Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

waar overwinteren in spanje

Overwinteren in Spanje: hier ontsnap je de kou!

Deel dit bericht

De zon gaat eerder onder, de verwarming moet een graadje omhoog… het is weer bijna winter! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de kou te blijven zitten, maar een andere optie is om de Spaanse zon op te zoeken. Vandaag zet ik de beste vakantiebestemmingen voor je op een rij om te overwinteren in Spanje: dit zijn de beste plekken om de kou te ontsnappen!

In tegenstelling tot in Nederland en België, zijn de wintertemperaturen in Spanje over het algemeen redelijk zacht. Dit maakt het de perfecte bestemming om de kou te ontsnappen en te genieten van een heerlijk verblijf! Een ander bijkomend voordeel is de lagere energiekosten, dus je bent misschien nog wel goedkoper uit door in Spanje te zijn. Laten we snel gaan kijken naar welke bestemmingen er op je wachten.

Albir

We starten de lijst met Albir, een fijn dorp gelegen tussen Benidorm en Altea, die we ook nog zullen bespreken. Het dorp beschikt over een prachtig strand van zo’n 600 meter lang, waar je ultiem van de winterzon kunt genieten.

Daarnaast zijn er genoeg activiteiten te ondernemen: wandel bijvoorbeeld naar de Faro de Albir, ofwel de vuurtoren. Het fijne aan deze route is dat het volledig geasfalteerd is, en dus voor ieder publiek goed te doen is. Liever wat meer ontspannen? Kies dan uit de vele restaurants en barretjes die het dorp rijk is.

Altea

Over Altea heb ik al eens een artikel geschreven, en absoluut niet zonder reden: naar mijn mening is het namelijk een van de mooiste vakantiebestemmingen aan de Costa Blanca. Het bestaat uit een karakteristiek wit dorpje dat in de bergen ligt en een fijne kustlijn waar je in de zon kunt genieten van een hapje en een drankje.

Het is gelegen naast Albir, en ook hier zijn veel Nederlanders en Belgen te vinden. Ondanks dat het in de winter minder druk is dan tijdens het zomerseizoen, is er alsnog een hoop te beleven. Absoluut een aanrader voor je vakantie!

Benalmádena

We gaan door naar het zuiden van Spanje, namelijk naar de Costa del Sol! Daar vinden we Benalmádena, een geweldige vakantiebestemming gedurende het hele jaar. Je zult je hier niet snel vervelen: zo kun je terecht in de jachthaven die over vele horecagelegenheden beschikt, een van de attractieparken bezoeken, het dorp verkennen of de kabelbaan naar de top van de berg pakken. Kortom: genoeg te doen voor zowel jong als oud. Daarnaast staat de Costa del Sol, zoals de naam al zegt, bekend om de vele zonnige dagen. Wat wil je nog meer?

Benidorm

Benidorm is een van de populairste vakantiebestemmingen om te bezoeken aan de Costa Blanca, gedurende het hele jaar. Het beschikt over brede stranden met fijn zand, tal van restaurants en een hoop activiteiten in de buurt.

Aanraders om te bezoeken als je hier bent, zijn het oude centrum met de gezellige straatjes, het balkon van de Middellandse Zee en het Kruis van Benidorm, vanaf waar je een spectaculair uitzicht hebt over de kustlijn. Vooral ’s avonds is die laatste plek indrukwekkend, omdat dan alle lichtjes aangaan en het een prachtig beeld geeft van de stad.

Calpe

Een andere plek waar je het beste kunt overwinteren in Spanje, is Calpe. Je kunt hier vooral goed terecht als je houdt van wandelen, want er zijn tal van uitdagende routes. De bekendste is die naar de top van de Peñon de Ifach, de kalksteen die uit de zee oprijst. Het maakt deel uit van een prachtig natuurpark en biedt adembenemende uitzichten. Daarnaast zul je in Calpe een hoop restaurants, fijne stranden en leuke activiteiten vinden voor het hele gezin.

Costa Adeje

Een van de kenmerken van de Canarische eilanden, is dat het klimaat gedurende het hele jaar stabiel blijft. Costa Adeje op Tenerife is dan ook een uitstekende bestemming. Deze luxe badplaats aan de zuidkust van het eiland beschikt over prachtige zandstranden, een geweldige gastronomie en tal van opties voor vermaak. Je zult je hier dus zeker niet vervelen! Het voordeel van een bezoekje aan deze plek in de winter, is dat het er een stuk rustiger is dan in de zomer. Je vermijdt dus het massatoerisme en komt heerlijk tot rust.

Fuengirola

Terug naar de Costa del Sol, en om preciezer te zijn: Fuengirola. Deze fijne badplaats is een populaire toeristenbestemming het hele jaar door, en het is goed te begrijpen waarom. De goudkleurige stranden, het gezellige centrum en het brede scala aan restaurants maken dit een fijne plek om te overwinteren in Spanje. Aanraders om te bezoeken tijdens je verblijf, zijn het Bioparc dierenpark, de ochtendmarkt en het Kasteel Sohail.

Playa de las Américas

Ben je op zoek naar levendigheid, dan is Playa de las Américas op Tenerife een goede keuze. Deze bekende badplaats ligt naast het eerder genoemde Costa Adeje en heeft hetzelfde aangename klimaat. Het is volledig ingericht voor het toerisme, en beschikt dus over alle faciliteiten. Geniet van een wandeling over de uitgestrekte promenade, bezoek een van de vele restaurants of pak wat zonnestralen op een van de stranden. 

Kortom: Spanje is de perfecte plek om te overwinteren! De bestemmingen uit deze lijst zijn stuk voor stuk fijne plaatsen om de Spaanse zon op te zoeken en de winterkou in ons eigen land te ontsnappen. Bekijk nu het aanbod aan winterzonvakanties.

Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!