Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Banner Costa Blanca

Costa Blanca: vakantie aan ‘De witte kust’

Deel dit bericht

De Costa Blanca, oftewel ‘de witte kust’ ligt in het zuidoosten van Spanje. Deze Costa ligt in de provincie Alicante, één van de drie provincies van de Comunidad Valenciana. Met een precieze kustlengte van 244 kilometer strekt het gebied zich uit van Denia tot aan Torrevieja en kenmerkt zich door de vele witte stranden waarvan meer dan de helft een blauwe vlag keurmerk heeft gekregen.

Klimaat Costa Blanca in de winter

Met haar gemiddeld driehonderd ‘zondagen’ heeft de Costa Blanca een micro klimaat en is daarbij één van de meest droge strand streken van heel Europa. Benidorm is de meest populaire badplaats aan de gehele Costa Blanca. Van Madrileense gezinnen, tot aan feestende jongeren en gepensioneerde toeristen vinden hier hun vermaak.
Juist vanwege het micro klimaat is de Costa Blanca uitgeroepen tot de meest gezonde leefomgeving van Europa. Het gebied strekt zich uit van Dénia tot aan Murcia. De bergketen die zich in het achterland bevindt werkt als een soort buffer voor weersinvloeden. De kustlijn ligt in een soort kom waardoor er aan de stranden vele droge en zonnige dagen zijn. Dit klimaat is heilzaam voor mensen met reuma, andere spier- of gewrichtsklachten of aandoeningen aan de luchtwegen.

Fijnste stranden van de Costa Blanca

Playa Levante is het oude, drukkere zandstrand van de twee. Het beruchte uitgaansgedeelte van Benidorm ligt direct achter dit strand. Aan de boulevard zijn meer barretjes en terrassen met luide muziek en feestende mensen te vinden. Een hele belevenis op zich! Op dit strand zijn ook verschillende watersportactiviteiten.

Tip van de local! Het Levante strand ligt beschut, zo net achter de Sierra Helada. Omdat dit natuurgebergte doorgaans veel koude zeewind tegen houdt, kunt u daar zelfs midden in de winter op het strand liggen!

Playa Poniente is een verademing in vergelijking met het Levante strand en straalt veel meer rust uit. Het brede zandstrand met daarnaast een boulevard met wat gezellige terrasjes en restaurantjes zal heel anders aanvoelen. In de zomer is dit strand levendiger dan in de winter. Hier zijn ook voornamelijk Spaanse residenten te vinden.

Tussen deze beide stranden bevinden zich Balcon del Mediterraneo en Placa del Castell Benidorm. Vanuit hier is er een prachtig en uniek uitzicht op beide stranden. Een aanrader, zowel overdag als in de avond. Wanneer je terugloopt ben je direct in het historische oude centrum van Benidorm, wat vroeger slechts een klein vissersdorpje was.

Tip van de local! Bestel een ‘cerveza’ of ‘vino’ en een tapas bij ‘La Cava Argoneza’ aan de Placa de la Constitucio, midden in het historische centrum van Benidorm.

Net achter het Poniente strand ligt Cala de Finestrat. Vele Spaanse gezinnen verkiezen de rust van deze ‘cala’ (baai) boven de hectiek van de twee grotere stranden. Een aanrader wanneer u met kinderen naar het strand wil.
Mocht u eens behoefte hebben aan de echte Spaanse strandbeleving, dan is Playa el Torres in Villajoyosa een aanrader. Dit kiezelstrand is goed bereikbaar met de auto. Het is rustig gelegen en populair bij Spaanse families. In de zomermaanden is er ook een strandtent op het strand. Een echte aanrader is de paella bij het net iets verderop gelegen restaurant El Trebol!

Is een zandstrand niet helemaal jouw ‘ding’, dan zijn er in de omgeving van Benidorm nog een aantal prachtige witte kiezelstranden te vinden. Met de schittering van de helblauwe zee waant u zich op Playa del Albir, Playa de Cap Blanch of Playa d’Altea in het paradijs.

Tip van de local! Neem waterschoenen mee, de kiezels kunnen nogal pijnlijk zijn! Deze stranden zijn overigens minder geschikt voor mensen die slechter ter been zijn.

De best bewaarde ‘geheime’ baaitjes

Let op! Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Cala del Moraig, Benitachel
Een van de mooiste baaitjes met kristalhelder water. Alleen de weg ernaar toe is al een beleving! Het strandje is tussen de rotsen gelegen en er zijn ook grotten te vinden. Perfecte plek om te snorkelen en duiken. Er loopt ook een prachtig wandelpad.

Cala Granadella, Javéa
Een kleine cala met zeegrotten en kristalhelder water. Het is een ideale plek ook om te snorkelen en te kajakken.

El Mascarat, Altea
Een verborgen baai naast Poble Mascarat en is alleen per boot te bereiken. Het is hier rustig en biedt een perfecte plek voor de watersportliefhebber

Cabo de las Huertas, Alicante
Dit gebied bestaat uit verschillende baaitjes waarvan de meest geliefde Cantalar is. Anders dan de andere baaitjes is dit bij uitstek een prachtig wandelgebied. Vergeet de Faro del Cabo de La Huerta niet te bezoeken.

Benieuwd naar het aanbod van Solmar in de Costa Blanca? Klik hier.

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!