Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Spaanse stad verkennen per fiets

Deel dit bericht

Wat is er nu Hollandser dan een Spaanse stad verkennen per fiets? Jaren geleden was dat nog niet heel gemakkelijk en veilig. Gelukkig hebben Spaanse gemeenten de laatste jaren flink geïnvesteerd in goed aangelegde fietspaden en kun je tijdens jouw vakantie lekker op de fiets rondtoeren! In deze blog ‘fiets’ ik je door de verschillende mogelijkheden.😉 Ook geef ik je een aantal tips waar je fietsen kunt huren.

Spring maar achterop bij mij, achterop m’n fiets

Behalve dat fietsen in de stad erg leuk is, is het ook praktisch. Zo kun je in de drukkere gebieden gemakkelijk tussen het verkeer door bewegen. Ook kun je heel handig stoppen bij leuke plekjes (zoals zonnige terrasjes) en mooie bezienswaardigheden. En naast dat fietsen ook nog eens beter is voor het milieu, is het ook nog eens goed voor je conditie!

Benidorm per fiets

Twee jaar geleden had de gemeente van Benidorm het plan om ruim 130 kilometer aan fietspaden te leggen. Daar zijn ze inmiddels flink overheen. Voornamelijk in het centrale gebied, La Cala en Rincón de Loix zijn er nog meer paden bijgekomen. Benidorm wil een aantrekkelijke fietsstad zijn in de provincie Alicante. Ook veiligheid staat voorop, daarom is er in het centrumgebied een maximale snelheid voor auto’s, motors en brommers ingesteld.

Fiets-tips Benidorm:

Je kunt in Benidorm op verschillende plekken voor een dag of langer een elektrische fiets of gewone fiets huren. Baja Bikes biedt 2 verschillende fietsexcursies aan: de Altea highlights tour via Benidorm Poniente en een fietstocht naar het kleurrijke dorpje Villayojosa via Benidorm Levante.

Tao Bikes aan de Avenida Mediterráneo, 62 organiseert verschillende e-bike fietstochten in de omgeving van Benidorm. Zo is er onder andere een excursie naar natuurpark Sierra Helada en een heuse ‘Bicitapa’ langs leuke tapastentjes. Ook kun je hier terecht voor de huur van losse fietsen en fietsuitrusting.

Alicante per fiets

Alicante maakt de laatste jaren flink wat voorgang met de aanleg van kilometers fietspaden. De wethouder voor Mobiliteit, Carlos de Juan Carrillo, werkt daarom samen met het ‘Netwerk van Steden voor fietsen’. Zij willen de stad duurzamer maken en de inwoners en bezoekers van Alicante meer vrijheid geven om de stad te verkennen op de fiets. Begin 2024 zijn de gloednieuwe rode ‘ Ciclo calles’ (fietspaden) hartje centrum, vanaf de kustlijn als de as Gadea-Marva in gebruik genomen.

Fiets-tips Alicante

Je kunt in Alicante georganiseerde fietstochten boeken of alleen een fiets huren. Baja Bikes heeft tochten onder begeleiding van een Nederlandse gids. Via Bike Rent in Alicante kun je de “Alicante like a local” fietstocht boeken. Je kunt ook kiezen voor een variant inclusief picknickmand op fietsen en suppen op het strand van San Juan.

Barcelona per fiets

In Barcelona is het heel gemakkelijk om via een app een fiets te huren, die vaak op heel handige plekken ‘op voorraad’ staan. Donkey.bike is zo’n app. Zo hoef je niet eens langs de fietsverhuur en betaal je vaak per uur. En nog een leuk voordeel: je kunt je fiets op een ander punt achterlaten dan waar je deze hebt gehuurd. Heel handig als je bijvoorbeeld ergens een hapje gaat eten en ‘s avonds wat later met de taxi terug naar het hotel wilt! Of wanneer je liever te voet teruggaat in plaats van met de fiets. Dus ook deze manier van fietshuren kan een goede optie zijn.

Fiets-tips

Naast Alicante en Benidorm biedt BajaBikes ook in Barcelona fietsexcursies aan. Momenteel zijn er zelf 8 verschillende dagtochten te boeken! Zo is er een tocht speciaal met kinderen, een highlight tour door de stad en zelfs een fietstocht met wijnproeverij. Als dat maar goed gaat 😉

Salou per fiets

Ook in Salou zijn er verschillende mogelijkheden voor fietsexcursies. Zo kun je met Salou Downhill Bikes de drukke Catalaanse kust achter je laten en de natuur in fietsen, naar natuurpark Serra de Montsant of een fiets –en wijnproeverij boeken. Via Bike rent Salou zijn losse fietsen te huur. Zij hebben zowel mountainbikes als stadsfietsen en ook kinderfietsen of elektrische stepjes te huur.

La Bicicleta

Tot slot nog een aantal algemene fietstips:

  • Let goed op waar je wel en waar je niet mag fietsen. Soms staan fietsborden niet heel logisch en de Spanjaarden zijn fietsers niet helemaal ‘gewend’.
  • Kinderen zijn verplicht om een fietshelm te dragen. En wellicht voor je eigen veiligheid ook niet verkeerd om een helm te dragen.
  • Op de meeste provinciale wegen is fietsen toegestaan, maar mag je vaak 80 kilometer per uur rijden, dus ik zou die wegen proberen te vermijden.
  • En… om in de stemming te komen kun je de Spaanse zomerhit ‘La Bicicleta’ van Carlos Vives en Shakira alvast opzetten.

Veel fietsplezier!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!