Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Formule 1 Red Bull racewagen

Bezoek de Formule 1 in Barcelona

Deel dit bericht

De auto’s nemen hun startpositie aan, terwijl ze in spanning afwachten. De lichten worden gedoofd, en het is tijd om te racen! Formule 1 is een spektakel dat ieder jaar plaatsvindt en dat de hele wereld over reist. Eén van de plekken waar de coureurs dit jaar zullen racen, is op het circuit van Barcelona.

Als fan van de Formule 1 én van Spanje, vertel ik je graag alles over hoe je hierbij kunt zijn en hoe je de race kunt combineren met een fijne stedentrip naar de stad. Ready? Set… GO!

Over het Formule 1 circuit

Het Circuit van Barcelona-Catalunya werd op 10 september 1991 geopend, in opdracht van de Catalaanse regering. Op dat moment had het nog een andere naam: Circuit de Catalunya. De huidige naam werd dan ook pas in 2013 ingewijd.

Slechts twee weken na opening, was het circuit de locatie waar de Spaanse Grand Prix gehost werd. Ondanks dat de plek pas zo’n 30 jaar bestaat, is het echter al het toneel geweest van vele historische momenten in de motorsport.

Zo gingen Ayrton Senna en Nigel Mansell wiel aan wiel de strijd met elkaar aan tijdens de eerste Grand Prix in 1991, won nationale held Fernando Alonso voor het eerst een race op eigen grond in 2006 en werd Max Verstappen in 2016 de jongste racewinnaar ooit. Een bijzondere plek om te bezoeken dus!

Het circuit is gelegen buiten Barcelona in Montmeló, en mag niet verward worden met het Montjuic circuit dat wel in de stad zelf ligt. Het is echter makkelijk te bereiken, waardoor je gewoon in Barcelona kunt verblijven tijdens je reis

Praktische informatie over de Grand Prix

In 2022 zal de Grand Prix van Barcelona plaatsvinden van 20 t/m 22 mei. Tickets kunnen worden gekocht op de officiële website van het circuit en zijn geldig voor het hele weekend. Als je op zoek bent naar een goede plek in het stadium, kun je die o.a. vinden bij de start/finish en pitlane, de Main Grandstand en Grandstand A & J.

Ben je nog op zoek naar vervoer? Solmar organiseert dit jaar een busreis die je naar Barcelona brengt en weer terug, voor maar 99 euro per persoon! En geen zorgen, we zullen ons niet wagen aan de snelheden van de Formule 1 wagens.

Je stedentrip naar Barcelona

Als je besluit om naar Barcelona te gaan voor de race, kun je er net zo goed een stedentripje naar deze wereldstad achteraan plakken!

Mei is bovendien een geweldige maand om Barcelona te bezoeken. De temperatuur is dan namelijk al aangenaam, maar het is nog niet te heet om de bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

De volgende activiteiten mag je dan ook zeker niet missen tijdens je stedentrip.

Verken de monumenten in het centrum

Van de Sagrada Familia tot Casa Batlló en de Kathedraal: je zult je ogen uitkijken in Barcelona! Het centrum staat namelijk bol van bezienswaardigheden, de één nog mooier en indrukwekkender dan de ander.

Het is dan ook de perfecte stad om cultuur te snuiven terwijl je de architectuur en lokale cultuur in je opneemt. Barcelona trekt jaarlijks miljoenen toeristen, en als je eenmaal door de stad loopt zul je begrijpen waarom.

Proef de lokale keuken op de Mercat La Boqueria

Wat is er heerlijker dan reizen te combineren met het ontdekken van de Spaanse keuken? Zelf vind ik het altijd ontzettend leuk om etensmarktjes te bezoeken op vakantie, omdat je dan een goed beeld krijgt van wat de lokale bevolking zoal in de keuken bereidt.

Een goed voorbeeld hiervan is de Mercat La Boqueria, één van de grootste markten van Europa. Hoewel er genoeg toeristen rondlopen dankzij de ligging aan de Ramblas, zul je ook de locals hier terugvinden.

Ik raad je aan om vroeg in de ochtend te gaan als je iets mee wilt nemen voor thuis, of rond lunchtijd (rond 2 à 3 uur ’s middags) als je ter plekke wat gerechtjes wil proeven. Al je zintuigen zullen hier gestimuleerd worden: geniet van de prachtige kleuren en heerlijke geuren die je tegemoet komen.

Bewonder de architectuur in Park Güell

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Barcelona is Park Güell, wat een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO in beslag neemt. Het park is meer dan 17 hectare groot en je zult hier de bekendste werken van Gaudí terug vinden.

De hagedis en de mozaïekbank zijn voorbeelden van kunstwerken die je kunt zien in het betaalde gedeelte van het park. Toch is het ook zeker een bezoekje waard als je besluit om alleen het gratis gedeelte te verkennen.

Het park is gelegen op een berg, dus houdt rekening met goed schoeisel. Het is de klim echter absoluut waard, want je zult bovenaan kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over de stad.

Combineer de Formule 1 race met een stedentrip naar Barcelona!

Zoals je hebt kunnen zien, is de Formule 1 race in Barcelona dé perfecte reden om een reisje naar Spanje te boeken. De sensatie van de Grand Prix gecombineerd met een heerlijk weekend in deze wereldstad: wat wil je nog meer? Reserveer dus snel je plekje in de bus, om te verzekeren dat jij erbij kunt zijn.

Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!