Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Dé inpaktips voor je strandtas

Deel dit bericht

Je kunt vakantiegangers naar mijn mening in twee categorieën indelen: de strandgangers en de actievelingen. Beide types zijn in Spanje helemaal aan het juiste adres natuurlijk! Spanje heeft het zo’n beetje allemaal: zon, zee, bergen, cultuur. Genoeg mogelijkheden voor verschillende dagtrips tijdens je vakantie. Maar wat neem je nu mee wanneer je een dagje naar het strand gaat? Deze blog geeft je inpaktips, vooral voor de eerste categorie ‘relaxte’ strandgangers.

Vamos a la playa!

Wie weet krijgen de actievelingen na het lezen van de voordelen ook wel zin om te gaan relaxen 😉 Zo zijn er genoeg redenen waarom een dagje strand goed voor je is! Zoals de Spanjaarden zeggen: Vamos a la playa!

Het strand is dé ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het geluid van de golven en vaak het zachte warme zand kunnen een kalmerend effect hebben op je geest en lichaam.

Stranden bieden vaak adembenemende uitzichten op de oceaan, zonsondergangen en natuurlijke landschappen. Kortom, een heerlijke manier om te genieten van de schoonheid van de natuur.

Het strand biedt de mogelijkheid om te zwemmen in de zee, wat verfrissend en leuk kan zijn. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om watersportactiviteiten uit te voeren zoals surfen, kajakken, snorkelen of paddle boarden.

Een dagje strand betekent blootstelling aan de zon, wat kan helpen bij het aanmaken van vitamine D in je lichaam. Vitamine D is essentieel voor een goede gezondheid en kan helpen bij het versterken van je botten en immuunsysteem.

Het zeewater kan naast vitamine D aanmaak, meer gezondheidsvoordelen bieden, zoals het verbeteren van de bloedsomloop, het verlichten van stress en het bevorderen van de genezing van wonden.

Kortom, een dagje naar het strand kan een heerlijke manier zijn om te ontspannen en te genieten van de natuur. Maar wat neem je nu mee?

Hieronder volgen de tips voor in je strandtas:

  • Begin met het klaarleggen van de essentiële items, zoals een grote handdoek, zonnebrandcrème, je zonnebril.
  • Neem daarnaast ook een hoedje of petje mee, de Spaanse zonnekracht kan vooral rond het middaguur (tussen 12.00 en 15.00 uur) erg sterk zijn.
  • Neem voldoende water mee om gehydrateerd te blijven. Water kun je uiteraard ook in de loop van de dag, nog eens lekker gekoeld in een klein supermarktje aan het strand kopen.
  • Leg ook een extra setje kleding klaar voor het geval je je wil omkleden na het zwemmen. Wie weet een extra zomerjurkje wanneer je last minute besluit ergens lekker te gaan eten (tip!).
  • Neem een groot strandlaken of matje mee om op te zitten of te liggen.
  • Je kunt vaak ook bedjes huren op het strand, neem dan nog een kleinere handdoek mee zodat je het hele bedje kunt ‘beleggen’.
  • Neem eventueel een boek of tijdschrift mee voor wat ontspanning.
  • En indien je van muziek houdt welllicht een kleine speaker? En misschien een notitieboekje om je gedachten in op te schrijven.
  • Neem een parasol of een strandtentje mee om jezelf te beschermen tegen de “felle zon uurtjes”.
  • Een lege plastic zak kan handig zijn voor het verzamelen van het afval gedurende de dag en mocht je twee lege zakken hebben: je kunt deze ook gebruiken voor het inpakken van je natte zwemspullen aan het einde van de dag.
  • Neem een frisbee, strandbal of ander strandspel mee voor wat beweging op het strand.
  • En als je kinderen meegaan, neem dan ook zeker leuk strandspeelgoed mee. Dat hoeft niet altijd veel te zijn: een emmertje of gietertje is vaak al voldoende om de meest mooie zandkastelen te bouwen!

Soort strandtas

En tot slot kan alles wat je hebt klaargelegd je tas in. De keuze van het soort strandtas is ook van belang 😉 De tijd dat we naar het strand gaan met onze handdoek in plastic tasjes van de Spaanse supermarkt is toch wel een beetje voorbij.

Tip: in het plaatsje Gata de Gorgos -tussen Benissa en Pedreguer- zijn de meest leuke rieten strandtassen te koop in elk model of formaat je je maar kunt bedenken! Omdat ze in dat gebied met de hand worden gemaakt zijn de prijzen in deze lokale winkeltjes toch net iets lager dan op de ‘ toeristische’ weekmarkten.

Zorg er in elk geval voor dat je een stevige en ruime strandtas hebt waar al je spullen in passen. Dat is het handigste en meest overzichtelijke.

Tip! Vooral aan het einde van het voorjaar hebben bekende parfummerken regelmatig een aanbieding bij het kopen van hun parfum of zonbescherming en krijg je daarbij een hippe strandtas cadeau.

Houd je strandtas ook altijd in het oog, je weet helaas nooit wat er kan gebeuren. Veel plezier op het strand enne… ben ik nog iets vergeten?

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!