Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

marbella

Op vakantie naar Marbella

Deel dit bericht

In het zuiden van Spanje vinden we een van de populairste vakantiebestemmingen van het land: Marbella. Dit is dé plek om te zien en gezien te worden! In deze mondaine badplaats komen jaarlijks toeristen uit zowel Spanje als andere landen, en we snappen goed waarom: het heeft alles waar je naar op zoek bent tijdens een heerlijke vakantie.

Een geweldig klimaat, genoeg om te beleven en een geweldige sfeer: je zult je hier hoe dan ook vermaken. We nemen je daarom vandaag mee in de leukste dingen om te bezoeken en te ervaren, zodat je het maximale uit je vakantie in Marbella kunt halen. Daar gaan we!

De stranden

Een van de dingen die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Marbella, zijn de stranden. We zijn ten slotte aan de Costa del Sol, ofwel de kust van de zon! Deze schijnt hier meer dan 300 dagen per jaar, dus plezier op het strand is gegarandeerd.

In Marbella vinden we meer dan 23 stranden, verspreid over de kustlijn die zo’n 27 kilometer lang is. Daarnaast beschikken een hoop daarvan een blauwe vlag, wat aangeeft dat ze aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen. Zo laat je de kinderen met een gerust hart lekker spelen op het strand en in de zee.

Over kinderen gesproken: een strand waar je een fijne stranddag met de familie door kunt brengen, is Playa de la Bajadilla. Het water is niet te diep en de golven zijn er niet te hoog, wat het ideaal maakt voor kleine kinderen. Een andere aanrader is Playa Cabopino, waar je kunt genieten van de prachtige duinen en het goudkleurige zand. Ben je op zoek naar luxe? Bezoek dan de stranden van het luxeoord Puerto Banús.

Activiteiten

Een vakantie is natuurlijk bedoeld om lekker te ontspannen, maar misschien wil je juist ook wel wat activiteiten plannen. Dan zit je in Marbella zeker goed, want er is een hoop te beleven.

Zo zijn er tal van prachtige wandelroutes en zelfs fietsroutes te vinden. Je hoeft hiervoor zeker niet in topconditie te zijn, want er zijn opties te vinden voor ieder niveau. Dit maakt het extra geschikt om met de kinderen te beleven. Dit alles kun je doen terwijl je de prachtige natuuromgeving in en rondom Marbella bewondert.

Liever het water in of op? Ook dan zijn er genoeg opties. Aan de kust vinden we genoeg leven onder water, wat het uitermate geschikt maakt om te verkennen door te duiken of te snorkelen. Bovendien kun je er een kano of jetski huren. Blijf je liever op het land? Dan kun je ook kiezen om te kitesurfen, of zelfs om paard te rijden op het strand!

Daarnaast is Marbella een topbestemming als je houdt van golfen. Zo zijn er meer dan 30 golfbanen, variërend in niveau. Het zal je dan ook niet verbazen dat er zelfs specifieke golfreizen georganiseerd worden om dit gebied te bezoeken, en het ook wel de Costa del Golf genoemd wordt.

Heb je plannen om te gaan winkelen tijdens je vakantie in Marbella? Er zijn een hoop winkelcentra te vinden, waar je zowel de typische Spaanse winkels (Zara, Bershka, etc.) als de internationale ketens kunt vinden. Een goed voorbeeld van zo’n winkelcentrum is La Cañada, dat beschikt over meer dan 280 winkels! Dit staat dus garant voor urenlang winkelplezier. Ook kun je in Marbella heerlijk de marktjes afstruinen. Hier kun je hier onder andere kleding, sieraden, en spullen voor in huis vinden.

Gastronomie

Dat Marbella een van de topbestemmingen van Spanje is om naartoe op vakantie te gaan, zien we ook terug in de gastronomie. Je kunt hier dan ook terecht voor een ontspannen lunch met je voeten in het zand, maar ook voor een sterrendiner. Je kunt kiezen om een typisch gerecht uit de Spaanse keuken te proeven, of juist een internationaal gerecht. Er is dus voor iedereen wat lekkers te vinden.

Iets wat ik je zeker aan kan raden, is de verse vis. Marbella ligt natuurlijk aan de kust, wat betekent dat er dagelijks verse vis bereid wordt in de restaurants. Je kunt van alles proeven: espetos (sardientjes op een spies, die vers worden gegrild op het strand), chopitos of puntillas (gefrituurde inktvisjes), en nog veel meer.

marbella foto

De jachthaven en het nachtleven

Eén van de plekken waar Marbella bij uitstek bekend om staat, is de jachthaven genaamd Puerto Banús. Het wordt vaak vergeleken met andere bestemmingen als Cannes, en dat is niet zo gek. De internationale jetset komt hier namelijk jaarlijks naartoe om te genieten van ultieme luxe.

Iets anders waarvoor je in Marbella, en voornamelijk Puerto Banús, moet zijn, is het bruisende nachtleven. Tijdens het hoogseizoen zul je de hele week lang goed los kunnen gaan! Het is dus de ideale plek als je graag overdag geniet van het strandleven, om vervolgens in de avond de drukte en gezelligheid op te zoeken.

Plekken in de buurt

marbella 2

Als je met het vliegtuig naar Spanje gaat voor je vakantie in Marbella, is de kans groot dat je naar Málaga vliegt. Vergeet ook zeker niet om te genieten van deze prachtige stad, voordat je doorgaat naar Marbella. Het beschikt over fijne, centrale stranden, een prachtig historisch centrum, geweldige gastronomie en een fijne sfeer.

Bovendien zit je in Marbella op de ideale plek als je een bezoekje aan Marokko wilt brengen. Met de ferry doe je er namelijk maar een uurtje over om vanuit Spanje naar Tanger te gaan. Zo zijn er dagexcursies die je kunt boeken, perfect om ook de Marokkaanse cultuur te proeven.

Ten slotte is de Caminito del Rey een aanrader: een voetgangersbrug over een kloof, die spectaculaire uitzichten biedt. Geen zorgen, het is jaren geleden gerenoveerd waardoor deze route nu geen tot weinig risico met zich meebrengt. Het ligt overigens wel buiten Marbella, namelijk in Ardales. Dit is vanaf de kust iets meer dan een uurtje rijden.

Kortom: op vakantie gaan naar Marbella is een geweldig idee! Of je er nu komt om te genieten van de goudkleurige stranden, het spotten van de rich and famous of voor een fijne familievakantie: je zult het hoe dan ook onwijs naar je zin hebben.

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!