Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Ontdek de leukste markten in Benidorm

Deel dit bericht

Benidorm staat onder andere bekend om de heerlijke stranden en het bruisende nachtleven, maar wist je dat er nog veel meer te beleven valt? Een goed voorbeeld van een leuke activiteit is het bezoeken van een van de vele markten. In dit artikel neem ik je mee langs de leukste markten in Benidorm zodat je deze tijdens je vakantie aan de Costa Blanca kunt bezoeken.

Praktische informatie

In het Spaans maken we onderscheid tussen mercados en mercadillos, wat we beiden als markten zouden kunnen vertalen in het Nederlands. Er zit echter een verschil tussen: met mercado verwijzen we over het algemeen naar markten op een vaste plek, of markthallen. De marktlui hebben dan hier vaak hun eigen plek.

Met mercadillo verwijzen we vooral naar de marktjes op straat, die bijvoorbeeld kleding of meubels verkopen. Het kan dan zowel om nieuwe producten als tweedehands producten gaan.

Wat betreft de openingstijden van de verschillende markten in Benidorm: dit kan verschillen per seizoen. Vraag dus tijdens je verblijf in het hotel of aan de reisleiding of zij de huidige openingstijden met je kunnen delen. De meeste marktjes openen op woensdag en in het weekend, voornamelijk in de ochtend.

1. Mercado Central de Benidorm

We beginnen in het centrum van de stad, namelijk bij de Mercado Central de Benidorm. Ofwel: de centrale markt. Het is een overdekte markthal die we dichtbij andere bezienswaardigheden in het centrum vinden, wat dus erg handig is als je meer plekken wil bezoeken.

Op de markt zijn allerlei producten te vinden: verse groenten, fruit, vlees, vis en nog veel meer. Daarnaast zit er nog een supermarkt onder (Mercadona), waar je eventueel nog producten kunt halen die op de markt zelf niet te vinden zijn. Je kunt dus alles eenvoudig op één plek vinden.

Heb je honger of dorst gekregen van al dat gewinkel? Dat komt goed uit, want op de markt zijn ook genoeg barretjes te vinden waar je wat tapas kunt eten en een drankje kunt bestellen.

2. Mercadillo Rincón de Loix

We gaan door met Mercadillo Rincón de Loix, een gigantische markt met zo’n 300 kraampjes waar je bijna alles wel kunt vinden. Zo kun je hier terecht voor versproducten als groenten en fruit, maar ook voor spullen als handtassen, speelgoed en kleding. Het is ook de perfecte plek om een souvenirtje te kopen voor thuis.

Rondom deze markt zitten ook genoeg plekjes waar je even wat kunt eten en drinken. De markt kan vooral in de zomer behoorlijk druk worden, dus het is aan te raden om eerder op de dag te gaan.

3. Mercadillo de Foietes

De derde op de lijst van markten in Benidorm is een hele speciale: het is namelijk de alleroudste van de stad. Het gaat om Mercadillo de Foietes, maar het wordt ook wel Mercadillo de Benidorm genoemd omdat het de eerste was.

Ook dit is weer een grote markt, met allerlei producten. Toch staat het vooral bekend om de verse etenswaren, zoals de groenten en fruit die lokaal geteeld worden. Ben je op zoek naar kleding, bloemen, schoenen of iets anders? Ook dan kun je op deze markt terecht. Er hangt altijd een bruisende sfeer, en het is dus zeker een bezoekje waard.

4. Mercadillo Cala de Finestrat

Hoewel het technisch gezien iets buiten Benidorm ligt, is Mercadillo Cala de Finestrat toch makkelijk te bereiken. Het is namelijk erg dichtbij. Ondanks dat het maar een klein marktje is vergeleken met de rest, is ook deze markt leuk om eens te verkennen. Bovendien zitten er in La Cala de Finestrat heel wat gezellige restaurantjes en barretjes, vanaf waar je met een heerlijk uitzicht op het strand kunt genieten in de zon. Zo sla je twee vliegen in één klap!

5. Antiguëdades El Cisne

De meeste van de eerdergenoemde markten in Benidorm hebben redelijk dezelfde producten: overal kun je wel verse etenswaar en kleding vinden. Ben je op zoek naar een iets apartere markt? Dan is Antiguëdades El Cisne een aanrader. Deze markt heeft zo’n 80 kraampjes en is vernoemd naar de antiekwinkel met de naam El Cisne, ofwel de zwaan.

Op deze rommelmarkt kun je namelijk allerlei tweedehands spullen vinden. Van meubels tot uniformen en van keramiek tot sieraden: je kijkt je ogen uit. Bovendien is er vaak livemuziek, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Ook zijn er restaurants te vinden waar je even een hapje kunt eten en bij kunt komen na het rondsnuffelen.

Of je nu ergens specifiek naar op zoek bent of niet, slenteren over een van de markten in Benidorm is altijd een goed idee. Ontdek de verse producten, scoor een leuk souvenirtje of eet iets lekkers in een van de omringende barretjes: er is genoeg te beleven. Wat is jouw favoriete markt in Benidorm om te bezoeken tijdens je vakantie?

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!