Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Banner wandelfiets Brava

Costa Brava: de mooiste fiets- en wandelroutes

Deel dit bericht

Met honderden kilometers aan gevarieerde grote én kleine routes is de Costa Brava een paradijs voor fietsers en wandelaars. Of je nu houdt van een ochtendwandeling om wakker te worden of liever gaat voor een intensieve tocht door het Spaanse binnenland, er is voor ieder wat wils. In deze blog vind je de mooiste fiets- en wandelroutes voor jouw volgende vakantie naar de Costa Brava!

Wandelroute Costa Brava: Camí de Ronda

De volgende route is een must als je in de Costa Brava bent. Wandel of fiets minimaal één traject van de historische 200 kilometer lange “Camí de Ronda” die in het Noorden in Portbou begint en de grillige kustlijn helemaal tot Blanes volgt.

Kom je in de zomer? Ga dan lekker vroeg in de ochtend of aan het begin van de avond, zodat je optimaal van de prachtige uitzichten kunt genieten! Onderweg kom je verschillende leuke restaurantjes tegen waar je wat kunt eten en, ook fijn, het overgrote deel van de route is prima met kinderen te lopen!

Tip! Ga rond lunchtijd op zoek naar een dorpsplein bij de kerk om voor een klein bedrag een Menu del Dia te eten in een rustiek dorpsrestaurantje!

– Jacqueline

De Camí de Ronda is al zeker duizend jaar oud en bestond ooit uit voet- en karrenpaden om de stranden, baaien en dorpjes van de kust met elkaar te verbinden. Via deze paden konden de vissers gemakkelijker terug komen naar de haven van herkomst als de boot schipbreuk zou lijden tegen de scherpe rotsen. En de naam? Die komt van de ronde, de “Ronda” die de kustpolitie in de 19e en aan ’t begin van de 20e eeuw maakte om de smokkelaars en zwarte markt te controleren.

Wil je spectaculaire, ruige landschappen, een ongerepte natuur en ben je niet bang voor een stevige wandeling? Kies dan voor de meer noordelijke stukken van de route, bijvoorbeeld van Cadaqués via natuurgebied Cap de Creus naar Portbou.
Lekker gemakkelijk, kort en met de meest fotogenieke kilometers: van Cap Roig bij Palamós naar Llafranc of van Sant Feliu de Guixols naar ‘s Agaró/Platja d’Aro. In het zuidelijke stuk van de Costa Brava is de Cami de Ronda tussen Lloret de Mar en Tossa de Mar een heel mooie!

Liever fietsen in de Costa Brava?

Dat kan! De statige, supergezellige stad Girona, hoofdstad van de provincie met dezelfde naam, is zelfs uitgeroepen tot dé fietsstad van Europa.

Één van de mooiste fietsroutes is La Ruta del Carrilet, één van de vele “Vies Verdes” ofwel groene wegen. Zoals veel fietspaden is ook deze heel slim aangelegd op de oude treinroute van het smalspoortreintje dat helemaal van Girona naar de kust, via Sant Feliu de Guíxols naar Castell d’Aro. De oude stationnetjes die langs de route liggen, worden nu vaak gebruikt als informatiepunt, fietsverhuur locatie, restaurantje of een combinatie van die drie.

Liever een langere route? Doe dan de route die ik zelf het liefste doe als ik vrienden de Costa Brava wil laten zien: de Ruta Medieval, de Middeleeuwse route. Zo mooi!
156 groene kilometers, makkelijk op te delen in kortere stukken. Je fietst vanaf de stad Girona door het “Toscane van Catalunya”, naar Calonge bij Platja d Aro. Een beeldige route, met zoveel moois te zien. Golvende heuvels, zonnebloemenvelden en romantische middeleeuwse dorpjes. Zeker een grote fietstas meenemen, want je fietst dwars door een gebied bekend om z’n vele streekproducten zoals heerlijke wijn!

Nog wat tips:

  • Het hipste en leukste fietscafé in Girona, La Fabrica, is ook dé plek voor de allerheerlijkste én allermooiste ontbijt/brunch van het hele land. Zet dit zeker op uw Girona-lijstje!
  • Ga ook zeker even langs het plaatselijke toeristenbureau. Nog beter: in bijna elke vakantieplaats zit wel een professionele fietsshop; zij kunnen je vaak geweldige inside tips geven over de lokale routes.
  • Een échte familie-aanrader voor een fantastische en ook nog eens leerzame dag: (elektrische) fietsen met bij behorende route én gevulde picknickmand, met of zonder gids, bij Burricleta.
Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!