Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Blog Costa del Sol

Costa del Sol: vakantie aan de Zonnekust

Deel dit bericht

Helderblauw water, geweldige temperaturen en eten om je vingers bij af te likken: welkom aan de Costa del Sol! De vertaling is niet voor niets ‘Zonnekust’, want de zon schijnt hier meer dan driehonderd dagen per jaar.

Naast het genieten van de zon is er echter nog veel meer te beleven in dit prachtige stukje Spanje. Van een bezoek aan schattige dorpjes tot het verkennen van de lokale keuken: je zult aan de Costa del Sol de tijd van je leven hebben.

“Gek op vis? Probeer in Málaga dan de ‘espeto’ op het strand. Dit zijn sardines op eens spies die vers voor je worden bereid op de grill. Een lekker koud drankje erbij en genieten maar!”

– Sabine

De mooiste stadjes en dorpen van de Costa del Sol

De Costa del Sol bestaat uit tal van prachtige stadjes en dorpen, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Kun je niet kiezen? Dit zijn onze vijf aanraders.

  1. Nerja
    Nerja is een van de populairste kustplaatsen aan de Costa del Sol, die zowel bij de Spanjaarden als internationale toeristen erg in trek is. De schilderachtige straatjes, de spectaculaire stranden en de indrukwekkende grotten: we snappen wel waarom het zo geliefd is. Vergeet zeker niet om van het uitzicht te genieten vanaf het ‘Balkon van Europa’.
  2. Frigiliana
    Andalusië staat bekend om de karakteristieke witte dorpjes, en Frigiliana is daar het perfecte voorbeeld van. Het is namelijk bekroond tot mooiste dorp van de autonome regio. De schilderachtige, smalle straten en de houten deuren geven je het gevoel dat je teruggaat in de tijd.
  3. Torremolinos
    Torremolinos trok in het verleden al sterren zoals John Lennon en Grace Kelly, die hier genoten van hun verblijf. Inmiddels is de plek uitgegroeid tot een van de best bezochte badplaatsen aan de Costa del Sol, waar een hoop te beleven valt. Van een kleurtje krijgen op het strand tot cultuur snuiven en marktjes bezoeken: in Torremolinos kan het allemaal.
  4. Marbella
    Ooit een klein vissersdorp, maar inmiddels uitgegroeid tot een geliefde uitvalsbasis voor de internationale elite. Geniet van de gezellige sfeer in het centrum of flaneer over de boulevard terwijl je de luxe jachten bewondert. In Marbella kun je heerlijk vertoeven.
  5. Benalmádena
    Als je graag actief bezig bent op vakantie, dan is Benalmádena een geweldige bestemming. Zo kun je de indrukwekkende jachthaven verkennen, de vlindertuin bezoeken of met de kabelbaan naar boven voor een fantastisch uitzicht over de kust. Toch staat Benalmádena ook bekend om de heerlijke stranden, waar je kunt ontspannen onder de Spaanse zon.

LOCAL TIP! Als je graag actief bezig bent, dan is ‘El Caminito del Rey’ een leuke uitdaging. Ooit stond dit wandelpad bekend als een van de gevaarlijkste ter wereld, maar inmiddels wordt de veiligheid van de bezoeker een stuk beter gewaarborgd. Tickets voor de route zijn snel uitverkocht, dus zorg dat je deze op tijd koopt

De mooiste stranden van de Costa del Sol

De Costa del Sol is een populaire reisbestemming om meerdere redenen, maar de schitterende stranden stelen toch wel de show. Met meer dan 150 km aan strand zit je hoe dan ook goed, maar deze pareltjes mag je zéker niet missen.

  1. Playa de Bil Bil, Benalmádena
    We beginnen met een van de populairste stranden aan de Costa de Sol: Playa de Bil Bil in Benalmádena. Hoewel het geen groot strand is, beschikt het wel over alle faciliteiten om te genieten van een stranddag met de hele familie. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op het iconische Kasteel van Bil Bil.
  2. Playa de Cabopino, Marbella
    Schoon water, goudgeel zand en tal van voorzieningen: het is niet zo gek dat Playa de Cabopino zo geliefd is. Het strand is populair, maar ondanks dat is er vaak genoeg plek te vinden. Geniet van een lekkere lunch terwijl de kinderen de tijd van hun leven hebben in de golven. Ook als je liever wat actiever bent kun je hier goed terecht; zo kun je bijvoorbeeld waterfietsen huren of een wandeltocht maken.
  3. Playa de la Malagueta, Málaga
    Op een steenworp afstand van het centrum van Málaga vinden we Playa de la Malagueta. De locatie is perfect, waardoor het een populaire plek is voor zowel de Spanjaarden als toeristen die de stad bezoeken. Je kunt hier genieten van een verfrissende duik in zee of van heerlijke tapas met je voeten in het zand.
  4. Playa de Burriana, Nerja
    Als je iemand in Andalusië vraagt waar de beste stranden te vinden zijn, zul je Nerja waarschijnlijk vaak voorbij horen komen. Een geweldig voorbeeld hiervan is Playa de Burriana. Een breed strand met zacht zand, gezellige strandtentjes en gelegen aan een mooie boulevard: alle ingrediënten voor een heerlijke stranddag zijn hier aanwezig.
  5. Playa de La Carihuela, Torremolinos
    Met een lengte van meer dan 2 km is Playa de La Carihuela het langste strand van Torremolinos. Door het rustige water en de gezellige boulevard is het dan ook een van de populairste stranden van dit oude vissersdorp. Het gebied staat bekend om de aanwezigheid van Nederlanders. Zo kun je hier terecht in een van de vele Nederlandse cafés of restaurants.

LOCAL TIP! Er is maar weinig lekkerder dan een koud biertje op een warme zomerdag. De Spanjaarden bestellen daarom een ´caña´ in plaats van een ´cerveza´. Het verschil zit in het formaat: de ´caña´ is kleiner en kun je daarom sneller opdrinken. Zo hoef je geen lauwwarm bier te drinken, maar heb je altijd een ijskoud glas voor je staan!

Tips voor vakantie met kinderen Costa del Sol

Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te beleven aan deze prachtige kust. Dit zijn drie activiteiten die ze hoe dan ook zullen waarderen.

  1. BioParc, Fuengirola
    In plaats van dieren op te sluiten in kleine verblijven, pakken ze het in het BioParc in Fuengirola helemaal anders aan. Er wordt hier namelijk rekening gehouden met de natuurlijke leefomgeving van de dieren. Je kleintjes zullen hun ogen uitkijken terwijl ze o.a. krokodillen, apen en stokstaartjes bewonderen.
  2. Kabelbaan, Benalmádena
    Vanaf Benalmádena kun je de kabelbaan pakken, die je in een kwartiertje tijd naar de Monte Calamorro brengt. Vanaf hier heb je niet alleen een waanzinnig uitzicht over de Costa del Sol, maar kun je ook met de kids genieten van een roofvogelshow. Het wordt hoe dan ook een dag die ze nooit zullen vergeten!
  3. Kajakken, Maro
    In een dorp vlakbij Nerja vinden we Playa de Maro, een van de prachtigste stranden van de regio. Naast een ontspannen stranddag kun je hier ook terecht voor een kajaktocht, die je meeneemt langs indrukwekkende rotswanden en een kijkje geeft in het adembenemende onderwaterleven. Een onvergetelijke ervaring voor kinderen.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!