Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Graffiti op gebouw Barcelona

Barcelona: een graffiti paradijs!

Deel dit bericht

Barcelona is natuurlijk ook een must wanneer je op vakantie bent aan de Costa Brava. Maar… misschien ben je gezegend met pubers die wel meewillen maar nergens zin in hebben, is shoppen niks voor jou, krijg je het niet warm van prachtige gebouwen of beroemde plekken en loop je liever om een museum heen dan er doorheen? Ga dan eens lekker wandelen of fietsen langs de spectaculaire graffiti van Barcelona! Hartstikke leuk en net een andere manier om de stad te leren kennen.

Walhalla

Een bus spuitverf gaat niet echt lekker wanneer de inhoud en je handen bevriezen van de kou. Doordat het er in de winter niet echt koud is en bijna nooit vriest, is Barcelona een hip walhalla voor graffiti artiesten geworden. Door de hele stad, maar op bepaalde plekken nog meer, kun je de meest geweldige graffiti kunstwerken zien. En hoe meer je loopt hoe meer ze je gaan opvallen. En ze zijn echt prachtig!

Maak een graffiti tour

Voor de eerste keer in Barcelona? Ik zou dan zeker voor een georganiseerde tour kiezen. Er zijn er genoeg, zowel op de fiets als wandelend, met of zonder koffie/drankje/hapje – stop. Vaak zijn de gidsen zelf graffiti artiesten. De verhalen over de afbeeldingen zijn verrassend en het is echt leuk als je de betekenis achter een afbeelding weet! Zelf neem ik ook kleinere groepjes of families mee op stap en houd ik het klein. Ik laat ze graag de allermooiste en boeiendste kunstwerken van de wijken zien. Altijd super enthousiaste reacties!

Graffiti musea

Oké…de musea zouden we eigenlijk overslaan, maar deze zijn toch wel echt de moeite waard! De eerste is het Moco museum (dat ook een filiaal in Amsterdam heeft!), net naast het Picasso museum in de Carrer Comtal. Geweldig leuk, lekker makkelijk om doorheen te lopen, hip en interactief. Bovendien hoef je niet eens de bordjes te lezen naast de vaak enorm grote uitspattingen van graffiti artiesten Banksy en Keith Haring want die spreken voor zich.

Het Museu de Disseny, naast de indrukwekkende Torre Agbar, is ook verre van saai! En tja, als je een unieke 3D tentoonstelling van de geheimzinnige en beroemde graffiti artiest Banksy wil zien moét je er heen! Banksy is áltijd geweldig; veel van wat je ziet komt uit privé bezit en daarom zal het de eerste én de laatste keer zijn dat je het kunt zien.

TIP:  Ga laat het Museu de Disseny in (het is tot 20:00u open) en daarna wat drinken op het dakterras van het Novotel Barcelona City in de Zity Bar. Vanaf 21.00 heb je een geweldig uitzicht over de stad en de spectaculaire verlichting van de Torre Agbar voor je neus!

Deze wijken in Barcelona moet je zien!

Natuurlijk kun je ook zelf op pad gaan. Hoewel elk van de 6 stadsdeelwijken van Barcelona barsten van de graffiti, kies ik er een paar voor je uit.

De beste graffiti vind je in de hipste en creatiefste wijk van Barcelona: Poblenou. Vanouds een industriële wijk, maar de meeste van de oude fabriekjes en werkplaatsen met hun grote wanden zijn óf verlaten of verbouwd tot hip appartement of coole restaurants en ateliers. Vandaar dat hier een grote groep aan artiesten en creatievelingen wonen. Deze straten zouden op je lijstje moeten staan: Carrer Selva de Mar, Carrer Esponseda, Carrer Marroc, Fluvia 89, de hoek van Carrer Lope de Vega/Pallars, Camp de Bota, Plaça del Prim en de achterkant van de dierentuin.

TIP:  Ben je het beu? Op 10 minuten lopen is het strand! Met restaurantjes en xiringuito’s, dus ga dan chillen op bijvoorbeeld het Platja de Llevant of Platja de Mar Bella en pak de metro Forum terug naar het centrum!

Meer richting centrum: de wijken el Raval en de Barri Gótic (oude centrum). In die laatste zit ”Base Elements” aan de Carrer del Palau. Twee of eigenlijk wel drie vliegen in één klap: de straat en haar omgeving barst van de mooie graffiti. Base Elements is een harstikke leuke gallerij waar je met jonge artiesten kunt kletsen én je kunt er terecht voor een wandeltour!

Nog wat tips

Heb je ook nog veel andere dingen op je lijstje voor je dagje Barcelona? Lekker compact is mijn favoriete graffiti-driehoek niet ver van het Columbus standbeeld aan het einde van de Ramblas: Plaça Raquel Meller, daartegenover de skate- en graffiti park “Jardins de les tres Xemeneies” en aan en rond de zijkant van club Apollo aan de overkant van de straat. Als je met de trein bent en je uitstapt op de Plaça de Catalunya neem je de metro (3 min) naar halte Drassanes en ben je er bijna!

Heb je inmiddels honger, wil je lekker op een terrasje zitten, iets eten én niet teveel geld kwijt zijn? Om de hoek, in de Carrer de Sant Pau vindt je El Pachuco. Superlekkere Mexicaanse tapas, eten, cocktailtjes en gezellig muziekje voor een habbekrats!

Voordelig met de bus naar Barcelona? Reserveer uw bustickets naar Spanje!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!