Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

vakantie Benidorm

Tips voor je vakantie naar Benidorm

Deel dit bericht

Het is zover: je welverdiende vakantie is gestart! De enige keuze die je nu nog moet maken, is wat de bestemming wordt. Een van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje ligt aan de Costa Blanca: Benidorm. Vandaag geef ik je mijn beste tips om van je vakantie in Benidorm een groot succes te maken.

Tip 1: Het oude stadscentrum

Als je naar Benidorm op vakantie gaat, mag een bezoekje aan het oude stadscentrum, ofwel het Casco Antiguo, zeker niet missen. De gezellige straatjes bieden verkoeling op warme dagen en zijn in prachtige kleuren beschilderd.

De highlight van het centrum is zonder twijfel het Balcon del Mediterraneo. Vanaf hier heb je een uitzicht over de gehele kustlijn van Benidorm, en er hangt vaak een aangename sfeer dankzij de vele bezoekers en de straatmuzikanten.

Uiteraard kun je in het centrum ook terecht voor tal van gezellige restaurants en barretjes, waar je zowel overdag als ’s avonds heerlijk kunt eten en drinken. Probeer de toeristische plekken te vermijden en ga op zoek naar de heerlijke Spaanse gastronomie, voor een authentieke ervaring.

Tip 2: De stranden

Als je op vakantie gaat naar de Spaanse kust, kun je natuurlijk niet naar huis vertrekken zonder de stranden eerst te hebben bezocht. Als je gek bent op fijne zandstranden, dan zit je in Benidorm zeker goed.

Zo zijn zowel Playa de Poniente als Playa Levante direct aan de stad gelegen. Beide stranden zijn breed, hebben helderblauw water en zijn ideaal om te bezoeken met kinderen. Daarnaast zijn allebei de stranden toegankelijk voor reizigers in een rolstoel. De perfecte plek om heerlijk te genieten van zon, zee en strand.

Tip 3: La Cruz de Benidorm

Als je het ultieme uitzicht over Benidorm wil zien, moet je naar het Cruz de Benidorm, ofwel het Kruis van Benidorm gaan. Ik raad je aan om dit indien mogelijk met de auto te doen, omdat het best een flinke klim naar boven is.

Je ziet echter ook mensen te voet gaan, maar zorg er in dat geval wel voor dat je het niet op het heetste moment van de dag plant. Eenmaal boven aangekomen, heb je een geweldig uitzicht over de stad en de vele wolkenkrabbers.

Ik vind persoonlijk dat je het mooiste uitzicht hebt zodra de zon onder is gegaan, en de vele appartementen en gebouwen verlicht worden. Vergeet ook niet om het hoogste gebouw van Benidorm te zoeken: het InTempo. Deze wolkenkrabber heeft wel 47 verdiepingen en is makkelijk herkenbaar omdat het de vorm van de letter M heeft.

Tip 4: De pretparken

Ga je met je kinderen op vakantie naar Benidorm? Dan zijn er tal van pretparken waar je ze mee naartoe kunt nemen.

Een van de bekendste is Terra Mítica, waar de kleintjes van eindeloos plezier worden voorzien. Zo zijn er live spektakels en veel attracties, die ingedeeld zijn in drie categorieën: voor de allerkleinsten, familievriendelijk en spannend. Er is hier dus voor ieder wat wils.

Zoek je liever wat verkoeling op tijdens de warme Spaanse zomerdagen, dan zijn Aqualandia en Aqua Natura goede opties. Dit zijn allebei waterparken, waar zowel jong als oud zich goed zal kunnen vermaken.

Tip 5: Het nachtleven

Als er iets is waar Benidorm bekend om staat, is het wel het bruisende nachtleven. De bestemming is vooral populair onder Engelse toeristen, wat je veel terug zult zien in de restaurants en bars die hier aanwezig zijn.

Je zult merken dat er in het Levante-gedeelte van Benidorm een stuk meer toeristen te vinden zijn dan de andere kant, Poniente. Dit is dus iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een accommodatie.

Tip 6: Gaudalest

Een van de allermooiste dorpen in het binnenland van de Costa Blanca, is Guadalest. Dit dorp telt maar iets meer dan 200 inwoners, maar wordt ieder jaar bezocht door ontelbaar veel toeristen. Het kasteel van Guadalest kun je bereiken door naar boven te lopen, vanuit waar je een adembenemend uitzicht hebt over het felblauwe stuwmeer.

Tip: Een bezoek aan omringende steden en dorpen

Een groot voordeel van op vakantie gaan in Benidorm, is dat de omgeving tal van mogelijkheden voor vermaak biedt. Dankzij de geweldige ligging aan deze kust, kun je makkelijk andere steden opzoeken.

Zo ligt Villajoyosa, het dorp dat bekend staat om de gekleurde huisjes, op nog geen kwartier afstand van Benidorm. Je kunt hier onder andere de prachtige stranden bezoeken (Bol Nou is een aanrader!) en naar het Valor chocolademuseum.

Ook Altea is een dorp dat je zeker zou moeten bezoeken tijdens je vakantie in Benidorm. Dit witte dorp heeft een schitterend historisch centrum en een gezellig plein waar je kunt eten en drinken. Daarnaast zijn er tal van leuke winkeltjes met kleding, sieraden en leuke souvenirs voor thuis.

Natuurlijk mogen we ook de grotere steden zoals Alicante en Calpe niet vergeten! Deze liggen beiden wat verder weg dan de eerdergenoemde dorpen, maar zijn makkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Ideaal als je een daguitstapje wilt maken naar de stad!

Tip 7: De Sierra Helada

Ben je graag actief bezig op vakantie? Dan is het natuurgebied de Sierra Helada de perfecte plek. Er zijn tal van uitgestippelde routes door dit gebied, die je meenemen langs de prachtige kust. Vergeet dus zeker niet om van het uitzicht te genieten! De routes verschillen in moeilijkheidsniveau, dus er is voor ieder wat wils.

Hopelijk ben je er inmiddels van overtuigd dat Benidorm de perfecte vakantiebestemming is voor je volgende vakantie. Geniet van de Spaanse zon, de stranden en vooral van de vele activiteiten die deze stad te bieden heeft.

Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!