Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Kerstvakantie Spanje: Vier de feestdagen aan het strand

Deel dit bericht

In Nederland wilt men altijd maar die witte kerst. Maar wat dacht je van de kerst vieren op het strand onder het genot van een heerlijke cocktail. In deze blog lees je waarom het helemaal niet zo’n gek idee is om de feestdagen in Spanje te vieren.

Bestemmingen Spanje tijdens de winter

In de kerstvakantie zijn voornamelijk de zuidelijke bestemmingen erg aangenaam. De zuidelijkere Costa’s zijn namelijk het hele jaar erg levendig. Wij lichten hier in het bijzonder de bestemmingen aan de Costa Blanca en de Costa del Sol uit.  Met Solmar kun je aan de Costa Blanca de bestemmingen Benidorm, Albir, Altea en Calpe bezoeken.

Met Solmar met het vliegtuig naar de Costa del Sol? Dan kun je de plaatsen Benalmádena en Torremolinos/Carihuela bezoeken.

Klimaat in Spanje rond kerst

In het winterseizoen ligt de gemiddelde temperatuur aan de Costa Blanca ietsjes onder de 20 graden, een zeer aangename temperatuur dus voor de winter. Het water koelt vooral in de maanden januari, februari en maart af tot zo’n 16 graden. Ook aan de Costa del Sol koelt het in de winter gemiddeld af tot iets onder de 20 graden. Doordat de Costa del Sol een stuk zuidelijker ligt dan de Costa Blanca koelt het water hier wat minder af.

Feestdagen in Spanje

In tegenstelling tot Nederland viert met in Spanje geen eerste en tweede kerstdag. In Spanje wordt enkel kerstavond op 24 december en Kerstmis gevierd op 25 december. Kerstavond, of Nochebuena zoals de Spanjaarden het noemen, wordt traditioneel gevierd met een uitgebreid diner met de familie. Over het algemeen mag de Spaanse Cava hier natuurlijk niet bij ontbreken! Andere poplaire gerechten op Nochebuena zijn vis en Iberische vleesproducten. Als toetje wordt er vaak nougat gegeten.

Kerstmis, of Navidad wordt gevierd op 25 december. Op deze dag wordt er vaak zeer uitgebreid geluncht en ook vele Spanjaarden gaan op deze dag naar de kerk.

Oud & nieuw wordt net zoals in Nederland natuurlijk op 31 december gevierd met vuurwerk en gezellige feesten.

Na oud & nieuw hebben de Spanjaarden nog een feestdag in het verschiet die geteld wordt tot “de feestdagen”, namelijk Reyes Magos (Driekoningen). De meeste kinderen in Spanje kijken erg uit naar Reyes Magos omdat zij dan vaak cadeautjes krijgen. De kinderen geloven dan ook dat de cadeautjes door de Driekoningen worden gebracht. Het is dus erg vergelijkbaar met Sinterklaas in Nederland!

Houd er rekening mee dat winkels, barretjes en restaurants aangepaste openingstijden kunnen hebben tijdens de feestdagen. Wilt u gaan uiteten? Dan is het raadzaam om op tijd te reserveren.

Even weg uit het koude Nederland

Natuurlijk is de aangename temperatuur in Spanje in de kerstvakantie extra fijn met in je achterhoofd de gedachten dat je eigenlijk in het koude Nederland zou zitten wanneer je niet op vakantie zou zijn gegaan. Het is dan ook even een aangename onderbreking van de koude winter in Nederland en zo kun je er weer even tegenaan totdat het voorjaar in Nederland weer aanbreekt!  

Favoriete accommodaties in Spanje

Hotel Port Fiesta Park is een zeer populair 3-sterrenhotel in Benidorm. Het hotel ligt direct aan het nieuwe Foietes Park. Dit is een mooi opgezet park waar u na een dagje strand heerlijk kunt genieten van de avondzon.

Hotel Kaktus Albir is een gezellig 4-sterrenhotel direct aan het strand van Albir. Dit hotel is ideaal voor zowel strand- als zwembadliefhebbers. Het hotel beschikt ook over een binnenzwembad en mooie spa voor wanneer het een keer wat minder goed weer zou zijn.

Hotel Cap Negret is een modern 4-sterrenhotel gelegen aan de rand van Altea en direct aan het mooie strand. Dit hotel onderscheidt zich door het bijzondere ecologische zwembad met terras direct aan de zee.

Hotel Diamante Beach is een luxe 4-sterrenhotel met een restaurant met een Michelinster! Aangezien dit hotel over een fitnessruimte beschikt kunt u ook nog in vorm blijven tijdens uw vakantie!

Hotel Estival Torrequebrada is een groot 4-sterrenhotel en ligt direct aan het strand van Benalmádena. Het hotel beschikt over enorm veel faciliteiten zoals een apart adults only zwembad en een kinderbad.

Hotel Mediterráneo Carihuela is een mooi, authentiek en kleinschalig 3-sterrenhotel direct aan de gezellige boulevard en het strand van Carihuela (Torremolinos). Het is een eenvoudig, maar super fijn hotel!

Data kerstvakantie

In heel Nederland is kerstvakantie van 25 december 2021 tot en met 9 januari 2022.

Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!