Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Haal Spanje in huis met deze 8 typische Spaanse gerechten

Deel dit bericht

Viva EspaƱa! Ben je dol op Spaanse gerechten en kun je niet genoeg krijgen van de zonnige sfeer van Spanje? Dan neemt Solmar je mee op rondreis langs de lekkerste Spaanse gerechten. Met deze gerechten kun je vanuit je luie stoel thuis genieten van Spanje in huis!

Gazpacho

In de zomer is er geen betere uitkomst tegen de hitte in Spanje dan de koude tomatensoep: gazpacho! Behalve dat het gerecht uit tomaat bestaat, zitten hier ook komkommer, ui, knoflook en olijfolie in. Deze frisse soep wordt vaak geserveerd met stukjes brood en rode paprika. Het schijnt dat het recept is bedacht voor Spaanse ezeldrijvers, die makkelijk aan deze ingrediƫnten konden komen. Tegenwoordig is gazpacho de ster onder de verschillende tomatensoepen.

Calamares en su tinta

Inktvisseninkt op je bord zien, is misschien even wennen. Maar als je dit bijzondere Spaanse gerecht eenmaal hebt geproefd, ben je meteen verkocht. Niets geeft zo’n rijke smaak als echte inktvisseninkt. Ui, cayennepeper, knoflook, peterselie en een glas wijn maken het gerecht helemaal af!

Escalivada

Het Catalaanse gerecht escalivada, wat wordt gemaakt door aubergine en rode paprika boven een open vuur te houden tot het velletje zwart wordt, is een echte smaakexplosie. Escalivada wordt vaak gegeten op geroosterd brood, wat eerst ingesmeerd wordt met tomaat, olie en een snufje zout. Het gerecht is ook te combineren met ansjovis en ui, of met tonijn.

Gambas al ajillo

Het geheim van dit Spaans tapas gerecht zit in de bouillon die getrokken wordt uit de schillen van de gepelde garnalen. En dan vooral heerlijk dippen met vers brood in de smaakvolle knoflook olie. Voordat je het gerecht eet, eerst nog een citroentje erboven uitpersen om nog een klein zuurtje toe te voegen en dan genieten maar!

Crema Catalana

Deze vanille pudding is wellicht het populairste nagerecht van de Spaanse regio Cataloniƫ. Traditioneel word crema catalana met sinaasappel bereid, maar natuurlijk is het met een vanille smaak ook erg lekker! Met deze typische Spaanse dessert kun je je dag goed afsluiten.

Patatas Bravas

Tapas zijn niet compleet zonder patatas bravas! De knapperige, kruidige aardappeltjes met een heerlijk rode saus. Erg simpel, maar bomvol smaak. Ontstaan in de Spaanse hoofdstad Madrid, maar inmiddels wereldwijd bekend. Wat veel mensen niet weten, is dat de saus van patatas bravas geen tomaat bevat, de kleur van de saus is erg misleidend! Dit komt door de paprika, de saus bevat twee soorten paprikapoeder: zoet en pittige, en gerookte paprika. Patatas bravas wordt ook vaak gegeten met verse alioli.

Chorizo

Chorizo worst kenmerkt zich door de kruidige smaak, de rode kleur en stevige, grove structuur. De kruidige smaak komt doordat in de worst een pittige paprika verwerkt is. De paprika zorgt ook voor de rode kleur van de chorizo. De worst is gemaakt van gehakt en varkensvlees, ook bevat het knoflook, oregano, zout en eventueel andere kruiden. Chorizo word voornamelijk gebruikt als broodbeleg en natuurlijk ook voor de tapas.

Paella

Last, but not least: paella! Tegenwoordig kom je in Spanje allerlei varianten tegen van paella. ƉƩn ingrediĆ«nt hebben ze allemaal gemeen: rijst. Tegenwoordig is in Spanje de variant met zeevruchten, zoals garnalen of inktvis, het populairst. Lust je geen zeevruchten? Geen probleem! De traditionele paella word gemaakt met kippen- en konijnenvlees.

Genoeg tips dus om deze heerlijke Spaanse smaken in uw eigen huis te brengen!

Ā”Buen provecho! / Ā”Que aproveche!

Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!