Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

last minute

De voordelen van last minute boeken

Deel dit bericht

Of het nu is omdat je er echt even tussenuit moet, of omdat je op zoek bent naar een goede aanbieding: een last minute vakantie boeken heeft ontelbaar veel voordelen! In dit artikel vertellen we je waarom je, als je nog geen vakantie hebt geboekt voor de komende tijd, echt een last minute vakantie zou moeten overwegen.

Lagere prijzen
Een van de grootste voordelen van het boeken van een last minute vakantie, is de lagere prijs. Maar waarom is het eigenlijk zoveel goedkoper? Door de lagere prijzen denk je misschien dat je minder waar krijgt voor je geld. Maar dat is juist niet het geval!

Reisorganisaties kopen namelijk voor het seizoen al stoelen en hotelkamers in, die niet altijd op tijd worden gevuld. Om ze toch te benutten, wordt de prijs vaak net voordat de periode begint verlaagd. Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat andere reizigers hun vakantie hebben geannuleerd, waardoor deze stoelen en kamers alsnog vrijkomen. Zo krijg je dezelfde vakantie, alleen dan een stuk voordeliger. Je hoeft dus nergens op in te leveren.

Even er tussenuit
Soms heb je opeens behoefte om er even lekker tussenuit te gaan. Misschien heb je het de afgelopen periode extra druk gehad op werk, of hebben je kinderen net even wat meer aandacht gevraagd. Of het weer in Nederland in België zit niet mee, wat invloed heeft op je humeur. Kortom: je hebt een vakantie nodig, en het liefst zo snel mogelijk.

Op zo’n moment is een last minute vakantie ideaal. Je hoeft namelijk niet meer lang te wachten en uit te kijken naar een welverdiende vakantie, maar kunt meteen je spullen pakken! Zo kun je even goed opladen op het moment dat het je het beste uitkomt, en je het hard nodig hebt.

koffer pakken

Geen tijd voor stress
Bij een last minute vakantie heb je geen tijd om lang te stressen over je de voorbereidingen van je vakantie. Je kent het wel: je hebt al ruime tijd geleden uitgezocht wat je op de bestemming kunt doen en welke spullen er allemaal mee moeten. Begrijp me niet verkeerd: ik houd ook van een rustige voorbereiding op mijn vakantie. Maar soms kan het juist alleen maar meer stress opleveren als je te veel tijd hebt!

Je moet in het geval van een last minute vakantie snel schakelen. De belangrijkste dingen worden geregeld, je gooit wat outfits en speelgoed voor de kinderen in je koffer en klaar! Tijd om te ontspannen. Je zou uitgerust terug moeten komen van je vakantie, en dat gaat niet als er erg veel stress aan vooraf is gegaan.

Zekerheid over het weer

Oké, toegeven: het is aan de oost- en zuidkust in Spanje eigenlijk bijna altijd wel goed weer. Toch zijn er af en toe ook periodes dat het er enkele dagen regent, of dat de temperaturen opeens wat zakken. Een van de voordelen van een last minute vakantie, is dat je meer zekerheid hebt op lekker weer. Je kunt namelijk de weersverwachting voor die periode al bekijken! Wacht af tot de temperaturen stijgen, en je gaat bijna gegarandeerd met een lekker bruin kleurtje terug naar huis.

Genoeg keuze, maar niet te veel
Het kiezen van een vakantiebestemming kan soms best een uitdaging zijn. Er zijn namelijk ontelbaar veel geweldige plekken in Spanje om vakantie te vieren. Dit kan het overweldigend maken om een keuze te maken uit al het aanbod.

Bij een last minute vakantie moet je natuurlijk nog steeds keuzes maken, zoals naar welke kust je gaat. Ga je voor het warme, sfeervolle zuiden van Spanje, of toch liever naar de prachtige stranden aan de Costa Blanca?

Er is echter minder aanbod wat betreft bijvoorbeeld de accommodatie. Zoals al eerder uitgelegd, is er een bepaalde beschikbaarheid voor een bestemming. Zodra deze vol zit, valt het af voor die periode. Je hebt hierdoor dus wat minder keuzestress, ideaal als je geen zin hebt om urenlang bezig te zijn met het kiezen van de juiste plek.

Daarnaast kies je misschien wel een bestemming waar je anders niet zo snel voor zou gaan, maar er wel ontzettend goed uitziet. Bij last minute aanbiedingen moeten we vaak wat flexibeler zijn, en staan we meer open voor avontuur. In plaats van al maandenlang geleden alles uitgekiend te hebben, leef je nu echt in het moment! Het is dus een stukje spannender dan een vakantie die al van a tot en met z gepland is en maanden vooraf is voorbereid.

Hoe regel je de beste last minute deals?

Om de beste last minute vakantie te boeken, hebben we nog extra tips voor je. De beste tijd om je last minute te boeken, is enkele dagen tot weken vooraf. Het ligt er maar net aan hoeveel tijd je nodig hebt om je koffer in te pakken en vrij te vragen op werk!

Wacht daarnaast niet te lang met beslissen, want de beste aanbiedingen zijn zo vergeven. Bepaal dus eerst de periode waarin je op vakantie zou willen gaan, en kies vervolgens uit het aanbod om gebruik te maken van alle voordelen van een last minute vakantie.

Waar wacht je nog op?
Zoals je ziet, zitten er genoeg voordelen aan het boeken van een last minute vakantie. De zachte prijzen, de spontaniteit en ga zo maar door: er zijn genoeg redenen om er meteen een te boeken. Solmar heeft altijd fantastische last minute vakanties voor je klaarstaan, dus neem meteen even een kijkje. En pak je koffer er maar vast bij, want we gaan bijna vertrekken. Fijne vakantie!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!