Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Een dag Barcelona met kleuters en peuters

Deel dit bericht

Barcelona moet je natúúrlijk bezoeken als je aan de Costa Brava op vakantie bent. Maar hoe doe je dat nu met je kleuters of peuters? In de warmte en drukte kan dat natuurlijk best even een piekerpuntje zijn. Maar ik help jullie graag op weg naar een relaxte dag voor iedereen! Kom, we gaan!

Sowieso is het hartstikke slim om de dag tevoren, (dat weet je als ouders) een lekker relaxte dag aan te houden. Gewoon in en om je hotel of appartement, bij het zwembad, niet al te laat eten en probeer ze vroeg in bed te krijgen.

Ontbijt

Morgenstond heeft goud in de mond, en zeker in de zomer: ga lekker supervroeg weg. Begint je ontbijt-uur in het hotel pas wat later? Vraag dan de ochtend tevoren ontbijtpakketjes aan bij de receptie, die haal je dan in de ochtend vroeg op en dus kun je dan ook lekker op tijd weg!

Trein

Ikzelf zou zéker kiezen voor de trein in plaats van de bus: over het algemeen is het gemakkelijker een plekkie uit de volle zon te vinden, is het goedkoop en relaxt én een buggy meenemen is geen probleem. En wat is er nou leuker dan uit het raam te turen (of nog even lekker in slaap te dommelen) , want het is een prachtige treinrit langs de zee en uitgestrekte stranden van de Maresme kust tot aan Barcelona!

Tips

TIP: Heb je geen buggy mee? In Barcelona kun je buggy’s, rug/buik dragers en kinderwagens voor een dag huren. Toch heel erg handig om er één te hebben als ze écht geen stap meer willen zetten of de slaap toeslaat. Bijvoorbeeld bij Backpackbaby.com. Sowieso handig voor je flesjes water en shoptasjes….

TIP: zit je in Tossa de Mar/Lloret de Mar: vanaf het busstation gaat elk half uur een bus via Lloret de Mar naar Blanes station!
Als je uitstapt op Plaça de Catalunya zit je gelijk aan het begin van de Passeig de Grácia. Daar waar de beroemdste huizen van Barcelona staan: Casa Battló en Casa Milà. Kinderen vinden het eerste huis dat je tegenkomt, Casa Battló, geweldig vanwege de vormen en de kleuren. Ga eerst aan de overkant staan van waaruit je goed de voorkant en de slapende draak op het dak kunt zien en vertel ze over de legende van Sint Joris en de draak, het thema van dit huis.

TIP: Een goeie hulp daarbij is tevoren (in de trein?) Te luisteren naar deze podcast: Barcelona guide the podcast: Barcelona with kids: Gaudi and Casa Batlló. Zodat je alles mooi kunt uitleggen. En ook nog eens fijn voor jezelf ook! En…. kinderen onder de 12 komen er gratis in! Vergeet je niet al een paar weken tevoren de entreekaartjes te boeken?

Sagrada Familia

Park Guëll is heel ver uit het centrum en in de zomer kan het er erg warm zijn, dus die zou ik overslaan. Maar mocht de Sagrada Familia toch echt wel op de bucketlist staan, neem dan voor dat stuk maar een taxi, die zijn goedkoop en gemakkelijk, want het is ver lopen voor de kleintjes. De Sagrada Familia ga je niet in, maar wandel er omheen. Zéker net zo leuk! Als je dat doet vanaf de stoep aan de overkant, kunnen ze ook nog veel beter alle details zien (en raden, maak er een spelletje van!).

Fijn is dat er ook een park aan de overkant is, waar jullie even kunnen zitten en vandaar ook een prachtig zicht op de kerk hebt. Drinken, broodjes of een (mag toch wel voor deze keer) fastfoodje haal je meteen naast de Sagrada Familia. Ben je wat dichterbij de kerk? Vraag je kinderen alle figuren en dieren te noemen die ze herkennen op de geboorte (oost) kant van de kerk!

Ramblas

Ook leuk met kinderen het eerste stuk van de Ramblas te wandelen, vanaf het Columbus standbeeld tot het Joan Miró mozaïek. Alhoewel het er niet meer heel veel zijn tegenwoordig, zijn de zogenaamde “Levende standbeelden” wel heel erg leuk voor kids! En als de honger al toeslaat: steek over naar het “Museu Marítim” – scheepvaartmuseum en ga op de rustige binnenplaats óf in het rustige, heel ruime restaurant vanaf 13.00 een menu del dia eten, ook voor kids. Rustig, goedkoop en goed. Ze kunnen er rondlopen en je raakt ze niet kwijt!

Maak je dag vooral niet te lang: Picknicken kun je in het gras onder de bomen in het Ciutadela Park, en dat is misschien wel het leukste vlakbij de bootjes-vijver. Rondom het park zijn plenty winkeltjes waar je wat te knabbelen kunt halen. Wil je toch nog even de oude stad door? Kies dan voor de wijk El Born, die is wat rustiger én vlakbij het Ciutadela Park. Of, als je niet te ver van Plaça Catalunya wilt, de straatjes rondom de Kathedraal van Barcelona.

Pak de trein terug liefst om een uur of 15/16.00. Anders kan het nogal eens druk zijn, wanneer veel forensen en hotelgasten weer terug gaan en je wilt zeker niet staan. Veel plezier!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!