Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

highlights gran canaria

Highlights Gran Canaria: de leukste plekken om te bezoeken

Deel dit bericht

Gran Canaria is een van de zeven prachtige eilanden die deel uitmaken van de Canarische Eilanden. Ondanks dat het deel uitmaakt van Spanje, heeft ieder eiland zo zijn eigen karakter. Vandaag neem ik je mee naar Gran Canaria, en de bijbehorende highlights!

De duinen van Maspalomas

De eerste op de lijst van highlights van Gran Canaria en een van de plekken die je hoe dan ook bezocht moet hebben op het eiland, zijn de duinen van Maspalomas. Het gebied is meer dan 400 hectaren groot en is sinds 1987 een natuurreservaat.

Geen dag is hetzelfde in deze woestijn, want door de wind veranderen de duinen constant van vorm. Het beste moment om de duinen te bezoeken, is ofwel ’s ochtends vroeg of later op de dag. Zo geniet je van de zonsopgang of zonsondergang met een fantastisch uitzicht. Mocht je toeristen willen vermijden, dan is de ochtend de beste optie.

Vergeet ook niet om de vuurtoren van Maspalomas te bezoeken, die omringd wordt door gezellige terrasjes en restaurants en vanaf waar je een prachtig uitzicht over zee hebt.

Een bezoekje aan de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria

In de hoofdstad van Gran Canaria, genaamd Las Palmas de Gran Canaria, is eindeloos veel te beleven. Zo zijn dit een aantal plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken in de stad.

Mocht je wat verkoeling op willen zoeken, dan is het park Parque Doramas een goede plek. Houd je van winkelen? Vergeet dan niet om Calle Triana te bezoeken, waar je zowel de grotere Spaanse ketens als kleinere boetiekjes tegen zult komen. Ook de kathedraal van Santa Ana is een bezoekje waard.

Daarnaast vind ik het zelf altijd leuk om de Spaanse markthallen op te zoeken, omdat je hier vaak meer te weten komt over de lokale keuken. Bewonder daarom de verse ingrediënten op de markt Mercado De Vegueta.

Playa de Amadores

Je kent het wel: de typische witte zandstranden in de Bahamas, de Seychellen of andere tropische oorden. Maar ook in Spanje zijn zulke stranden te vinden! Playa de Amadores is daar een geweldig voorbeeld van en mag dan ook niet ontbreken in de lijst van highlights van Gran Canaria.

Ondanks dat het strand kunstmatig aangelegd is, voelt het aan als een paradijs. Het voordeel van het witte zand is dat het water helderblauw is en je tot ver onder je kunt kijken. Het loopt daarnaast langzaam af, wat het een fijne optie maakt voor kleine kinderen.

Geen zin in al dat zand op je handdoek? Dan kun je een strandbedje huren voor een paar euro per dag. Ook zijn er wat winkeltjes waar je koude drankjes kunt kopen, douches en genoeg restaurants waar je een hapje kunt eten. Kortom: een perfecte plek om even lekker te ontspannen tijdens je vakantie op Gran Canaria!

Uiteraard kun je ook in de hoofdstad fijne stranden vinden om een verkoelende duik te nemen op een zomerdag. Een goed voorbeeld hiervan is Playa de Las Canteras. Aan de andere kant kun je de jachthaven vinden, waar altijd iets te beleven valt.

Mocht je op zoek zijn naar wat souvenirs voor thuis, dan is de hoofdstad van het eiland de beste plek. Er zijn namelijk leuke winkeltjes waar je mooie kaarten, kleding en spullen voor in huis kunt vinden.

De lokale keuken proeven

Net zoals bijna ieder gebied in Spanje, heeft ook Gran Canaria een eigen keuken. Ik vind het zelf altijd leuk om op vakantie nieuwe gerechten te proberen, en daarom deel ik er ook wat uit Gran Canaria met je.

Allereerst hebben we de papas arrugadas, ofwel de gerimpelde aardappels. Dit zijn aardappels in schil, die vaak geserveerd worden met de typische sausjes, genaamd mojos.

Ook ropa vieja, ofwel oude kleding, is een aanrader. Dit is een gerecht met o.a. kikkererwten en vlees. Een ander typisch product uit Gran Canaria is gofio, een soort meel dat op verschillende manieren wordt gebruikt.

De haven van Mogán

Als je op zoek bent naar wat sfeer, dan is Puerto de Mogán een geweldige plek. Deze haven wordt ook wel het Venetië van de Canarische eilanden genoemd!

Mogán is een schilderachtig dorpje met tal van schilderachtige grachtjes, witte huizen en prachtige bloemen en planten. Je zult hier een ultiem vakantiegevoel krijgen! Er zijn genoeg restaurants en terrasjes te vinden waar je kunt genieten van de Spaanse zon en fijne sfeer.

Actief in Pico de las Nieves

Ben je graag actief bezig tijdens je vakantie? Plan dan een wandeling in Pico de las Nieves, de hoogste berg op dit Spaanse eiland. Let er wel op dat deze route vooral geschikt is voor gemiddeld tot ervaren wandelaars.

Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over Gran Canaria. Zo zie je o.a. de Roque Nublo, een van de meest herkenbare punten in de bergen van het eiland. Ik raad je aan om van tevoren een van de routes te downloaden op je telefoon, zodat je ook zonder bereik weet welke kant je op moet. Soms is het namelijk niet even duidelijk hoe de route loopt.

Uiteraard is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden wanneer je de route wil bewandelen. Neem zeker wanneer het warm is genoeg water mee, en wat eten zoals bijvoorbeeld fruit of energierepen. Ook goede wandelschoenen zijn belangrijk, net als kleding met laagjes zodat je je outfit aan kunt passen op de temperaturen.

Geen geweldige conditie? Dan is het ook mogelijk om naar boven te rijden met de auto. Zo kun je toch genieten van het uitzicht op een warme zomerdag.

Dat waren ze: de highlights van Gran Canaria!

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er fantastische dingen te beleven op Gran Canaria. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie met lekker eten, of juist wat actiever bezig wilt zijn: er is voor ieder wat wils. Wacht daarom niet langer en boek hier je vakantie naar Gran Canaria. Fijne reis alvast!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!