Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Avondmarkten Costa Brava

De leukste avondmarkten van de Costa Brava

Deel dit bericht

De Costa Brava kent vele gezellige avondmarkten en festivals in de zomermaanden. In deze blog deel ik graag mijn favorieten, zodat jij precies weet waar je moet zijn deze zomer!

White Summer Market, Pals

De eerste tip van avondmarkten aan de Costa Brava is de White Summer Market. Klein begonnen op het golfterrein bij Pals als een hippe alternatieve nachtmarkt en inmiddels uitgegroeid tot megagrote markt: de White Summer Market bij Pals. Je kunt er bijna de hele maand augustus, elke avond vanaf 18.00 helemaal los gaan met lekker onverantwoorde aankopen. Denk aan de leukste en hipste kleiding, slippertjes, gadgets, sieraden tot aan handgemaakte meubels toe. Het is bijna onmogelijk om zónder aankoop naar huis te gaan!

Het noorden van de Costa Brava en de omgeving van Pals is de speeltuin van de “Rich & Famous”. Het is bezaaid met luxe vakantiewoningen en buitenhuizen. De White Summer Market richt zich dan ook vooral op dat soort publiek. Maar no worries: er is echt voor iedereen wat! Tuurlijk barst het ook van de rolling kitchens en foodtrucks en zelfs de bekende grote Cava merken willen er graag staan!

Muziek? Zeker, het is zelfs één van de grote trekkers van deze nachtmarkt! Een uitgebreid artiestenprogramma op de verschillende podia met bekende en minder bekende artiesten. Je kunt meestal een pasje kopen voor meerdere dagen, dat scheelt je centjes.

Ja, tuurlijk ga je er in je zwierige witte hippiejurkje of nonchalant wit linnen shirt heen! Dat doet iedereen en is inmiddels een leuke traditie geworden. De prachtige decoraties en hippe aankleding is alleen al een bezoek en lange avond slenteren langs de prachtige kramen waard. Nog afgezien van de jaloersmakende selfies die je daar tussen de sfeerverlichting kunt nemen!

TIP: is je vakantieadres niet in de buurt? Er zijn tientallen prachtige stranden en baaitjes aan dit stuk van de Costa Brava. Plan een doordeweekse dag op één van die strandjes, douche daar en ga rond 19.00 naar de markt. Dan heb je nog genoeg rust en ruimte om rond te struinen, te eten zonder in de rij te staan én kun je dichtbij de ingang parkeren. En als je jouw ticket (€12) online koopt, kun je ook nog eens de wachtrij skippen!

De Santa Market, Santa Cristina de Aro

Waar op de White Summer nogal eens de wat duurdere merken staan, ga ik zelf het liefst naar de Santa Market in Santa Cristina de Aro. Op het groene terrein van de Santa Cristina horseclub koop ik elk jaar een “rittenkaart”! Je kunt er vanaf half juli spotgoedkoop (3,50 euro en gratis parkeren!) rondkijken tot de eerste week van september.

De Santa Market is niet te groot, maar reuze gezellig. Vooral fijn dat er veel kleine lokale éénmansbedrijfjes, jonge ontwerpers en artiesten staan en het kleinschaliger is. Dus hartstikke leuke spulletjes en ge-wel-dig lekker eten; hippe kleding, sieraden en eten zijn hier de hoofdmoot. Alhoewel…je kunt er ook in een helikoptersimulator vliegen!

Elk jaar worden er twee sfeervolle openlucht restaurants en een speciale cava bar gemaakt. Je kunt daar dan, middenin maar tóch buiten, lekker romantisch tafelen. Houd je meer van gezellige drukte? Dan kom je zéker aan je trekken tussen de verschillende superleuke chill out terassen en hoekjes tussen het groen. En natuurlijk eten in overvloed; varierend van Thais tot Argentijns en alles is bio/eco/KM0 slow & fast food.  

Ook voor de kids is de Santa Market top, er is genoeg om ze bezig te houden: van een spannend klimbos tot een dierenparkje.

De Santa Market is vooral heel relaxed, er is geen plaats voor grote bedrijven of merken. Met op een paar kleine podia ruimte voor nieuwe lokale talenten en de bandjes die spelen.

Industrial Market, s’Agaró

De eerste 15 dagen van augustus hoef je in s’Agaró (naast Platja d’Aro) beslist niet ver, want daar is de Industrial Market. Niet reuze groot maar oh zo leuk! Het is één van de hippere avondmarkten aan de Costa Brava die door de lokale middenstand wordt opgezet. Die doen elk jaar weer heel erg hun best om zo sfeervol mogelijk voor de dag te komen. En dat lukt goed!

En weet je wat ook fijn is? Dat je al in de namiddag terecht kunt en dat ‘ie ook nog gratis is. Onder de bomen, in het Sant Ramón Park aan de doorgaande weg.

Vanzelfsprekend kun je er bij kraampjes eten, nippen aan een drankje op een relaxed pop-up terrasje maar ook mini modeshowtjes kijken kan! Later op de avond is er altijd wel een artiest of muziek om naar te luisteren terwijl jij aan de Tinto de Verano zit.

En dat op nog niet eens 5 minuten van het strand van Sant Pol of Platja d’Aro. Je kunt dus lekker praktisch je stranddagje afsluiten met een hapje en wandeling op de Industrial Market. De kids kunnen rondrennen en jullie hoeven niet meer te koken.

Fira dels Indians, Begur

Ben je wat later in de zomer aan de Costa Brava, zo rond begin september? Dan mag je ‘m zeker niet missen: de Fira dels Indians in het stadje Begur!

 “Indians” werden de Catalanen genoemd die vooral in de 18e en 19e eeuw vaak op heel jonge leeftijd naar Cuba trokken om daar hun geluk te beproeven en die vaak op latere leeftijd met een leuk fortuintje terugkeerden naar hun oude dorp, om daar prachtige huizen te bouwen. De “Fira dels Indians” is een driedaags feest/markt rondom het rijke koloniale leven in Cuba en de culturele erfenis die deze avonturiers mee naar huis brachten.

Begin september verandert Begur in de rijke kolonie Cuba en worden de straatjes van dit pareltje van een dorp gevuld met muziek, producten, eten en drinken van tropisch “overzee”. De sfeer is hartstikke vrolijk en je schiet vast het ene na het andere mooie plaatje, want nagenoeg iedereen is in Cubaans koloniaal wit gekleed met strooien hoed. En kijk niet op van voorname dames in 19e eeuwse kleding die wapperend met waaiers door de historische straatjes paraderen. Extra leuk: Begur heeft heerlijke boetiekjes die allemaal tot laat open blijven en helemaal in Cubaanse sfeer zijn aangekleed. En ja! Dansen kun je tot laat in de nacht op het dansfeest en met Cubaanse bands!

Je kunt er ook genoeg opsteken: er zijn vaak lollige demonstraties van oude beroepen en interessante exposities, tot de mooie route langs de prachtige koloniale huizen van Begur. Daar kun je er een aantal van bezoeken en er staat bij elk huis (en dat zijn er véél) een prachtige oude foto met het bijbehorende familieverhaal in een aantal talen. Zo geweldig leuk, daar moet je heen!

Dit waren mijn favoriete avondmarkten van de Costa Brava. Welke ga jij bezoeken?

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!