Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Barcelona vakantie-leesvoer!

Deel dit bericht

Barcelona, een prachtige, wervelende en spannende stad, volgepakt met historie, mystiek en romantiek. Het is dan ook niet gek dat er héél veel romans geschreven zijn die zich daar afspelen. En tja, tijdens je vakantie aan de Costa Brava ga je er vast minstens één keer rondwandelen dus wat dacht je ervan om een paar boeken op je leeslijstje te zetten? Even in mijn boekenkast neuzen en dan zet ik wat Barcelona vakantie-leesvoer voor je op een rijtje.

De Schaduw van de Wind

Daar kun je écht niet om heen: de wereldberoemde bestseller serie van 4, van schrijver Carlos Ruiz Zafón: De schaduw van de Wind, Het spel van de Engel, De gevangene van de hemel, het labyrint der Geesten….

Mijn persoonlijke favoriet blijft toch wel de eerste, De schaduw van de wind. Wereldwijd één van de bestverkochte boeken aller tijden. En leuk, alle belangrijke gebouwen, plekken, en zélfs veel van de winkels in het boek kun je best gemakkelijk in Barcelona terugvinden.  Een betoverend, mysterieus boek dat je nog heel lang bij blijft!

Zafón heeft nog veel meer boeken met Barcelona als achtergrond geschreven; voor de complete lijst moet je natuurlijk even Google’en.

Kathedraal aan Zee

Het allergeinigste is inderdaad om de plekken uit je boek terug te zoeken in de stad, dat geeft echt een heel nieuwe dimensie! Wist je dat er zelfs speciale excursies bestaan die je naar alle spots brengen van Ildefons Falconés’ internationaal bekroond boek “De Kathedraal van de Zee” en het vervolg: De Erfgenamen?

 “De Kathedraal aan zee” ga je vast ook gewéldig vinden, een historische roman die draait om wat voor mij nou nét de mooiste kerk van Barcelona is: De Santa Maria del Mar. Het is géén kathedraal,  maar voor de inwoners van Barcelona wél de meest geliefde en belangrijkste kerk, bomvol historie en omringd door heel veel legendes en verhalen. Het boek is ook verfilmd en als serie te bingen.

Al lezend leer je ook nog eens veel over de geschiedenis van Barcelona en de bouw van de kerk. Ook nu kun je in de Santa Maria del Mar hartstikke gratis en ook nog eens de hele dag door rondneuzen. Je kunt zélfs een excursie naar het dak maken, met een geweldig uitzicht én uitleg van een begeleidende gids. Doen hoor!

De woorden van Babel

Van Adreu Carranza is er nog zo eentje die je op je E-reader of in je boekenkast wilt hebben. Wel even een pietsie anders: het is een roman over een Catalaans jongetje dat in donkere -dictator Franco- tijden in Barcelona zijn ouders kwijtraakt. Eenmaal volwassen vindt hij een geheimzinnige brief waardoor hij in Barcelona op zoek gaat naar de waarheid achter de verdwijning van zijn ouders. Het is fictie, maar het verhaal omschrijft heel mooi de sfeer in een periode die nog niet eens zo ontzettend lang geleden is. Prachtboek!

De Stad der Wonderen

Ook een paginaplakker is “De Stad der Wonderen” van Eduard Mendoza Garriga. Het boek is wat ouder, uit 1985 maar niet minder pakkend en het beschrijft perfect de sfeer in het explosief groeiende, mondaine en rijke Barcelona van rond de 20e eeuwwisseling. Met het boek in de hand, bij de pagina’s met de belangrijkste gebouwen en straten een post-it’je is het boek ook nog zomaar eens een geweldige gids die je langs de belangrijkste monumenten van de stad helpt!

“Colometa” en “Het diamantplein”

van  Mercé Rodoreda. Mercé is de állerbelangrijkste en bekendste Catalaanse schrijfster en nog steeds verkopen haar romans als warme broodjes en is het verplichte literatuur voor alle studenten. Als beginner pak je als beste en eerste “Colometa” op, het verhaal over een dame met twee liefdes en die je via haar avonturen en liefdesperikelen het Barcelona uit de jaren 40/50 leert kennen.

“Het Diamantplein” is dé bestseller, een klassieker en een boek dat op bijna alle boekenplanken van Catalonië staat. En zeker doen: ga naar het échte “Plaça del Diamant”, in de hartstikke hippe wijk Gracia, zie je ook nog eens een standbeeld van de schrijfster staan.

Ik ben heel benieuwd wat jij het allermooiste boek vind, laat het me weten!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!