Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Fine Dining aan de Costa Blanca

Deel dit bericht

De Costa Blanca loopt van van Dénia tot Pilar de la Horadada en kenmerkt zich door diverse dorpen en steden aan de kust die elk hun eigen gezicht hebben.
Een verblijf aan de Costa Blanca heeft voor iedereen een andere invulling. Zo kun je citytrippen en shoppen in Alicante, overwinteren in Benidorm, de gekleurde vissershuisjes spotten in Villajoyosa, een luxe villa huren in Moraira met vrienden om je vakantie door te brengen, een daguitstap maken naar het kasteel van Guadelest, Belgische mosselen met friet eten in Calpe, vanuit Torrevieja een boottocht naar Tabarca nemen, het natuurpark in La Mata bezoeken of in Jávea genieten van alle bars en restaurants aan zee met je voeten bijna in het zand. En ook mag fine dining aan de Costa Blanca niet ontbreken. Voor elk wat wils!

Foodies

Voor de ‘foodies’ onder ons: wist je dat er behoorlijk wat sterrenrestaurants in deze regio te vinden zijn? Perfect voor een ‘Fine dining’ trip. In deze blog neem ik je mee in het eerste deel van een meerdaagse roadtrip om kennis te maken met de meest exclusieve restaurants aan de Costa Blanca.

La Finca

We landen rond lunchtijd in Alicante (luchthaven Alicante-Elche) en pikken onze huurauto op om naar restaurant La Finca te rijden, een restaurant met één Michelin-ster. Het wordt geleid door de Spaanse gerenommeerde chef-kok Susi Díaz. Díaz staat bekend om haar focus op de marktkeuken, waarbij ze lokale en seizoensgebonden producten gebruikt om gerechten te creëren die de smaken en aroma’s van de regio weerspiegelen. Enkele topgerechten op het menu van La Finca Elche zijn ‘arroz meloso’ met eenden zeebaarsfilet met kokkels en gebraden coquille met pompoen en kerrie. Het restaurant is, zoals de naam al doet vermoeden, gevestigd in een traditionele Spaanse finca, omgeven door tuinen en natuur.

Baeza & Rufete

Na een uitgebreide lunch zoeven we naar Alicante, waar we uitrusten van de reis en in de stad overnachten om de volgende dag te starten met een dagje shoppen. Daarna gaan we naar het strand van Alicante (San Juan). Baeza & Rufete is een restaurant in de stad Alicante met één Michelin-ster. Het is vernoemd naar de chef-kok Juan Baeza Rufete, die bekend staat om zijn creatieve en innovatieve benadering van de Spaanse keuken. Het restaurant biedt een ‘tasting menu’ dat regelmatig verandert, met gerechten bereid met seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten. De rode draad in de gerechten zijn verschillende soorten olijfolie en aromatische kruiden. Enkele van de meest populaire gerechten bij Baeza Rufete zijn Iberisch varkensvlees met appel en wasabi, gerookte paling met bloemkoolcrème en zeebaars met rode garnalenbouillon.
We trekken nu verder noordwaarts richting Calpe, het walhalla van vele Belgen. Hier zijn wel drie sterrenrestaurants gevestigd!

Orobianco

Dit restaurant biedt een verfijnde interpretatie van de Italiaanse keuken. Orobianco is gevestigd in Calpe met één Michelin-ster. Het staat bekend om zijn eigentijdse benadering van de Italiaanse keuken, waarbij moderne technieken en seizoensgebonden ingrediënten worden gebruikt. Het restaurant staat onder leiding van gastronomisch directeur Paolo Casagrande, voorheen chef de cuisine van het met drie Michelin-sterren bekroonde restaurant Lasarte in Barcelona. Zij bieden een ‘tasting menu’ dat regelmatig verandert om het beste van de ingrediënten van het seizoen te laten zien. Het restaurant is enkele kilometers van de kust van Calpe. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht hebt over de stad, de zee en de Peñón de Ifach. Echt een aanrader!

Audrey’s by Rafa Soler

Nog een sterrenrestaurant in Calpe is het verfijnde Audrey’s by Rafa Soler, met één Michelin-ster. Dit restaurant staat erom bekend te experimenteren met de traditionele mediterrane keuken en legt daarbij de nadruk op lokale ingrediënten. Rafa Soler Atanet, chef-kok en ambassadeur van de mediterrane gastronomie, kan worden beschouwd als één van de belangrijkste nationale vertegenwoordigers van de haute cuisine. Hij begon onder de hoede van chef-kok Martín Berasategui. Zijn talent bracht hem naar keukens zoals L’Atelier de Joël Robuchon in Parijs. Het restaurant is gevestigd in Hotel AR Diamante Beach en ligt op enkele minuten lopen van de kust.

Beat

Last but not least: Beat is een restaurant in Calpe met één Michelin-ster. Beat wordt gerund door chef-kok Jose Manuel Miguel. Het menu is een fusion van mediterrane en Aziatische keuken. Jose Manuel Miguel werkt nauw samen met lokale boeren en producenten. Dit doet hij om de beste en meest verse ingrediënten te selecteren en te gebruiken.

De gerechten bij Beat zijn creatief en visueel een plaatje om te zien. Enkele kenmerkende gerechten zijn de ravioli gevuld met zeevruchten en gember bouillon, de gegrilde octopus met truffelsaus en artisjokken en de tempura van groenten met soja- en yuzu-dip.Het restaurant bevindt zich vlakbij de kust van Calpe. Het is gevestigd in The Cookbook Gastro Boutique Hotel & Spa.Ik kan me voorstellen dat je tijdens het lezen van al dit lekkers trek hebt gekregen! In een volgende blog vervolgen wij onze gastronomische rondreis. Hierin zullen we wat meer landinwaarts rijden om daarna weer richting de kust en Denia te gaan.


Voor nu alvast, eet smakelijk!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!