Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

waterpark spanje

De leukste waterparken in Spanje

Deel dit bericht

Waterparken zijn een geweldige optie voor een dagje uit met het gezin, vooral in Spanje, waar het weer meestal warm en zonnig is. Of lees in de zomers vooral: heet! Hierdoor is een dagje afkoelen in een waterrijke omgeving heel aantrekkelijk. Waterparken zijn leuk ongeacht je leeftijd en ze zijn veelzijdig: van pierenbaden tot adembenemende en super spannende attracties!

Onderstaand een aantal van de beste en leukste waterparken in Spanje!

Western Park, Mallorca

Dit waterpark met het Wilde Westen-thema in de buurt van Magaluf op het Baleareneiland Mallorca is leuk voor het hele gezin. Er zijn kinderbaden tot professionele duikshows te vinden.  Hoogtepunten voor sensatiezoekers zijn de Boomerang, een enorme halfpipe van 15 meter met een verticaal verval, en The Beast, een kamikazerit met een verval van meer dan 30 meter!

Aqualand El Arenal, Mallorca

Ook op Mallorca gelegen, is dit het grootste waterpark van het eiland. Race van de glijbanen of spring over de enorme golven bij Surf Beach. Eén van de top attracties van het park is King Cobra. Het is één van Europa’s hoogste attracties en werd drie jaar op rij verkozen tot Best Ride in Europe.

Kleinere kinderen kunnen Dragonland verkennen, waar dia’s en een gigantisch drakenbeeld hen urenlang bezig zullen houden. Voor de oudere kinderen is er Adventureland: waar ze in miniversies van de grote glijbanen voor volwassenen kunnen meedoen.

Siam Park, Tenerife

We gaan door naar een ander Spaans eiland. Siam Park, een waterpark met een Thailand-thema op het Canarische eiland Tenerife. Dit park is een gigantisch eerbetoon aan alles wat Thais is (de ontwerper van het park kreeg zelfs toestemming van de Thaise koninklijke familie voor het ontwerp en de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn opende het park in 2008). Het park heeft een golfslagbad met ’s werelds grootste kunstmatige golven!

Wist je dat Siam Waterpark het grootste in Europa is? Het is zelfs door Tripadvisor uitgeroepen tot beste waterpark ter wereld!

Water World, Lloret de Mar

Dit waterpark heeft een breed scala aan attracties voor alle leeftijden, van de tamste peuterbaden tot de engste glijbanen.  Kinderen kunnen spelen op Kiddie Island of spetteren in Kids’ Lagoon, terwijl grote kinderen hun moed kunnen testen in attracties zoals Speed ​​Furious, een verticale val en Storm, een unieke rit waarbij je het gevoel krijgt alsof je in een draaikolk wordt gezogen. Vanuit verschillende omliggende steden zoals Lloret de Mar, Tossa de Mar en Blanes, rijdt er een gratis bus naar het waterpark.

Aquópolis, La Pineda

Dit waterpark ligt ten zuiden van Barcelona. Kleine kinderen kunnen Treasure Island en de Funny Jungle verkennen, terwijl oudere kinderen zichzelf kunnen loslaten op de stormbaan over Indiana Lake. Aquópolis heeft ook zijn eigen surfattractie: Surf Waimea, waar je kunt bodyboarden of surfen op een enorme kunstmatige golf!

PortAventura Caribe Aquatic Park, Salou

Caribe Aquatic Park is één van de belangrijkste attracties van Port Aventura in Salou, het meest bezochte themapark van Spanje. De kleintjes kunnen Jack Sparrow spelen in de piratenspeeltuin, terwijl oudere bezoekers de hoogste vrije valglijbaan van Europa kunnen proberen. Doe dit alleen als je denk dat je maag het aankan 😉 Aan het einde van je intensieve dag, of tussendoor kun je relaxen op Bahama Beach.

Aqualandia, Benidorm

Dit waterpark ligt op een steenworp afstand van het populaire Benidorm, midden in de Siera Helada. Het park heeft een scala aan attracties voor alle leeftijden: van ligweiden en zwembaden tot waterglijbanen en stroomversnellingen. Top attractie is Verti-go, een verticale waterglijbaan met turbocompressor, we verklappen niet wat deze attractie verder inhoudt. Tipje van de sluier: het is zeker geen waterpark voor angsthazen.

Aqualandia werd geopend in 1985 en was het grootste waterpark van Europa totdat Siam Park in 2008 werd geopend.

Eens wat anders?

Wil je eens wat anders dan een standaard waterpark en verblijf je aan de Costa Blanca?
Dan is een combi bezoek aan 2 parken op één dag wellicht een optie. Zowel Terra Natura en Aqua Natura liggen aan de voet van de Terra Mitica berg aan de rand van Benidorm.
Beide zijn parken met gezinsvriendelijke attracties die je in eigen tempo kunt verkennen. Je bespaart tijd om vooraf een combi ticket te boeken zodat je halverwege de dag makkelijk over kan gaan naar het andere park!

Bij Terra Natura Benidorm wachten meer dan 1.500 dieren van 200 verschillende soorten op je in hun eigen natuurlijke habitat op een reis door drie continenten: Amerika, Azië en Europa. Olifanten, leeuwen, tijgers, neushoorns, jaguars, krokodillen, zijdeaapjes, ara’s, dromedarissen, gordeldieren, vliegende vossen, otters en vele andere soorten reptielen, exotische vogels, primaten, grote herbivore en kleine zoogdieren.

Aqua Natura Benidorm is een spectaculair themapark dat meer dan 40.000 vierkante meter aan plezier biedt, met de nadruk op weidse uitzichten! Hierdoor kun je als ouders je kinderen goed in de gaten houden en tegelijk het landschap aan de Spaanse kust bewonderen omdat het zo hoog gelegen is!

Kortom, de keuze is reuze! Welke van deze waterparken in Spanje ga jij zeker nog eens bezoeken?

Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!