Bel +31 (0)495 – 588740
zoover-awards

Herfstvakantie Spanje: Warmte en zon tijdens de herfst

Deel dit bericht

De zomervakantie is voor velen het moment dat ze op vakantie gaan. Maar ook de herfstvakantie is zeer geschikt om de zon op te zoeken in Spanje. Hieronder de voordelen van een zonvakantie naar Spanje in de herfstvakantie.

Klimaat: Zon en warmte in Spanje tijdens de herfst

In Nederland zitten we in oktober met een gemiddelde temperatuur van zo’n 11 graden terwijl dit in Spanje boven de 20 graden ligt! In de Costa Brava en Costa Dorada geldt een gemiddelde temperatuur van zo’n 21 graden in oktober terwijl in de Costa Blanca zelfs een gemiddelde temperatuur geldt van maar liefst 24 graden in oktober! Ook de gemiddelde watertemperatuur is dan nog aangenaam. Met gemiddeld zo’n 6 zonuren per dag heeft Spanje het dubbele aantal gemiddelde zonuren per dag van Nederland, wat het in oktober met gemiddeld 3 zonuren per dag moet doen. Het is dus ook nog eens gezond, lekker vitamine D opnemen voordat de echte winter in Nederland van start gaat. Kortom, houdt u van lekker en warm weer, verleng dan uw zomer door op vakantie te gaan naar de Spaanse Costa’s!

Gezellige drukte tijdens de herfstvakantie

De Spaanse Costa’s staan natuurlijk bekend vanwege het massatoerisme. In oktober is hier echter weinig meer van te zien en vindt u gezellige drukte aan de Spaanse Costa’s. Doordat niet alle landen vakantie hebben tijdens de Nederlandse herfstvakantie komen er veel minder toeristen tegelijkertijd naar Spanje. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over plaats voor een bedje bij het zwembad of over net dat fijnste plekje op het strand. Maar ook bij de uitstapjes zal het rustiger zijn, zoals bij het bezoeken van Barcelona of tijdens een bezoekje aan het pretpark PortAventura in Salou. Pak dus uw kans en maak een foto voor de Sagrada Familia in Barcelona zonder hordes toeristen om u heen.

Goedkope periode voor een vakantie in Spanje

Wanneer de herfstvakantie begint is het hoogseizoen alweer voorbij. Dit betekent dat de prijzen weer gezakt zijn. Hierdoor is het in oktober ook nog eens extra voordelig om op vakantie te gaan naar Spanje!

Favoriete bestemmingen in Spanje voor de herfstvakantie

In de herfstvakantie zijn met name de grotere badplaatsen zoals Malgrat de Mar, Lloret de Mar en Salou in trek. In de kleinere badplaatsen kan het zo zijn dat winkeltjes en restaurantjes al gesloten zijn. In de grotere badplaatsen is er echter nog voldoende geopend om heerlijk te genieten van uw vakantie. Benidorm is een badplaats waar het hele jaar door leven is, zelfs in de winter!

Waar moet ik rekening mee houden?

Ondanks dat Spanje een veel aangenamer klimaat heeft in oktober dan Nederland kan het weer ook in Spanje tegenvallen natuurlijk. Voor de echte waterratten onder ons kan het daarom raadzaam zijn om een hotel met binnenzwembad uit te kiezen. Het kan ook zo zijn dat het buitenzwembad al gesloten is.

Data herfstvakantie

Regio Noord: 15 oktober t/m 23 oktober 2022

Regio Midden: 22 oktober t/m 30 oktober 2022

Regio Zuid: 22 oktober t/m 30 oktober 2022

Mitch Peeters

Mitch Peeters

Mijn naam is Mitch Peeters, nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als touring host zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Mitch Peeters

Mitch Peeters

Mijn naam is Mitch Peeters, nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als touring host zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest

Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de vakantie brochure

Laat u inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!