Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Excursies Costa Blanca

De leukste excursies en activiteiten aan de Costa Blanca

Deel dit bericht

Kasteel: Guadalest

Een sfeervol middeleeuws dorpje aan de Costa Blanca dat zich rond het kasteel ‘El Castel de Guadalest’ heeft gevormd. Het kasteel was in de tijd van de Moren een zeer belangrijk verdedigingspunt. Vanuit het centrum is er een prachtig uitzicht op het turquoise kleurig stuwmeer te zien, wat voor een groot deel de drinkwatervoorziening van de provincie Alicante verzorgt.

Watervallen van de Costa Blanca: Les Fonts de L’Algar

Deze watervallen liggen aan de rand van Guadalest, midden in het beschermd natuurreservaat en zijn in de hete zomer de perfecte plek voor verkoeling!

Berg: Parque Natural Peñon de Ifach in Calpe

Voor de actieveling is het beklimmen van deze 325 meter hoge berg een echte aanrader. De top is in ongeveer een uur te bereiken en geeft prachtig uitzicht over de hele kust van Moraira tot aan L’Albir.

Tram: kustlijn van de Costa Blanca

De tramroute naar Alicante geeft een prachtig uitzicht langs de kustlijn. Vanaf Calpe zijn er verschillende opstapplaatsen. De route duurt gemiddeld anderhalf uur. Plaza de los Luceros, het eindpunt van de tram ligt hartje centrum. Vanuit daar zijn El Puerto (de jachthaven) en El Castillo de Santa Bárbara op loopafstand te bereiken. Ook ligt daar het leuke stadsstrand Playa del Postiguet.
Naast cultuur en strand kan er in Alicante ook voldoende geshopt worden. El Corte Inglés, de grootste warenhuisketen van Europa, heeft een aantal vestigingen in het centrum. Ook zijn er verschillende leuke trendy restaurants te vinden voor een Apero of een hapje eten, zoals El Portal en Bar Manero.

Historisch eiland: Isla Tabarca

Reis terug in de tijd naar het historische eiland Tabarca, dat net voor de kust ligt bij Santa Pola. Dwaal door het historische centrum, wandel door de natuur of snorkel rondom het eiland. De boottocht vanuit Benidorm duurt iets meer dan een uur een geeft prachtig uitzicht over de kustlijn.

Kunstenaarsdorpje: Casco Antiguo de Altea

Een pittoresk kunstenaarsdorpje aan de kust. Denk aan smalle straatjes, witte huisjes en blauwe daken met uitzichten op de helblauwe zee. Aan het pleintje bevindt zich ‘Parroquia Nuestra Senora del Consulo’. De twee koepels van deze kerk zijn vanuit vele plekken in Altea te bewonderen. Het is ook zeker de moeite waard om deze kerk van binnen te bekijken.

Jalon Vallei, Costa Blanca

Elke februari tovert de amandelbloesem de Costa Blanca om tot een roze en witte bloemenzee. Vanuit Benidorm is de Jalon Vallei ‘Vall de Pop’ binnen een half uurtje met de auto te bereiken.

Cultureel erfgoed: Villajoyosa

Op een kwartiertje rijden van Benidorm ligt het kleurrijke Villajoyosa. U waant zich bijna in Zuid-Amerika door het aanzicht van allerlei gekleurde huisjes die vroeger tot de vissers behoorden. De UNESCO heeft dit bijzondere centrum tot cultureel erfgoed verklaard. Voor gezinnen is het langgerekte strand geweldig! Dit strand is van fijn zand en er staan verschillende speeltuintjes. De palmbomen zorgen voor schaduw en de zee is een heel eind ondiep.

Costa Blanca tips met kids

Ook met de kinderen zijn er voldoende activiteiten rondom Benidorm te ondernemen. De parken zijn echter voornamelijk in de zomer periode geopend. Zo is er Themapark Terra Mitica en Mundomar: een zeedierenpark. Daarnaast zijn er ook nog de waterparken Aqualandia en Aqua Natura. Naast deze laatste ligt Terra Natura, een dierenpark. Op ruim een uur rijden van Benidorm ligt Rio Safari Elche, te bereiken met een huurauto of dagexcursie.

Beginnen de vakantiekriebels al te komen na het lezen van deze blog? Bekijk onze busreizen naar Costa Blanca!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!