Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Golfbanen aan de Costa Blanca

Deel dit bericht

Wat me al jaren opvalt is het groot aantal golfliefhebbers in Spanje. Het is dan ook niet vreemd dat er een ruim aanbod van golfbanen aan de Costa Blanca is. Ik zet ze in deze blog voor je op een rijtje. Eerst duik ik even de geschiedenis in. Zelf ben ik namelijk wel nieuwsgierig en helaas nooit verder gekomen dan de Nederlandse midgetgolfbaan. Ik weet dus erg weinig van deze mooie sport. Tijd om eens in de golfbanen aan de Costa Blanca te duiken! Het lijkt me erg ontspannend, vooral het in de natuur zijn.

Golf: een ‘Schotse’ sport of toch een beetje Nederlands?

Blijkbaar verschillen de meningen behoorlijk over het ontstaan. De Schotten beweren dat de oorsprong van golf zich kent in Schotland. Daar zouden in de 15e eeuw op natuurlijke terreinen, met een stok en bal het ‘golf’ hebben gespeeld. Er zijn ook een aantal andere meningen die ervan uitgaan dat golf haar oorsprong in Nederland heeft gevonden. Daar zou dan rond 1650 met Schotse klieken (stokken van hout) zijn gegolfd. Maar er zou rond 1200 ook al een potje ‘colf’ zijn gespeeld in het Nederlandse Loenen aan de Vecht. Er zijn ook verschillende schilderijen van gemaakt.

De basis van het golfspel

Het spel golf zoals het nu gespeeld wordt komt volgens de meeste kenners vrijwel zeker wél uit Schotland. Het pittoreske plaatsje St, Andrews ademt zowat alles uit wat maar met golf te maken kan hebben. Daar werd het eerste golfspel gespeeld met twee personen en een golfbal, kijkend wie de hole het beste speelt. In 1744 werd de eerste officiële set regels opgesteld door de ‘Honorable Company of Edinburgh Golfers’.

Deze regels vormen nu nog steeds de basis voor de regels van het golfspel. Golf werd al snel wereldwijd erg populair. Er ontstonden meer professionele golfbanen en uiteraard werden golfclubs opgericht. Tegenwoordig zijn er zelfs prachtig aangelegde golf resorts, waar je ook als investering en deels eigen gebruik appartementen kunt kopen.

Populaire golfbanen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft wel meer dan twintig banen en de meeste liggen vlakbij de kust. Een heerlijke omgeving om zowel in het voorjaar als najaar te vertoeven. Een aantal populaire banen zijn:

  1. La Finca Golf & Spa Resort: ligt in Algorfa, biedt deze golfbaan een uitdagend parcours met prachtige uitzichten op het omliggende landschap. Het staat vol met olijfbomen en palmbomen. Het terrein heeft ook een aantal meren met stromend water en riet langs de baan. Ook kun je hier als vogelliefhebber genieten, want dit natuurgebied is een thuis voor verschillende trekvogels zoals zilverreigers.
  2. Las Colinas Golf & Country Club: ligt in Orihuela Costa, vlakbij Torrevieja. Deze golfbaan staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en uitdagende holes en is een echte wedstrijdbaan.

Wist je dat door het tijdschrift ‘Golf World’ de golfbaan Las Colinas een aantal jaren geleden is uitgeroepen tot een van de beste 100 golfbanen in Europa? De baan is ontworpen door de bekende Noord-Amerikaanse landschapsarchitect Cabell B. Robinson.

  1. Villamartín Golf Club: ligt in Orihuela Costa en is één van de oudste banen aan de Costa Blanca en bestaat al meer dan 35 jaar. Volgens de kenners biedt deze baan een uitdagend parcours met prachtige uitzichten in een natuurlijke omgeving. Rondom de banen staan veel bomen en er zijn ook bunkers, natuurlijke kliffen en ravijnen. Klinkt spannend he?! Sommigen zeggen zelfs dat de 17e hole van deze golfbaan één van de moeilijkste van heel Spanje is.
  2. Alicante Golf: ligt aan ‘Playa de San Juan’, het strand van San Juan en is ontworpen door Severiano Ballesteros. De baan ligt ook vlakbij Alicante en geeft een geweldig uitzicht over zee. Dit is een vrij moderne baan.
  3. Bonalba Golf Resort: ligt in Mutxamel. Deze golfbaan is typisch Mediterraans: omgeven door palmbomen en pijnbomen en geeft uitzicht op zowel de bergen als de zee.
  4. Melia Villaitana Golf Club: gelegen aan de kust van Levante in Benidorm en is de meest populaire golfbaan in de regio Marina Baixa. Melia Villaitana Golf Club is ontworpen door Jack Nicklaus en ook deze baan geeft mooie uitzichten over zowel bergen als zee.

Golf in Altea en Albir

Andere golfbanen in deze regio zijn: Altea Club De Golf, in –de naam zegt het al, Altea– en ligt aan de voet van de Sierra Bernia. Het is een van de oudste en meest pittoreske banen aan de Costa Blanca.
En indien je in de buurt van Albir verblijft: daar is een kleinschalig golfterrein ter hoogte van de droge rivier. Vanuit Benidorm makkelijk per bus, auto of fiets te bereiken.

Uiteraard zijn nog veel meer golfbanen in de regio die golfers van alle niveaus kunnen uitdagen. Je kunt ook eens een ‘golfclinic’ boeken, leuk voor een dagje uit!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!