Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Banner La Vila Joiosa

La Vila Joiosa: het kleurrijke dorp aan de Costa Blanca

Deel dit bericht

Hoewel Villajoyosa (of La Vila Joiosa in het Valenciaans) je misschien nog niet bekend in de oren klinkt, is het een geweldig dorp om te bezoeken tijdens je vakantie in Spanje. Deze parel aan de Costa Blanca is een wat rustigere plek dan het er naast gelegen Benidorm, maar dat is juist wat het zo’n aantrekkelijke vakantiebestemming maakt.

Het dorp heeft namelijk zijn charme behouden en wordt zelfs in de zomermaanden niet platgelopen door toeristen. In dit artikel vertellen we je wat je écht gezien moet hebben tijdens je bezoek aan La Vila Joiosa.

Bezienswaardigheden in La Vila Joiosa

Dé highlight van de badplaats is zonder twijfel de kust, waar de gekleurde huizen de aandacht trekken. Van rood tot blauw en van groen tot geel: je zult hier huizen vinden in iedere kleur. Dit is een ontzettend vrolijk gezicht en precies waar het dorp bekend om staat.

Over de oorsprong van de kleurrijke huizen zijn meerdere theorieën. Zo wordt er gezegd dat de vissers vroeger hun huis in een felle kleur schilderden, zodat ze vanaf zee precies zagen waar ze heen moesten. Een andere theorie zegt dat ze de verf gebruikten voor het schilderen van de boten, en dat de verf die overbleef werd gebruikt voor de huizen. Wat denk jij dat de waarheid is?

Als je door het dorp loopt, zul je af en toe de geur van chocolade ruiken. Loopt het water je al in de mond? Dan is het tijd om het chocolademuseum te bezoeken! Het Spaanse merk Valor, dat in 1881 is ontstaan, heeft hier namelijk een fabriek.

Je kunt hier gratis naartoe om meer te leren over de geschiedenis en, nóg leuker, om de chocolade te proeven. Ook kun je de chocolade kopen, leuk als souvenirtje om mee naar huis te nemen. Als je de authentieke Spaanse traditie wil ervaren, bestel dan chocolate con churros (churros met chocolade). Om je vingers bij op te eten!

Nog niet uitgegeten? Breng dan een bezoekje aan de markt van het dorp. Hier kun je verse producten kopen, die je vervolgens in kunt leveren bij de chefs. Zonnebril op, een lekker koud drankje voor je neus en genieten van het eten dat vers voor je wordt klaargemaakt. Een prima activiteit voor een warme dag!

Ook voor een fijne wandeling kun je goed in La Vila Joiosa terecht. De boulevard is wel 3,5 km lang en leent zich hier perfect voor. Als je dit ’s ochtends doet, loop dan vooral door naar Platja El Tío Roig. Vanaf daar kun je namelijk genieten van een spectaculaire zonsopgang.

La Vila Joiosa blijft natuurlijk een badplaats, dus ook qua stranden is het een geweldige bestemming. Vooral Playa del Bol Nou is een aanrader. Het heeft namelijk kristalhelder water en een gezellige bar waar je lekker kunt eten. Het strand bestaat wel uit stenen, dus het is vooral voor kinderen aan te raden om waterschoenen mee te nemen.

Uitstapjes in de omgeving van La Vila Joiosa

La Vila Joiosa heeft een geweldige ligging ten opzichte van andere steden en dorpen aan de Costa Blanca. Mocht je in de buurt zijn, dan is het ook de moeite waard om deze andere dorpjes en steden te bezoeken. De volgende bestemmingen liggen allemaal op maximaal 40 minuten rijden van Villajoyosa.

  1. Altea
    Altea is zonder twijfel één van de meest bijzondere stadjes aan de Costa Blanca. De smalle straatjes bedekt met kinderkoppen, de witte huizen en de prachtige uitzichten over de kust vanuit het oude centrum: dit mag je niet missen. Het is dan ook één van de populairste toeristische bestemmingen in de omgeving.
  2. Benidorm
    Benidorm was vroeger een klein vissersdorpje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Dat is ook niet zo gek: de stranden zijn er ruim en ook voor kinderen is er genoeg te doen, met attractieparken als Aqualandia en Terra Mítica om de hoek. Als je mooie foto’s wil maken, ga dan naar het Balcón del Mediterráneo. Vergeet ook niet om naar La Cruz de Benidorm te gaan; een uitzichtpunt dat je adem zal wegnemen.
  3. Alicante
    Heb je zin in wat meer bedrijvigheid? Ga dan naar Alicante voor een geweldige dag in de hoofdstad van de gelijk genaamde provincie. Je kunt hier onder andere het Castillo de Santa Barbara (het kasteel), de Mercado Central (de centrale markt) en de haven bezoeken. Ook kun je hier goed terecht voor heerlijk eten en gezellige terrasjes. Perfect voor een dagje uit met de hele familie.
  4. Guadalest
    Als we richting het binnenland trekken, komen we terecht bij Guadalest. Dit prachtige dorp telt slechts 220 inwoners, maar trekt ieder jaar ontelbaar veel bezoekers. El Castell de Guadalest is het kasteel dat bovenop de bijna 600 meter hoge rots pronkt. Bezoek het gezellige marktplein en kijk uit over het helderblauwe stuwmeer. Dit dorp is echter minder aan te raden voor reizigers die slecht ter been zijn, omdat je hellingen moet trotseren.

Wanneer breng jij een bezoekje aan La Vila Joiosa?
Ondanks dat het niet zo bekend is als steden zoals Alicante en Benidorm, zou Villajoyosa absoluut op je lijstje moeten staan om te bezoeken. Dit kleurrijke dorp aan de Costa Blanca is namelijk een verborgen parel die je zeker zal gaan verrassen.

Bezoek het chocolademuseum, geniet op het strand of bezoek één van de vele prachtige bestemmingen in de omgeving: het heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Het is tijd om je koffer in te pakken!

Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!