Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Kustlijn Mallorca

Op vakantie naar Mallorca: 5 plekken die je niet mag missen

Deel dit bericht

Fijne temperaturen, prachtige natuur en stranden waar je alleen maar over kunt dromen: welkom op Mallorca! Dit Spaanse eiland in de Balearen is de ideale bestemming als je op zoek bent naar een fijne zonbestemming waar je tot rust kunt komen, maar waar ook genoeg te beleven is.

In juni 2021 vertrok ik, samen met twee vriendinnen, voor een werkvakantie naar Mallorca. Ondanks dat er hard gewerkt moest worden, hebben we ook zeker veel plezier gemaakt.

In totaal spendeerden we hier bijna twee weken en hebben we daarom een groot gedeelte van het eiland kunnen verkennen. Ik geef je een aantal tips voor Mallorca, zodat je het maximale uit je vakantie kunt halen!

Verken de haven van Porto Cristo

Een bestemming waar ik vroeger met mijn ouders heen ben geweest, is Porto Cristo. Ik wilde daarom dolgraag de plek nog eens bezoeken na al die jaren, om te kijken of het nog steeds de moeite waard was. En dat was het absoluut!

Dit charmante vissersdorpje ligt aan de oostkust van het eiland en beschikt over een indrukwekkende jachthaven. Het is een fijn stadje om te voet te verkennen, zeker op zondagochtend. Dan is er namelijk markt. Ook in de avond hangt er een fijne sfeer, zeker als je zin hebt in een drankje.

We vonden het er zelfs zo gezellig, dat we er een aantal dagen later nog eens heen gingen om er te dineren. Een glas wijn in je hand en een heerlijk visgerecht voor je neus terwijl je uitkijkt over de haven: ik kan ergere dingen bedenken!

Ga terug in de tijd in Valldemossa

Een plek die je absoluut bezocht moet hebben voordat je weer teruggaat naar huis, is Valldemossa. In dit prachtige bergdorpje heeft de bekende componist Chopin gewoond, een invloed die hier nog veel terug te zien is.

We bezochten deze sprookjesachtige plek vroeg in de ochtend, toen de zon opkwam en het dorp goud kleurde. Hoewel dit een redelijk toeristische bestemming is, was daar rond dat tijdstip namelijk nog weinig van te merken.

Voor het ontbijt gingen we naar de prachtige tuin van “Patisseria Ca’n Molinas”, waar we genoten van een heerlijke kop koffie en een broodje terwijl de musjes uit onze hand aten. Een magisch moment!

Na je bezoek aan Valldemossa is het een aanrader om door te rijden naar Deía. De straatjes zijn er krap, maar de bergachtige omgeving is prachtig om te ontdekken.

Cultuur snuiven in de hoofdstad, Palma de Mallorca

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar iets wat mij het ultieme vakantiegevoel geeft, is rondslenteren in een mooie stad terwijl de zon op je bol schijnt. Palma de Mallorca is hier ideaal voor. De stad bestaat uit tal van karakteristieke straatjes en gezelligheid.

Aanraders om te bezoeken zijn de kathedraal, de markt en de Lonja. De stad is overigens ook zeer geschikt om met de fiets te verkennen, wat een goede optie is als je maar weinig tijd hebt of geen zin hebt om ver te lopen.

In de hoofdstad kun je ook tal van leuke restaurants en terrasjes vinden. Let echter wel op dat je niet in de typische toeristenval trapt; zo kwamen we terecht bij een plek waar een tapa (een klein hapje) tortilla de patatas meer dan acht euro kostte! Er zijn genoeg plekken waar je heerlijk kunt eten voor een fijne prijs, maar bekijk dus wel vooraf even het menu.

Bezoek de adembenemende Caló des Moro

Als je me naar de mooiste stranden vraagt waar ik ooit geweest ben (en dat zijn er nogal wat!), dan staat Caló des Moro zeker in de top vijf. Deze kleine baai is adembenemend mooi. Het water heeft ontelbaar veel tinten blauw en de omgeving is schilderachtig.

Houd wel in gedachten dat je redelijk ver moet parkeren en je een aardige klim moet maken om er te komen. Daarnaast is er een ontzettend klein strand, waardoor er eigenlijk bijna geen plek is om rustig te liggen.

Zelf kwamen we in de middag aan, waardoor we het moesten doen met een plekje op een grote, oncomfortabele rots en al snel weer vertrokken. Zorg er dus voor dat je vroeg in de ochtend aankomt en probeer om doordeweeks te gaan. Er zijn dan nog steeds wel toeristen, maar de lokale bevolking zal hier vaker in het weekend komen.

Bezoek de vuurtoren op Cap de Formentor

In het meest noordelijke puntje van het eiland vinden we Cap de Formentor. De weg hier naartoe is al een uitje op zich, want je kunt genieten van schitterende uitzichten. Uiteindelijk kom je aan bij de vuurtoren, die afstamt uit het jaar 1863.

Platja de Formentor ligt hier om de hoek: een prachtig zandstrand dat omgeven wordt door bomen die schaduw bieden op een warme dag. Houd er wel rekening mee dat je hier moet betalen om te kunnen parkeren. Dat is het echter meer dan waard als je een dagje op het strand door wil brengen, zonder dat je hoeft te vechten voor een plekje.

Extra tip: huur een auto op Mallorca

Als je een rijbewijs hebt, is Mallorca dé perfecte plek om een auto te huren. Dit is namelijk het ideale vervoermiddel op het eiland, en een optie die door veel toeristen wordt gekozen. Op wat smalle bergwegen na, zijn de wegen namelijk goed en makkelijk te berijden. Raampje open, muziek aan en gaan!

Zelf kozen we ervoor om in een rustig gebied een accommodatie te boeken, om vervolgens de drukte op te kunnen zoeken wanneer we daar behoefte aan hadden. Dit betekende echter wel dat we de auto nodig hadden om andere plekken te bezoeken. Mocht je liever de hele week op het strand liggen en de nabije omgeving verkennen, dan is een auto niet per se nodig.

Dit waren mijn tips voor Mallorca! Het is een prachtige plek die zeker de moeite waard is om te bezoeken en waar je je absoluut niet snel zult vervelen. Heb jij al geboekt?

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!