Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Waarom Janneke van Solmar zo gek is op vakantie aan de Costa Brava

Deel dit bericht

In het noordoosten van Spanje ligt de Costa Brava, dit betekent in het Catalaans letterlijk ‘Ruige kust’.  Deze kust begint bij de Franse grens en vervolgt zijn weg tot en met Blanes.  De Costa Brava staat bekend om zijn wilde zee, mede dankzij de rotsen die aan de kust gelegen zijn. Daarom heeft deze kust de naam “ruige kust” (Costa Brava) gekregen. Tussen deze rotsen liggen prachtige baaitjes en bekende badplaatsen die op uw bezoek wachten. 

Foto van Tossa de Mar, Costa Brava

Kenmerken Costa Brava

Aan deze Costa is er sprake van een unieke traditionele sfeer. Zo spreken de inwoners Catalaans, aangezien het in de autonome regio Catalonië ligt. Ook staat het bekend om zijn goede klimaat want de zon schijnt gemiddeld 300 dagen per jaar. Dit is natuurlijk perfect voor uw zonnige vakantie!

Er is binnen de Costa Brava een mooi contrast tussen kleine dorpjes en bekende badplaatsen, daarom is deze Costa zo speciaal en mooi. 

Cadaqués

Laten we beginnen met Cadaqués. Dit is een prachtig vissersdorpje in het noorden van de Costa Brava. Mede door de afgelegen locatie werd dit authentieke dorpje steeds aantrekkelijker om te bezoeken. Bovendien hebben verschillende bekende Spaanse kunstenaars, onder andere Pablo Picasso en Joan Miró, een bezoek gebracht aan dit pittoreske vissersdorpje. De bekende schilder Salvador Dali was eigenaar van een villa buiten dit dorpje en van zijn oude huis is nu een museum gemaakt. Cadaqués is zeer fotogeniek met zijn kleurige bloemen en authentieke witte Spaanse huisjes.

Cadaqués

Tossa de Mar

Als u richting het zuiden gaat, stuit u op Tossa de Mar. Dit plaatsje maakt zich uniek om de sprookjesachtige en middeleeuwse uitstraling. De Vila Vela, het oude gedeelte van Tossa De Mar, ziet u overal terug op ansichtkaarten en souvenirs. U kunt eindeloos rondlopen in de authentieke straatjes van Vila Vela. Om deze kustplaats heen is een middeleeuwse muur geplaatst met 3 uitkijktorens en deze muur dateert uit de 12e eeuw. Vanaf het strand heeft u uitzicht op de ruïnes van het oude kasteel van Tossa de Mar. Het mooie zandstrand en het helderblauwe water maakt Tossa de Mar tot een lieflijke trekpleister.

Tossa de Mar

Platja d’Aro

Platja d’Aro staat bekend om zijn moderne hotels en winkels. Ook beschikt deze plaats over een kilometer lang zandstrand. De drukke boulevard met luxe winkels, restaurants en barretjes is een genot om te bezoeken. Platja d’Aro heeft u veel te bieden.

Platja d’Aro

Lloret de Mar

Platja d’Aro en Lloret De Mar zijn de meest bekende toeristische plaatsen van de Costa Brava. Lloret de Mar is bekend om zijn discotheken en uitgaansleven maar heeft ook veel charme. Zo zijn er talloze mooie straatjes en kunt u genieten van het mooie zandstrand. Bezoek het Castell d’en Plaja, dit is het oude kasteel van Lloret De Mar. In de avond kunt u genieten van een hapje en drankje door de talloze uitgaansgelegenheden die deze plaats te bieden heeft.

Lloret de Mar

Uw vakantie naar de Costa Brava

De Costa Brava is de perfecte kust om te genieten van de authentieke Spaanse charme, maar ook om activiteiten te ondernemen en de regio te verkennen. U heeft de ideale keuze tussen rustige dorpjes en drukkere badplaatsen. Niet alleen Cadaqués is een bezoek waard want er zijn nog genoeg kleine dorpjes te bezichtigen zoals onder andere Palamós, Empuriabrava en Roses. 

Wilt u de drukte opzoeken? Bezoek dan de bekendere badplaatsen zoals Blanes, Lloret de Mar en Platja d’Aro. U kunt zelfs een bezoek brengen aan de provincie hoofdstad Girona. 

Laat u verleiden door de ultieme Spaanse en Catalaanse sfeer aan deze ‘ruige kust’. Van moderne hotels en bruisende plaatsen tot een middeleeuwse en sprookjesachtige charme, deze Costa heeft het allemaal! 

Benieuwd naar het Solmar aanbod aan de Costa Brava? Klik dan hier!

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!