie naar Spanje: de beste plekken om te bezoeken

Deel dit bericht

De meivakantie is een van de beste tijden om een vakantie naar Spanje te plannen. De temperaturen zijn dan namelijk perfect! Het is er niet zo heet als in de warmste zomermaanden, maar ook zeker niet te koud. Dit maakt het een geweldige periode om steden te bezoeken en om het land te verkennen. Ook aan de kust is het ultiem genieten: de Spaanse zon op je gezicht terwijl je geniet van een drankje aan het strand, wat wil je nog meer? In dit artikel vertellen we je wat de beste Spaanse bestemmingen zijn om te bezoeken in de meivakantie.

De Costa Blanca

We starten aan de Costa Blanca. Dit deel van de Spaanse kust staat onder andere bekend om de prachtige stranden, waar je het hele jaar door van kunt genieten. Er zijn een hoop bestemmingen die ook in de winter levendig zijn.

Een goed voorbeeld is natuurlijk de stad Alicante, waar ook de luchthaven is. Er wonen zo’n 330,000 mensen, wat het een middelgrote stad maakt in Spanje. Er is dan ook een hoop te beleven: je komt hier veel geweldige restaurants, gezellige terrasjes en culturele activiteiten tegen. Breng ook een bezoekje aan de markthallen, waar je allerlei lokale producten kunt proeven.

Daarnaast is de temperatuur in mei perfect om een wandeling te maken naar het Santa Barbara kasteel, dat gelegen is op de heuvel Benacantil. Het is een flinke klim, maar absoluut de moeite waard. Vanaf boven heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad en de kustlijn. Loop daarna weer naar beneden en beloon jezelf met een verfrissend drankje aan het strand. Genieten!

Er zijn natuurlijk nog veel meer bestemmingen aan de Costa Blanca waar je fijn kunt verblijven. Naarmate we meer naar het noorden gaan, komen we plekken als Benidorm tegen. In de zomer loopt deze stad over van de toeristen, waardoor de maand mei het perfecte moment is om de menigte voor te zijn. Bezoek het kruis van Benidorm en kijk uit over de stad. Wandel door het oude centrum, door naar het Balcón del Mediterráneo. Ook is het een leuke plek om te bezoeken met kinderen, want er zijn genoeg parken zoals Aqualandia en Terra Mítica.

Gaan we nog verder door naar boven, dan komen we bij Altea en Albir, populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders en Belgen. Ook Calpe is een aanrader, waar je bijvoorbeeld de Peñon de Ifach kunt beklimmen. Kortom: genoeg te beleven aan deze prachtige kust!

De Costa Brava

De volgende kust die bij de beste bestemmingen in Spanje hoort om te bezoeken in de meivakantie, is de Costa Brava.

We vinden hier tal van kustbestemmingen die erg populair zijn, waarvan we goed begrijpen waarom! Allereerst de bekende namen als Lloret de Mar en Malgrat de Mar, die al jarenlang bekend staan als fantastische plekken om de vakantie door te brengen. Ook van Blanes en Tossa de mar heb je ongetwijfeld al eens gehoord.

Ook bestemmingen als Calella, Pineda de Mar en Playa d’Aro verdienen hun plek in dit artikel. Stuk voor stuk zijn het plekken waar je in de meivakantie geniet van de zachte temperaturen, de gezelligheid en activiteiten om te beleven.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld Blanes als uitvalsbasis gebruiken om het binnenland van Spanje te bezoeken. Zo ligt de prachtige stad Girona op zo’n drie kwartier rijden van Blanes, een plek die zonder twijfel een bezoekje waard is. Bewonder de kathedraal, de Arabische baden en de muur uit de negende eeuw.

De Costa Dorada

De Costa Dorada, ofwel de Gouden Kust, mag ook zeker niet ontbreken op deze lijst. Hier vinden we onder andere de bekende badplaats Salou, waar alles aanwezig is voor een waanzinnige vakantie voor jong en oud. Zo kun je vermaak opzoeken in het bekende pretpark PortAventura, maar ook ontspannen aan een van de vele stranden.

Ook Cambrils is een aanrader om je vakantie in door te brengen. Met tal van fijne zandstranden en parken, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een rustige vakantie. Je kunt uiteraard ook makkelijk de drukte opzoeken in de omliggende steden. Hetzelfde geldt overigens voor de bestemmingen La Pineda en Miami Platja.

De Costa del Sol

Ook aan de Costa del Sol kunnen we, zoals de naam al zegt (de Zonnekust) genoeg zonnestralen vinden. Als je hier je vakantie doorbrengt, mag een bezoekje aan de stad Málaga zeker niet missen. Ook in de meivakantie is dit een van de bestemmingen in Spanje om te bezoeken. Het strand ligt vlak bij het historische centrum, dus hier kun je zo heenlopen. Daarnaast zijn er een hoop bezienswaardigheden. Zo kun je naar Muelle Uno (de haven), het Gibralfaro en het Alcazaba.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen aan deze kust waar je kunt genieten van je vakantie. Goede voorbeelden zijn Benalmádena en Fuengirola, beide populaire bestemmingen voor reizigers. Ook hier zijn genoeg activiteiten te plannen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de sporthaven van Benalmádena, of neem de kabelbaan naar boven op de berg. In Fuengirola kun je de kinderen meenemen naar het Bioparc, of naar het kasteel Sohail. Kortom: je zult je hier niet snel vervelen! Uiteraard kun je hier ook gewoon lekker ontspannen op het strand.

Als het goed is, weet je nu precies wat de beste plekken zijn in Spanje om te bezoeken in de meivakantie. Waar je ook naartoe besluit te gaan: je zult hoe dan ook kunnen genieten van dit heerlijke land. Alvast een fijne vakantie gewenst!

Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!