Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Ontbijten aan de Costa Blanca: op deze plekken begin je de dag goed

Deel dit bericht

Het is zover: je wordt wakker in Spanje! Tijd voor een ontbijtje. En ik heb goed nieuws voor je: lekker ontbijten aan de Costa Blanca kan op ontzettend veel plekken. Ik zet mijn favorieten voor je op een rij, zodat je alvast wat inspiratie hebt. Eet smakelijk!

  1. Wanderlust, Albir
    Of je nu liever zoet of hartig ontbijt, bij Wanderlust in Albir kan het allemaal. Bij dit leuke ontbijttentje kun je in de zomer heerlijk onder de overkapping zitten, en in de winter gezellig binnen.

Wanneer ik bezoek krijg van familie of vrienden uit Nederland, staat Wanderlust vaak als vaste prik op de planning. Vooral de Brunch Wanderlust is erg in trek: je krijgt dan een lange plank met allerlei heerlijke gerechtjes en producten erop.

Geniet van verse broodjes met serranoham, pitabrood met hummus, pannenkoekjes met Nutella of yoghurt met granola. Bovendien krijg je hier ook sinaasappelsap en een glas cava bij, wat ik zelf graag omtover tot een mimosa. Deze brunch is perfect om te delen met twee tot drie personen, afhankelijk van hoeveel honger je hebt.

Ook als je minder honger hebt, kun je heerlijke gerechten bestellen. Zo kan ik je ook de French Toast (wentelteefjes) met fruit en honing aanraden. Daarnaast vind je hier onder andere ook een açaí bowl, havermout en roerei op de kaart. Kortom: genoeg om uit te kiezen en om van te genieten!

  1. Madness Coffee, Benidorm
    Als je gek bent op een heerlijk kopje koffie in de ochtend, dan is Madness Coffee zeker een aanrader. Hier wordt namelijk dagelijks koffie vers geroosterd, om vervolgens gedronken te worden op verschillende manieren. Hoe? Dat bepaal je zelf: ga je voor de klassieke espressomachine, de cold drip of de V60?

Daarnaast kun je zelf kiezen welke koffie je het liefst drinkt die dag. Zo hebben ze onder andere koffie uit Brazilië, Colombia en Nicaragua. Geen idee welke het best bij je past? Het personeel adviseert je graag. Houd je niet zo van koffie, dan kun je hier alsnog goed terecht. Zo kun je namelijk ook thee, smoothies en andere koude en warme dranken bestellen.

Wat betreft het eten kan ik je de Benedictos de salmón van harte aanraden: gepocheerde eieren met zalm, avocado en hollandaisesaus. Begin je de dag liever met iets zoets? Bestel dan de Tosta de crema de cacahuete con platano, sesamo y canela (Brood met pindakaas, banaan, sesam en kaneel). De ideale afsluiter is wat mij betreft een stukje zelfgemaakte taart, die zijn namelijk ook ontzettend lekker.

  1. Chocolatería Valor, Villajoyosa
    Als je in Spanje bent, moet je natuurlijk churros bestellen. De Spaanse churros zijn namelijk tien keer lekkerder dan de churros die je in Nederland bij kramen op bijvoorbeeld de kermis kunt bestellen. De ideale plek om dit te doen, is bij Chocolatería Valor in Villajoyosa.

Valor is een chocolademerk dat verkocht wordt door heel Spanje, maar dat origineel uit Villajoyosa komt. Zo kun je er ook een bezoekje brengen aan de chocoladefabriek, een leuke ervaring waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt. Daarnaast zit er dus ook een café van in het dorp, waar je kunt ontbijten.

De traditionele manier om churros te eten bij het ontbijt is met chocolade. Je krijgt dan de churros, met daarnaast vloeibare chocolade in een kopje waar je ze in kunt dopen. Normaal gesproken is er maar één optie, maar bij Chocolatería Valor kun je kiezen uit meerdere soorten. Er is zelfs een veganistische optie! Kortom: een echte aanrader voor de chocoladeliefhebbers.

  1. Sip & Wonder, Alicante
    Als je vakantie viert aan de Costa Blanca, dan is de kans groot dat je ook een dagje in Alicante te vinden bent. Een leuke plek om daar te ontbijten, is Sip & Wonder. Deze plek is ontzettend verwelkomend en je zult hier zowel Spanjaarden als toeristen tegenkomen. Het is een gezellig café waar je je zonder twijfel thuis zult voelen.

Bij Sip & Wonder gebruiken ze iedere dag verse ingrediënten van de markt van Alicante, die om de hoek ligt. Hier maken ze onder andere lekkere broodjes met zalm, pannenkoeken en andere heerlijke ontbijtgerechten mee.

Bovendien zijn honden ook toegestaan, mocht je met je trouwe viervoeter komen. De hond van de eigenaren loopt dan ook regelmatig door de zaak, en pikt zelfs af en toe een comfortabele stoel in om een siësta te houden!

  1. Quinoa Brunch & Boutique, Altea
    We sluiten de lijst van plekjes om te ontbijten aan de Costa Blanca af met een gezellige plek in Altea: Quinoa Brunch & Boutique. Dit is niet zomaar een ontbijttentje: het dient namelijk ook als decoratiewinkel!

Op de kaart kun je gerechten vinden die gemaakt worden met organische ingrediënten en op een zo natuurlijk mogelijke manier worden bereid. Enkele voorbeelden zijn klassiekers zoals brood met tomaat en olijfolie, maakt ook wafels en crêpes. Ook hier kun je terecht voor een lekkere kop koffie of juist een verfrissende smoothie.

En het beste van alles is de ligging: Quinoa Brunch & Boutique is namelijk te vinden aan de boulevard van Altea. Zo heb je een fantastisch uitzicht op het strand en de zee terwijl je geniet van je ontbijtje. Wat wil een mens nog meer?

Ontbijten aan de Costa Blanca, ultiem genieten!

Is het water je al in de mond gelopen? Zoals je hebt gelezen, zijn er tal van opties om heerlijk te ontbijten aan de Costa Blanca. Van versgemalen koffie uit verschillende landen tot brunchgerechten en churros: de keuze is reuze. Mocht je een van deze plekken testen, laat ons dan vooral weten wat je ervan vond. Geniet ervan!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!