Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Platja d’Aro, van vissersplek tot vakantietopper

Deel dit bericht

Heb je nog niet geboekt en ben je op zoek naar een echte all-round strandlocatie met een relaxte sfeer en alle ingrediënten voor de perfecte vakantie? Kies dan voor Platja d’Aro! Een bestemming die van vissersplek naar vakantietopper is getransformeerd! Lees hieronder hoe dit tot stand is gekomen.

Van verborgen vissersdorp tot toonaangevende vakantiebestemming

Tja, het is nu bijna onvoorstelbaar, maar zo vijftig jaar geleden had nog niemand van de vissersplek Platja d’Aro gehoord. Maar toch echt al vier en een half duizend jaar geleden kozen de eerste mensen dit mooie plekje uit. Heel wat eeuwen later bouwden stoere Romeinen er een indrukwekkende villa en keramiekfabriek net achter het prachtige strand en baai van Cala Rovira. Hiervan kun je de opgravingen nog steeds bezichtigen in het park van Pla de Palol. Mede hierdoor werd Platja d’Aro steeds meer gevormd van een vissersplek tot vakantietopper.

Metamorfose Platja d’Aro

Begin jaren zestig werd besloten dit brede langgerekte strand, waar alleen wat vissershuisjes en boerderijtjes stonden, tot dé nieuwe bestemming voor huwelijksreizen aan Costa Brava te bombarderen. En ja hoor, binnen no time schoten de hotels, appartementen, campings en tweede huizen uit de grond. Behalve een enkele flat allemaal fijn laagbouw. Er kwam een chique grote hoofdstraat met luxe winkels en restaurants en langs het grote strand werd een brede wandelboulevard betegeld. Met het lange strand en de mooie baaitjes in de hoofdrol werd Platja d’Aro een echte hit. In 1962 werd de originele naam van het dorp “Fenals d’Aro” officieel veranderd in Platja d’Aro. Inmiddels is het al járenlang bekend als een perfecte vakantiebestemming, het hele jaar door, van het voorjaar tot zelfs in de winter. Platja d’Aro is nu helemaal gevormd van een vissersplek tot een vakantietopper!

Ook bij de locals is Platja d’Aro geliefd en zéker op zondag slenteren ze maar wat graag in en uit de winkels en terrassen aan hoofdstraat. En ja, de gemeente houdt van leven in de brouwerij en is heel ijverig met het organiseren van een waaier aan evenementen. Er is altijd, voor iedereen, wel wat te doen, te zien of te beleven!

Wie houdt er nou niet van muziek? Lekker voor je oren en ook voor je heupen zijn bijvoorbeeld de vele muziekfestivals: jazz-, rock ‘n roll, swing, klassiek, gospel en soul. Ik vergeet er zeker nog een paar. Het beroemde lokale Carnaval is dé gebeurtenis van het jaar en tevens de grootste van de provincie. Je hoeft het niet te missen want tijdens het zomercarnaval worden de praalwagens en de kostuums nog één keer van de plank gehaald. Wil je op de hoogte blijven van de lokale agenda, zodat je precies weer wat er allemaal op de planning staat als jij er bent om vakantie te vieren? Klik dan hier!

Een topbestemming voor iedereen, vink de volgende punten maar af:

Een fijn lang en ruim strand? Check! Het heeft een groot strand genaamd: Platja Gran waar je onder andere ook de Solmar hotels: Planamar en Monterrey vindt. Wat ook fijn is, is dat het toegankelijk is voor iedereen en er zélfs voorzieningen zijn voor diegenen die wat minder mobiel zijn.

Prachtige kleine baaitjes waar je maar niet genoeg plaatjes kunt schieten? Check! Bezoek bijvoorbeeld: Cala d’Es Canyers, Cala Rovira (check: Solmar hotel Caleta Palace) Cala del Pí, Bella dona en Sa Cova.

Check: Stilte en natuur dichtbij en heerlijk wandelen en fietsen: de GR 92 kustwandelroute en tientallen andere natuurroutes bijna aan je voeten. Combineer eens beweging met geschiedenis en doe de mooie wandelroute langs de menhirs en hunnebedden in de omgeving! Of wandel door de wijngaarden van Calonge met behulp van de kaart die het toeristenbureau je graag meegeeft.

Je ziet het al: ik ben fan van Platja d’Aro. En wordt jij het ook? Ik ben benieuwd!

Watersport liefhebber: zéker, check! Platja d’Aro heeft zelfs een jachthaven waar je ook piepkleine bootjes kunt huren om gezellig in rond te dobberen, maar ook SUP planken, kayaks en in de baaitjes kun je al dan niet onder begeleiding snorkelen.

Check: Lekker uitgebreid shoppen: geweldige gevarieerde winkels goed voor dagen shopgenot zie je langs de centrale straat en in de wirwar van kleine straatjes daarachter.

Fijn gevarieerd avond- en nachtleven? Check! Overal, van de autovrije hoofdstraat tot prachtige terrassen aan het strand, van snackbar tot sterrenrestaurants en alles daar tussenin…

Check: Water- en speelparken voor de kids: ja, in Magic Park en Aquadiver zijn ze zeker uren zoet!

Check: Pittoreske dorpjes in de omgeving: zat! Zusterdorp Castell d’Aro, Sant Antoni de Calonge, Palafrugell, Pals, Begur, Sant Feliu de Guixols…

Check En een hapje cultuur af en toe: Lijn 41 brengt je in no time naar la Bisbal d’Empordà en historisch Girona en lijn 5 zet je graag af in de Salvador Dalí-stad Figueres!

Wie neem je mee naar Platja d’Aro? Deze plek, getransformeerd van een eenvoudige vissersplek tot een vakantietopper, mag je niet missen!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!