Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

chiringuitos costa blanca

10x de hipste chiringuitos aan de Costa Blanca

Deel dit bericht

Voor wat eiland vibes hoef je inmiddels niet meer naar de Spaanse Balearen! Aan de Costa Blanca zijn er de laatste jaren steeds meer hippe chiringuitos ofwel ‘strandbarretjes’ ontstaan op de mooiste plekjes en in de leukste baaitjes. Omdat chiringuitos vaak alleen in de zomermaanden zijn geopend, zijn voor de wintermaanden de beach lounge bars en restaurants met waanzinnig zeezicht een iets warmer alternatief. In deze blog lees je 10 tips voor de hipste chiringuitos aan de Costa Blanca.

La Bandideta, Javéa

Heerlijk als de beschrijving zegt: “Abierto con Sol” wat betekent: we zijn open met zon! En laat dat hier aan de Costa Blanca wel goed zitten ;). Deze chiringuito is echt een verborgen parel, midden in Cala Granadella.

TIP: wanneer je een drankje hebt gedaan in deze chiringuito en qua lunch of diner een iets uitgebreidere kaart en meer ‘restaurant’ zoekt, loop dan eens naar Restaurante Sur.

El Cranc, L’Olla

Chiringuito El Cranc in Altea serveert al 40 jaar hartstochtelijk en met heel veel passie recepten uit het Spaanse land, recht aan de oevers van de Middellandse Zee. Het is een echt familiebedrijf en eigenaren hebben ook een watersportzaak, net ernaast. Op deze plek is het extra genieten na een sportief Sup of kano-avontuur op zee!

Algas de L’andrago, Moraira

Je kunt er helaas niet reserveren en dat maakt het des te leuker als je er wel een tafeltje voor de lunch kunt bemachtigen! Het is een heerlijke plek aan zee. Het restaurant bestaat uit verschillende gedeeltes: kies voor een tafeltje recht aan zee tussen de bananenplanten of blijf lekker in de schaduw. Leuk: op zondag wordt er regelmatig livemuziek gespeeld.

Olalà, Cala Baladrar

Deze chiringuito in Benissa is alleen in de zomermaanden geopend en je waant je meteen in Ibiza! Hier springt naast het uitzicht de erg vriendelijke bediening er vooral uit! De paella is een echte aanrader op deze plek en er hangt een heerlijke vibe.

Olalà is beter niet te verwarren met Oli ba ba in Oliva, vlakbij Denía. Dit is een strandbar is die je vooral ook in de late uurtjes met de voetjes in het zand laat dansen! Deze plek is namelijk van 8 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s nachts geopend. Wanneer je op het strand van La Devesa wandelt, kenmerkt deze chiringuito zich door de twee grote Afrikaanse beelden die je al van ver ziet staan.

Yorkos Paraiso, La Villa Joyosa

Deze chiringuito geeft een geweldig uitzicht op helblauw water wat nog extra helder wordt door de witte keien op het strand. Fijn om hier te lunchen, maar ook tijdens de zonsondergang een geliefde plek. Denk aan relaxte zitzakken op het strand, voetjes in het zand en een cocktail in je hand. Ook is hier regelmatig livemuziek.

Cala Clemence, Javéa

Echt een parel deze strandtent. Nou eigenlijk dekt dat de lading niet. Het is een restaurant pal aan zee en heeft hele ruime openingstijden, ook in het voorjaar en najaar. Of het nu bewolkt of zonnig is, het uitzicht op de Cala is geweldig! Vooral in de zomer is er één ‘maar’: het is er de laatste jaren steeds drukker geworden, parkeren is er lastiger. Wanneer het te druk aan het worden is, wordt uit voorzorg de toegangsweg afgesloten door de lokale politie. Beste alternatief om die zomer drukte voor te zijn: ook heerlijk om hier ‘s ochtends op tijd heen te gaan voor een uitgebreid ontbijtje of een café met tostada con tomate y Jamón (toast met tomaat en serano ham)!

TIP: wist je dat deze plek vaak gebruikt wordt als trouwlocatie? Het hele restaurant is dan bezet door de voorbereidingen, dus check de social media van Cala Clemence ook altijd even om teleurstellingen te voorkomen.

Efimero, Playa El Torres

Deze in Villajoyosa gelegen chiringuito is echt een plek voor de hele familie. Het strand van El Torres ligt in een baai, waardoor het overzichtelijk is en een echte aanrader is met kinderen. De gerechten op de kaart zijn iets minder, maar vooral voor een borrelhapje en een drankje is dit een hele fijne plek. Wanneer je iets uitgebreider wil lunchen is het nabijgelegen restaurant El Trebol een aanrader. Tip: de paella is daar geweldig!

See the Sea, El Albir

Deze plek is de laatste jaren regelmatig gewisseld van eigenaar. Sinds 2 jaar heeft de huidige eigenaar hier echt een geweldige trekpleister van weten te maken! Hippe bediening en hippe Dj’s in het weekend maakt dat naast toeristen ook veel lokale Spanjaarden deze plek weten te vinden.  Dit geeft een hele leuke sfeer mix. Het uitzicht over de helblauwe baai van Albir en Altea is waanzinnig. Het zicht reikt zelfs tot de berg van Calpe: Peñón de Ifach. Heel fijn: deze plek is het hele jaar door geopend!

Xiringuito Postiguet, Alicante

Dit is ‘The Place to be’ wanneer je in Alicante verblijft. Deze chiringuito ligt op het stadsstrand El Postiguet. Denk aan livemuziek, cocktails en zicht op de stad die in het avond licht valt. Hier kun je gerust met je strandkleding de hele avond blijven zitten. Schaduw wordt er gecreëerd door rieten matten, wat meteen ook een heerlijk mediterrane sfeer geeft.

Dit is ‘m dan: mijn lijstje van favoriete chiringuitos aan de Costa Blanca. Welke ga jij bezoeken tijdens je volgende vakantie?



Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!