Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Een middag op zee, boottochten aan de Costa Blanca

Deel dit bericht

Wat is er in de bloedhete zomers aan de Costa Blanca nu leuker dan een dag op zee varen? In deze blog neem ik jullie een keertje mee! Daarnaast geef ik ook wat tips voor leuke activiteiten en boottochten aan de Costa Blanca.

Het is wederom stralend weer. De perfecte omstandigheid voor een middag op zee. De lucht is strak en helder blauw, het zonnetje schijnt en er staat niet al te veel wind. We verzamelen bij een van de vele havens van Altea, dit keer in de haven ‘Puerto de Marina Greenwich’ van Mascarat. Deze haven is slechts per auto via de N332 (of de boot uiteraard) te bereiken. Wanneer je vanuit Benidorm naar Calpe rijdt, neem je de afrit ‘Mascarat’. Deze weg loopt behoorlijk steil naar beneden. De haven van Mascarat heeft een aantal gezellige restaurantjes en uiteraard ook een Club Nautico.

Tip: op zondagmiddag begint de borreltijd al vroeg en kun je leuk uitgaan in de haven van Mascarat. Bij ‘Macao loungebar’ is er vaak vanaf 17.00 livemuziek van een bandje of DJ.

Ik zie ons gezelschap al op de pier staan inclusief de kaptein met heerlijke hapjes en drankjes. Op het moment dat we met onze groep compleet zijn, vaart de kaptein uit. Het is behoorlijk krap om tussen de aangelegde jachten en zeilboten de haven uit te komen. Nu al respect voor deze stuurman.

Haven van Puerto Senso

We varen langs de kuststreek, het is zo leuk om het land vanuit een ander perspectief te zien! Normaliter kijk ik juist naar de zee in plaats van andersom. Eerst varen we langs de kust en haven van `Puerto Senso’, daar kun je trouwens ook jetski’s huren bij Jetski Altea. Een drankje drink je daarna bij de Portosenso Bar.

Dan varen we door naar Altea L’Olla, eerst komen we langs het uitgestrekte strand ‘Villa Gadea beach’. In het kleinere haventje van L’Olla d’Altea, kun je lekker eten en ook daar zijn mogelijkheden tot wateractiviteiten: zo kun je daar paddle surfen en kano’s huren.

Vervolgens zien we net achter het strand van Playa d’Altea het witte stadje op hoogte liggen. Het ziet er echt prachtig uit vanuit zee. Daarna vaart onze boot langs de kust van Albir en zie ik ook eindelijk eens de Sierra Gelada vanuit een andere hoek. Wat een grote rotsformatie en hoe hoog ook! Ook komen we voorbij de kweekbasins. Ik, en met mij zovelen hebben zich wel vaker afgevraagd wat er toch voor de kust van Albir in het water ligt! Er wordt dus vis gekweekt daar.

Even voor anker gaan

De kapitein gooit het anker uit en er is wat tijd voor verkoeling. We plonsen het water in en zwemmen vlakbij de kleine cala “Del Amerador”, welke ik normaliter vanuit grotere hoogte juist kan zien. De vuurtoren van Albir, Faro del Albir is ook goed te zien.

Na onze verfrissende duik varen we terug, dit keer in speedtempo, we komen uiteindelijk uit voor de kust van Calpe. Ook hier is het gebergte Peñon de Ifach echt indrukwekkend hoog vanuit zee. Het leuke van een boottrip, zeker in de zomer is de verkoeling. Dan is het weer tijd voor ons om terug te keren naar de haven van Mascarat. Hier drinken we nog een heerlijke aperitief bij Club Nautico.

Ook zin gekregen in een uitstapje op zee? Hieronder geef ik een aantal tips:

Vanaf Denía is er bijvoorbeeld een boottocht naar de grot van Tallada te boeken. Prachtig uitzicht op het kasteel van Denía en de kustlijn. Deze excursie geeft ook de mogelijkheid om te zwemmen. Hierbij kun je tevens een kijkje nemen in het zeeleven. Vanaf Denía kun je ook de Ferry nemen naar de Balearen: zo ben je binnen een aantal uur in de haven van Ibiza of Mallorca!

Vanaf Calpe kun je een catamaran tocht boeken die je langs de verschillende coves van Altea voert en daarna kun je lunchen op de boot. Lijkt me heerlijk in de zomer.

Vanaf de haven van Alicante zijn de meeste excursies met de boot te boeken, zo kun je een dag of halve dag naar het eiland Tabarca. Ook kun je vanaf de haven van Alicante verschillende boottrips boeken die je langs de kust zuidelijker richting Torrevieja of juist noordelijker richting Benidorm voert.

Full moon op zee, romantische boottocht aan de Costa Blanca

En voor de romanticus onder ons: vanaf Altea is er een heuse zonsondergang tocht te boeken, zo kun je van de “sunset” genieten met een glaasje bubbels. En voor mij persoonlijk kwam ik nog een leuke excursie tegen die ik nog niet kende: een volle maan cruise: “Crucero de Luna llena”. Tijdens deze twee uur durende privé cruise heeft de boot een maximum van 4 personen. Tijdens deze privé cruise is er ook een heerlijk flesje cava inbegrepen. Deze cruise is slechts 3 avonden per maand te boeken, rond de volle maan. Nu maar hopen dat mijn lief deze blog leest 😉

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!