Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

rondreis noord spanje met eigen auto

Een rondreis door Noord-Spanje met de eigen auto

Deel dit bericht

Één van de beste manieren om Spanje te verkennen, is door een rondreis te maken door Noord-Spanje met de eigen auto. Over het algemeen liggen de temperaturen hier wat lager dan in bijvoorbeeld het zuiden van Spanje, wat het een ideale bestemming maakt om in de zomer te bezoeken.

Het fijne aan het reizen met je eigen auto, is dat je zelf kunt bepalen waar je heen gaat. In plaats van afhankelijk te zijn van andere vervoersmiddelen, ben je onafhankelijk en kun je precies je eigen route bepalen.

In dit artikel stel ik een route voor die ik aan zou houden, wanneer ik Noord-Spanje met de auto zou bezoeken. Ik ben er dit jaar nog geweest en kan dus een aantal bestemmingen vanuit mijn persoonlijke ervaring aanraden. Gordels vast, laten we vertrekken!

San Sebastian

Als je eenmaal in Noord-Spanje bent aangekomen, starten we de reis in het welbekende San Sebastian. Deze Spaanse kustplaats beschikt over fantastische uitzichten, een prachtig historisch centrum en eten om je vingers bij af te likken.

De stad staat bekend om de geweldige restaurants waar je onder andere de Baskische pinxtos kunt proeven. Dit zijn stukjes stokbrood met beleg dat van alles kan zijn: van vis tot vlees en van groenten tot aardappel.

Bilbao

De volgende stop tijdens onze reis is Bilbao! Zelf was ik afgelopen jaar in de stad, en het heeft me in positieve zin verrast. Zo zijn er tal van leuke barretjes te vinden waar je de hiervoor genoemde pinxtos kunt proeven.

Daarnaast kun je de tram pakken naar boven op de berg, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad. Als je fan bent van kunst en cultuur, dan is dit ook een goede bestemming; het is de stad waar je één van de drie Guggenheim-musea kunt vinden.

Santander

We rijden door naar Santander, de hoofdstad van de Spaanse regio Cantabrië. Bezienswaardigheden die je hier absoluut niet mag missen, zijn het Palacio de Magdalena (het allerbekendste gebouw van de stad), stranden zoals El Sardinero en het Archeologisch Museum.

Gijón

Één van de grootste havensteden van het noorden van Spanje, is Gijón. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming voor zowel de Spanjaarden als internationale toeristen. Hier kun je genieten van de mooie kustlijn, de visserswijk Cimadevilla en de voormalige universiteit van de stad.

Bufones de Pría

Één van de indrukwekkendste natuurverschijnselen die ik in Spanje heb gezien, is Bufones de Pría. Een ruige rotspartij waar de wilde golven tegen aanslaan, maar vooral de spuwende nevel die uit de bodem komt gespoten.

Je moet even een stukje lopen voordat je hier aankomt, want auto’s zijn niet toegestaan tot het eind. Trek dus stevige schoenen aan! Het is echter absoluut de moeite waard om even wat tijd voor uit te trekken.

Picos de Europa

Als je een rondreis maakt door Noord-Spanje met de eigen auto, ben je waarschijnlijk een natuurliefhebber. Dit gebied staat namelijk bekend om de prachtige groene natuur, dankzij de vele regenval. Als je even de steden wilt ontsnappen en actief bezig wilt zijn, raad ik je aan om de Picos de Europa te verkennen.

Het is een stevige hike, dus minder geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn of jonge kinderen zonder ervaring. Maar mocht je gek zijn op wandelen in de natuur, dan is dit gebied absoluut niet te missen.

Cudillero

In tegenstelling tot een aantal van de andere bestemmingen op deze lijst, is Cudillero geen grote stad. Er wonen zelfs maar rond de 5000 mensen! Dat wil echter niet zeggen dat het niet de moeite waard is om te bezoeken, want dit dorp lijkt echt op een filmset.

Vooral op Plaza Marina kun je terecht voor gezellige bars en restaurantjes in dit oude vissersdorp. Gek op musea? Breng dan ook een bezoekje aan La Quinta de Selgas, een oud paleis dat tegenwoordig over een prachtige kunstcollectie beschikt.

Playa del Silencio

Playa del Silencio, wat kan worden vertaald als het Strand van de Stilte, is een andere plek die absoluut op je lijstje zou moeten staan om te bezoeken. Het strand heeft de vorm van een hoefijzer en vanaf boven heb je een geweldig uitzicht over de baai.

Je kunt je auto het best boven achterlaten en vanaf daar naar beneden wandelen. Houd er rekening mee dat het een natuurlijk strand is, en er dus geen voorzieningen zoals toiletten zijn. Het is daarentegen wel een perfecte plek om je duikbril mee naartoe te nemen.

Santiago de Compostella

De allerlaatste bestemming op deze rondreis door Noord-Spanje met de eigen auto, is Santiago de Compostella. Deze hoofdstad van Galicië staat bekend om de historische betekenis: het is één van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden.

Plekken om te bezoeken in Santiago de Compostella zijn de kathedraal, het voormalige klooster San Martín Pinario en het marktgebouw Mercado de Abastos. Ook hier kun je heerlijke gerechten proeven, want Galicië staat in Spanje bekend om het fantastische eten.

Zoals je hebt kunnen lezen, is het een geweldig idee om een rondreis door Noord-Spanje te maken met de eigen auto. Van schitterende stranden tot levendige steden: alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie, is aanwezig. Wanneer vertrek jij?

Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!