Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

De beste pretparken, waterparken en dierentuinen in Spanje

Deel dit bericht

Wanneer je op vakantie gaat naar Spanje, zul je je niet snel vervelen. Lekker naar het strand, een duik nemen in het zwembad, de lokale keuken ontdekken en ga zo maar door: er is genoeg te doen. Maar wist je dat er ook een hoop pretparken, waterparken en dierentuinen in Spanje zijn die de moeite waard zijn om te bezoeken? In dit artikel neem ik je mee naar de leukste parken waar je zeker eens naartoe zou moeten gaan.

Let op: de openingstijden van deze pretparken en waterparken in Spanje verschillen per seizoen. Bekijk dus voordat je een bezoek plant goed op de website, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

PortAventura World in Salou

We beginnen de lijst met een van de grootste pretparken van Spanje en zelfs van heel Europa: PortAventura World. Dit pretpark kunnen we vinden in Salou en bestaat in totaal uit wel drie verschillende parken.

Allereerst PortAventura Park. Dit park bestaat uit zes verschillende werelden met allemaal een ander thema: enkele voorbeelden zijn: het Wilde Westen en Polynesië. Er zijn 40 attracties voor de hele familie, en dagelijkse shows. Daarnaast kunnen we naar Ferrari Land, een park toegewijd aan het bekende Italiaanse merk. Hier zijn 16 attracties en zul je zeker een adrenalinekick krijgen. Ten slotte hebben we nog Caribe Aquatic Park: een verfrissend waterpark met een Caribische sfeer.

Siam Park, Tenerife

We gaan door naar een waterpark, en niet zomaar een: namelijk Siam Park op Tenerife. Dit waterpark is al meerdere keren bekroond tot het beste waterpark ter wereld, en verdient daarom zeker een plekje op deze lijst.

Siam Park staat voor drie dingen: ontspanning, familie en adrenaline. In de categorie ontspanning vinden we onder andere een rivier waar je op een band doorheen kan glijden, en waar je heerlijk tot rust komt. Ga je met het hele gezin? Pak dan een matje en glijd van de vele waterglijbanen af of ga drijven in het leuke golfbad. Ben je op zoek naar adrenaline? Ga dan van de 82 meter hoge glijbaan af, of ga met je vrienden op een band door de duisternis.

Bioparc, Valencia & Fuengirola

Ben je op vakantie in de buurt van Valencia of Fuengirola? Breng dan een bezoekje aan Bioparc. In dit dierentuin kun je ontelbaar veel dierensoorten uit Afrika en Azië bewonderen. Het park is opgedeeld in meerdere gebieden, met de bijbehorende dieren. Voorbeelden zijn: Madagascar en Zuidoost-Azië.

Het mooie aan Bioparc is dat het geen normale dierentuin is. In plaats van de dieren op te sluiten in kleine verblijven, wordt het natuurlijke habitat zo goed mogelijk nagebootst. Daarnaast worden er shows gegeven met bijvoorbeeld roofvogels en kun je zelfs tussen de apen lopen! Het is dus een meer verantwoorde manier om de dierentuin te bezoeken. Je kleintjes zullen hoe dan ook hun ogen uitkijken!

Parque Warner Madrid, Madrid

Houd je van een themapark? Dan moet je zeker eens naar Parque Warner Madrid, dat zoals de naam al aangeeft, gevonden kan worden in Madrid. In dit park vinden we allerlei vormen van vermaak. Zo zijn er achtbanen, wildwaterbanen, maar bijvoorbeeld ook themagebieden waar allerlei spektakels plaatsvinden. Het park is geïnspireerd op de populaire films en personages van Warner Bros, iets wat je in het hele park terug kunt zien. Kortom: een geweldige plek voor een dagje plezier.

Terra Mítica, MundoMar en AquaLandia, Benidorm

In Benidorm is een hoop te beleven: hier vinden we namelijk drie fantastische parken. Wil je echt alles zien? Dan zijn er zelfs combinatietickets beschikbaar, die je toegang geven tot alle drie de parken.

Laten we beginnen bij Terra Mítica. Ook hier vinden we weer de themagebieden terug, bijvoorbeeld Egypte en Rome. De attracties zijn ingedeeld in drie categorieën: spannend, familievriendelijk en kindvriendelijk. Enkele voorbeelden zijn de draaimolen, het reuzenrad maar ook bloedstollende achtbanen. Ook worden er allerlei shows en spektakels georganiseerd in het park.

MundoMar is het dierenpark dat over allerlei diersoorten beschikt, wel meer dan 30 in totaal. Kinderen kunnen hier van dichtbij kennismaken met de zoogdieren, reptielen en vogels. Ook worden er regelmatig shows georganiseerd en kun je op de foto met de dieren.

Ten slotte nog AquaLandia: een waterpark dat geschikt is voor jong en oud. Ook hier vinden we attracties waar iedereen van kan genieten, maar ook attracties voor de echte waaghalzen. Durf je de vrije val aan of duik je liever het zwembad in?

Er is dus een hoop te beleven in de pretparken, waterparken en dierentuinen in Spanje! Of je nu met de hele familie gaat en een kindvriendelijk park zoekt of juist adrenaline wil voelen met je vrienden: er zijn opties genoeg. Daarnaast zitten er genoeg pretparken en waterparken door heel Spanje, dus er is er altijd wel een dichtbij. Welke van de parken heb jij al bezocht, en aan welke zou je graag nog eens een bezoekje willen brengen? Alvast heel veel plezier gewenst!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!