Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

De beste stranden van de Spaanse Costas

Deel dit bericht

Spanje heeft een kustlijn van maar liefst 4964 kilometer met vele mooie baaitjes, stranden, vissersdorpjes, badplaatsen en steden. Om de keuze voor een strand voor u een beetje makkelijker te maken hebben wij een aantal van de beste en mooiste stranden van Spanje voor u op een rijtje gezet!

Cala Jugadora (Cap de Creus, Costa Brava)

Het strand Cala Jugadora is echt een strand voor de avonturiers onder ons. Het strand is namelijk gelegen in een baai op het schiereiland Cap de Creus aan de Costa Brava. Alleen de rit er naartoe is al een avontuur. Doordat het een kleiner strand is en door de unieke ligging is het hier meestal vrij rustig. Er zijn geen voorzieningen op dit strand.  Door de ligging op het schiereiland Cap de Creus kunt u een dagje natuur combineren met relaxen op dit prachtige strand!

Cala La Granadella (JƔvea, Costa Blanca)

De Spanjaarden zelf hebben dit strand maar liefst 2 keer verkozen tot het beste strand van Spanje. Dit komt voornamelijk door de ligging in een mooie baai en door het turquoise blauwe water. Door de ligging tussen de kliffen is het water lekker rustig en ideaal om te zwemmen! Ook snorkelaars en duikers zijn hier aan het juiste adres. Vlak voor de kust vindt u zeegrasvelden en vele kleurrijke vissen!

Platja dā€™Aiguablava (Begur, Costa Brava)

Vele noemen dit strand het mooiste strand van de Costa Brava. De zee is hier prachtig turquoise blauw. Het strand beschikt over fijne faciliteiten zoals douches, toiletten, strandwacht, beachbar en parkeerplaatsen. Het strand bestaat uit fijn zand wat geleidelijk afloopt in het water. Ga op tijd op de dag naar dit strand want in de zomer kan het hier vaak erg druk zijn.

Playa Norte (PeƱiscola, Costa Azahar)

Het 5,5 kilometer lange Playa de Norte loopt van het Papa Luna Kasteel in PeƱiscola helemaal tot aan het naastgelegen Benƭcarlo. Het strand bestaat uit fijn zand en loopt snel af in het water. Doordat dit een stadsstrand is zijn er enorm veel faciliteiten en wordt het goed schoon gehouden. Aangezien dit een stadsstrand is valt het prima te combineren met een bezoekje aan de oude stad van PeƱiscola die als decor heeft gediend voor de hitserie Game of Thrones!

Cala Giverola (Tossa de Mar, Costa Brava)

Het Cala Giverola strand heeft een exotische uitstraling door de unieke ligging in de baai van Giverola. Het strand is omgeven door natuur en bergen en het water is er uitzonderlijk blauw. Het strand ligt op zoā€™n 5 kilometer van Tossa de Mar en bij het strand is parkeergelegenheid aanwezig. Doordat er een resort in deze baai is gevestigd vindt u hier tal van faciliteiten zoals een bar, douches en een restaurant.

Platja Capellans (Salou, Costa Dorada)

Platja Capellans is een wat kleiner strand gelegen in Salou tussen de rotsen. Het strand beschikt over een bar, douches en ligbedjes. U kunt hier onder andere komen door het kust pad te volgen vanuit het hoofdstrand van Salou. Langs de rotsen kunt u met de kinderen op zoek naar krabbetjes, vergeet dus niet uw vangnetjes mee te nemen!

Playa de la Viborilla (Benalmadena, Costa del Sol)

Wanneer u dit strand bezoekt heeft u het idee dat u in de Cariben bent. Dit komt voornamelijk door de kliffen, de palmbonen en de parasols van stro. Doordat het een relatief klein strandje is voelt het extra idyllisch aan. De zee is hier meestal rustig en doordat het een klein strandje is, is het hier uitermate geschikt voor een middag met de kinderen aan het strand.

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!