Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

tips regenachtige dag costa brava

Tips voor een regenachtige dag aan de Costa Brava

Deel dit bericht

Ook als de zon niet schijnt en het (waarschijnlijk tot vreugde van de locals) een regenachtige dag is, hoef je je zeker niet te vervelen! In deze blog deel ik mijn tips voor een regenachtige dag aan de Costa Brava. Bovendien duurt een regenbuitje vaak niet heel erg lang, dus hup, schop je slippers uit en doe je sneakers aan want we gaan!

Bezoek een museum

Barcelona is natuurlijk altijd een goed idee. Wat dacht je van een overdekt museum dagje? Laat je verrassen: van klassiek, serieus tot verbazend hip, kleurig en snel, er is zoveel keus voor piepjong tot stokoud. Je bent heel slim als je van tevoren de “Barcelona Card” online aanschaft. Dat scheelt je veel geld, zowel aan openbaar vervoer als aan entreekaartjes. Niet alleen voor de leukste, beste en mooiste musea van Barcelona, maar zelfs voor de Sagrada Familia en het Parc Guëll.

Heb je nog geen idee hoe je je museum dag gaat doorbrengen? Blader voor inspiratie door de lange Barcelona Card lijst van “gratis” en “met korting” en je staat te trappelen!

Eten is altijd goed!

En dat kun je op een superleuke manier doen, hoppend van het ene leuke restaurant of authentieke barretje naar het andere. Hoe begin je? Eerst lekker uitslapen en dan naar de lokale toeristinfo om te vragen of er “Rutes de tapes” zijn!

En die zijn er gelukkig veel. Op zo’n route kun je voor een habbekrats in de lokale bodegas en barretjes een glas wijn of bier (water mag ook) én een heerlijke tapa eten. Een tapa eet je vóór de middaglunch rond de klok van 11 tot een uur of 2. En ook in de namiddag een paar uur vóór het avondeten, zo tussen 5 en 8.

Ik tip je een paar van mijn favorieten:

  • In april de “Ruta de tapes i Ví” in Roses
  • “Ganxotapes” in Sant Feliu de Guixols
  • In juni de “Tapa’t Girona” in Girona
  • Heb je Calella als vakantieplaats gekozen dan vind je op maar 4 treinstops afstand in Mataró de “Ruta tapa Maresme

Ook Barcelona doet van harte mee: maar liefst elke donderdag van juni tot december met de “Tapitast”  in de wijk rondom de Sagrada Familia, “Tapantoni“ in de wijk Sant Antoni en de ludieke “Arqueotapa” die begint in het archeologisch museum van Barcelona en je laat proeven van de unieke visserstapas in de wijk Poble Sec.

Shop till you drop

Ben jij een echte shopper? Dan heb je veel mogelijkheden! De mooie outlet La RocaVillage bij La Roca de Vallès komt vast in je top 5. Een enorm complex, gebouwd als een Catalaans dorp, compleet met restaurants, koffiebars, en een foodcourt natuurlijk.

Denk je dat je het in één dag gaat redden met meer dan 130 shops? In elk geval is het supergemakkelijk om er te komen, ook als je géén auto hebt. La Roca Village heeft een eigen busdienst die de shoppers graag vanuit de Costa Brava en Barcelona ophaalt en terugbrengt.

En omdat Barcelona altijd gemakkelijk te bereiken is, tip ik je nog twee shopparadijzen daar:

La Maquinista” is een prachtig opgezet reuze-shoppingcenter. Drie etages hoog zelfs een bioscoop, maar wat jij natuurlijk wil weten: 242 winkels, restaurants en terrassen! Natuurlijk alles overdekt zodat je haar goed blijft zitten, maar toch lekker in de buitenlucht. Je kunt er zelfs terecht voor een fijne voetmassage of spa-behandeling aan het einde van de dag, dus hey, wat wil je nog meer?

Shoppingcentre “Glories” is wat kleiner maar hartstikke fijn, want het is superruim opgezet. En een geweldige pré: het ligt op een paar minuten van de állergrootste 2e hands-, rommel- en vintage markt van Barcelona: de Encants. In de openlucht  maar toch overdekt, voor of nádat je splinternieuwe items hebt geshopt in het winkelcentrum kun je hier je vintage juweeltjes scoren.

TIP! De buurman van Glories shoppingcentre is de enorme Torre Glories, een kantoortoren die de skyline van Barcelona domineert en waar je vanaf de bovenste etage op 125 meter hoogte een adembenemend uitzicht over de stad hebt. Beslist doen! En dáár weer naast staat het designmuseum met z’n hippe restaurant én historische kleding collectie. Jij gaat je dus zeker niet vervelen!

Dit waren mijn tips voor een regenachtige dag aan de Costa Brava. Laat het zeker de vakantie niet verpesten en trek er lekker op uit!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!