Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

rommelmarkten costa brava

De leukste rommelmarkten van de Costa Brava

Deel dit bericht

Op zoek naar toffe vintage items voor je stekkie? Of gewoon lekker slenteren, rondkijken, herkennen, verbazen én ook nog eens een lekker hapje eten? Wil je een leuke dag voor het hele gezelschap? Ga met me mee naar de leukste en beste Brocante/rommelmarkten van de Costa Brava! Ik noem een paar van mijn favorieten, werk een leuke complete dag voor je uit én ik geef gelijk wat tips om de leukste te vinden!

Waar vind je de rommelmarkten?

Als je de meestal felgekleurde, aanplakbiljetten met “mercat 2a mà” of “Encants” ziet, dan zit je goed! Ga ook zeker even Googlen op die termen, en zet er Costa Brava achter! Vaak worden de rommelmarkten gehouden op zaterdag- of zondagochtend of op lokale feestdagen. De beste zijn de rommelmarkten waar niet alleen professionele verkopers, maar iederéén mag staan met z’n kraampje. Het is ook zeker de moeite waard om professionelere markten, vaak onder de naam “Brocante”,  af te struinen naar pareltjes!

Rommelmarkt bij Girona

Op een bedrijventerrein in mooi Celrà, vlakbij Girona (trein 5 minuten, bus 15 minuten) is het elke zaterdag vanaf 09.00 uur schatzoeken. De markt is enorm, nét buiten het dorp en het is een leuke mix van particulieren en professionelen. Lekker in de halfschaduw, onder de bomen. Gelukkig zijn er ook wat snackplekken waar je lekker je bakkie of je stokbroodje met botifarra kunt oppeuzelen.

En ben je uitgekocht op de markt? Het dorp van Celrá is erg leuk! Je kunt er goedkoop en super sfeervol eten in de prachtige 19e eeuwse historische Pagans fabriek (Unesco werelderfoed!). Fijn wandelen kan ook in de directe omgeving. Zoals bijvoorbeeld een tocht door het boerenland naar het kasteeltje van Gala Dalí in La Pera of rondneuzen in middeleeuws Madremanya. Dus hey, gegarandeerd een leuke dag!

Castelló d’Empuries

Vlak achter de kathedraal, op het plein, kun je elke 1e zondag van de maand lekker rondrommelen op de vintage markt. Het leuke van deze markt is het uitzicht op de kathedraal (gratis entree!) en de gezelligheid op straat. Ook is er heerlijk eten, zowel op het dorpsplein als nét buiten Castelló vind je geweldige streekrestaurants (Tip: La Muga, Vilanova de la Muga)

Er is ook nog eens heel veel te zien als je jezelf beloofd hebt om écht niks meer te kopen. De oude gevangenis is geweldig, net zoals het voor alle leeftijden leuke ecomuseum in de oude meelfabriek.  En je wandelt langs de brede Muga rivieroever naar één van mijn favorieten: het vlinderpark Butterfly Park. Het zijn bezige bijen bij deze gemeente: elke zondag zijn er leuke activiteiten zoals gegidste wandelroutes door deze historische stad en de groene omgeving, dus check even van tevoren de website!

Mijn favoriet: Vilajuïga in alt Empordà

En dan gaan we best een stukje naar boven, naar de noordelijke Costa Brava, de Empordà streek. Als je geen auto hebt, is het echt de moeite er voor vandaag één te huren bij je reisleiding. Alleen al de tocht (ga via de binnenwegen) is adembenemend, want je rijdt dwars door de wijn- en olijfstreek. We gaan naar mijn favoriete 2e hands markt: Vilajuïga.

Je kunt er niet alleen terecht voor je brocante en 2e handse spullen, maar ook je eigen spulletjes ruilen voor iets anders! Daarnaast zijn er ook tal van kramen met de heerlijkste streekproducten en kun je er ook nog eens van alles proeven. Alles samen is deze markt voor mij de leukste! Ga er maar lekker vroeg heen, want er is nog zoveel te doen voor jou en de rest van de familie. Denk aan wandelroutes zoals de Hunnebedroute en een te gekke wijnwandelroute. Bovendien zit je maar een kwartier van één van de mooiste stukken van de Costa Brava. Dus neem lekker je zwem- en snorkelspullen mee en op naar één van de tientallen idyllische baaitjes: Grifeu, Bramant, Garvet.

Nog wat tips!

Veel lokale rommelmarkten worden gehouden voor een goed doel. Aan de jaarlijkse “Marató de TV3” fundraiser doet bijna elk dorp en élke stad mee en deze is in de week voor kerstmis. En als je kijkt bij “Oncolliga”- agenda – encants  krijg je de data waarop en waar de 2e handsmarkten voor het kankerfonds worden gehouden. Twee vliegen in één klap: goede doelen én leuke markten!

Nog een paar rommelmarkten die de moeite waard zijn: Vilablareix, Sant Gregori Vilobí d’Onyar, Ventalló, L’Estartit en Cistella. Veel plezier!

Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!