Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Fine Dining aan de Costa Blanca – Vervolg

Deel dit bericht

In het eerste deel van onze rondreis namen we je al mee naar een aantal sterrenrestaurants aan de Costa Blanca. We zijn onze ‘Fine dining’ rondreis gestart in Alicante, bij restaurant La Finca. Daarna zijn we naar het strand van San Juan gegaan, naar restaurant Baeza & Rufete. Vervolgens zijn we richting Calpe gereden, waar maar liefst 3 sterrenrestaurants gevestigd zijn. Ontdek de beste restaurants aan de Costa Blanca en laat je betoveren door de exclusieve ervaringen van Michelin-sterrenrestaurants.

In dit vervolg nemen we je verder mee op onze gastronomische reis, weg van de kustlijn, waar drie nieuwe restaurants op ontdekking wachten:

El Xato

In La Nucía vind je het restaurant El Xato, met één Michelin-ster. Het restaurant bestaat al meer dan 100 jaar, maar heeft sinds 2019 de befaamde ster in handen dankzij de keuken van Cristina Figueira. El Xato biedt de traditionele Spaanse keuken met de nadruk op rijstgerechten en verse zeevruchten. Enkele kenmerkende gerechten op het menu zijn Arroz con Costra, een gebakken rijstgerecht met krokant ei erop, Arroz a Banda, een rijst- en zeevruchtenschotel gekookt in een smaakvolle bouillon en Caldereta de Pescado, een stevige visstoofpot. Het restaurant bevindt zich in een charmant 19e-eeuws pand met prachtige, handgeschilderde keramische tegels die de muren en vloeren sieren. Daarnaast beschikt het over een gezellig terras.

Beste Sommlier van Spanje

L’Escaleta

Verder richting noorden in Concentaina vind je L’Escaleta met twee Michelin-sterren. Het restaurant wordt geleid door de chef-kok Kiko Moya en hij wordt bijgestaan door zijn neef en sommelier Alberto Redrado, die in 2019 is uitgeroepen tot Beste Sommelier van Spanje! L’Escaleta, met twee Michelin-sterren, laat zich inspireren door de tradities en smaken van de mediterrane keuken, waar zowel moderne als klassieke gerechten samenkomen.

Leuk weetje: één van de kenmerkende elementen van het restaurant is het gebruik van kruiden en specerijen die worden verbouwd in hun eigen tuin! Het restaurant is gevestigd in een oude finca en in het interieur zie je veel aandacht voor detail en oog voor design. Niet alleen de binnenkant is een plaatje, want ook op het terras zit je goed, met een prachtig uitzicht op de bergen van de Sierra de Mariola.

Casa Pepa

In het plaatsje Ondara, een kleine 10 kilometer van Dénia, vind je het restaurant Casa Pepa. Het restaurant werd opgericht door chef-kok Pepa Romans en heeft sinds 2012 één Michelinster. Sinds 2019 valt Casa Pepa onder de vleugel van de BonAmb-groep, bekend van het gelijknamige tweesterren restaurant in Jávea. Met Emmanuelle Baron in de keuken en chef Alberto Ferruz van BonAmb, worden al je culinaire zintuigen geprikkeld. De keuken is modern-mediterraans met een knipoog naar klassieke gerechten. Het restaurant is gevestigd in een rustieke finca. Na een make-over beschikt het nu over een heerlijk terras met palmbomen, olijfbomen en een honderd jaar oude wijnstok.

Hoewel het binnenland heerlijk is en ook haar charmes heeft, toch verlangen we weer naar de kust. Een aantal dagen later rijden we naar Jávea.

BonAmb

In Jávea vind je BonAmb, een sterrenrestaurant in de Costa Blanca Noord met twee Michelin-sterren, gerund door chef-kok Alberto Ferruz en zijn team. Ze staan bekend om innovatieve, mediterrane gerechten met de beste lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het restaurant biedt verschillende ‘tasting menu’s’ aan, met ook een vegetarische optie. De menu’s veranderen regelmatig op basis van de beschikbaarheid van ingrediënten en de creativiteit van de chef.  BonAmb ligt in een prachtige omgeving met uitzicht op het Montgó Natuurpark en de Middellandse Zee. Het restaurant heeft een modern chic interieur, met een open keuken waardoor je de koks aan het werk kunt zien.

Leuk weetje: BonAmb heeft naast de twee Michelin-sterren ook talrijke andere prijzen en erkenningen ontvangen, waaronder een plaats op de lijst van ‘s werelds 50 beste restaurants. Als je op zoek bent naar een uitzonderlijke eetervaring op een prachtige locatie, dan is BonAmb de plek waar je moet zijn!

Mediterrasian

Peix & Brases

In Dénia kun je terecht bij het restaurant Peix & Brases, met één Michelin-ster, dat gespecialiseerd is in vis- en schaaldieren en gegrild vlees. Het restaurant kent twee verschillende ambiances: op de begane grond vind je de gastro-bar ‘Mediterrasian‘ waar meer informele gerechten in fusionstijl worden geserveerd. Het biedt een leuke combinatie van Mediterrane en Aziatische gerechten, zoals de naam al doet vermoeden: Mediterrasian.

De gastronomische eetzaal ligt op de eerste verdieping, met toegang tot een mooi dakterras. Hier heb je een uitgebreide à la carte van de traditionele mediterrane keuken, met een focus op open grill, samen met hartige rijstgerechten en verse seizoensgebonden ingrediënten van topkwaliteit. Peix & Brases ligt bijna tegenover de haven van Dénia en biedt daardoor een mooi uitzicht op de Middellandse Zee en het komen en gaan van boten.

Drie-sterrenrestaurant

Quique Dacosta

Welke zeker niet mag ontbreken, is het enige restaurant met drie sterren in de regio: Quique Dacosta. Dit restaurant wordt beschouwd als één van de beste restaurants ter wereld! Chef-kok Quique Dacosta, met talrijke prijzen en onderscheidingen, waaronder de drie Michelin-sterren voor zijn gelijknamige restaurant in Dénia.. Hij is ook uitgeroepen tot beste chef-kok van Europa door de prestigieuze Internationale Academie voor Gastronomie. Dacosta staat bekend om zijn gebruik van lokale ingrediënten, waarvan vele uit het nabijgelegen natuurpark Montgó. Hij wordt alom erkend voor zijn innovatieve en creatieve benadering van de keuken, die de traditionele Spaanse keuken combineert met avant-gardistische technieken. Naast het driesterren restaurant in Dénia heeft Quique Dacosta nog meer restaurants, waaronder El Poblet in Valencia, met twee Michelin-sterren.

Geniet van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft!

ontdek de beste restaurants aan de costa blanca
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!