Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Tarragona

Een culturele reis door Tarragona

Deel dit bericht

Tarragona, een stad die verleden en heden perfect vermengt, is een cultureel juweel aan de Spaanse Costa Dorada. Eerst biedt de stad, met zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, een unieke ervaring waar oude ruïnes naast moderne kunst en levendige culturele festivals bestaan. Deze blog neemt je mee op een culturele reis door Tarragona, van de majestueuze Romeinse overblijfselen tot de bruisende moderne kunstscene.

De Romeinse voetsporen

Tarragona, ooit bekend als Tarraco, was een van de kroonjuwelen van het Romeinse Rijk. Ten eerste, de Romeinse ruïnes, die nu een trotse UNESCO-werelderfgoedstatus hebben, vertellen een boeiend verhaal over het stad’s glorieuze verleden. Begin je ontdekkingsreis bij het Amfitheater van Tarragona, een indrukwekkend 2e-eeuws bouwwerk dat ooit meer dan 15.000 toeschouwers verwelkomde. Stel je voor, gladiatoren strijden voor de vermaak van de menigte, met de schitterende Middellandse Zee als schilderachtige achtergrond.

Vervolgens, wandel door de historische straten richting het Romeinse Circus en de Praetorium, waar je een fascinerende inkijk krijgt in het oude Romeinse leven. Eindelijk, bewonder de imposante ‘Devil’s Bridge’, een aquaduct dat de tand des tijds heeft doorstaan en buiten de stad pronkt, een getuigenis van de Romeinse ingenieurskunst.

Tarragona culturele reis

Kunst en cultuur vandaag

Naast de historische rijkdom biedt Tarragona een levendige hedendaagse kunstscene. Bezoek het Museum of Modern Art, waar werken van Catalaanse en Spaanse kunstenaars worden tentoongesteld, omringd door de charme van een 18e-eeuws herenhuis. Kunstgalerijen zoals Galería Tarragona nodigen uit tot het verkennen van hedendaagse werken, waarbij vaak interactie met lokale kunstenaars mogelijk is.

Muziek en festivals

Tarragona bruist van muziek en festivals het hele jaar door. Vooral het Internationale Dixieland Festival is een hoogtepunt. Dit unieke evenement in Spanje trekt jazzliefhebbers van overal. Daarnaast is er het Santa Tecla Festival, een ander top evenement. Het viert de stadspatroonheilige met vuurwerk en menselijke torens. Bovendien kun je genieten van traditionele Catalaanse muziek. Elk festival biedt een unieke ervaring in de stad.

Verwevenheid van tijdperken

Start je wandeling door Tarragona en beleef een bijzondere tijdreis. Eerst omringen de oude stadsmuren uit Romeinse en middeleeuwse periodes je. Vervolgens, volg de smalle straatjes richting de moderne pleinen. Daar ontdek je de levendigheid, gevuld met cafés en boetieks. Tot slot, deze pleinen vormen het bruisende hart van het hedendaagse stadsleven.

Verder, in Tarragona, versmelten oud en nieuw tot een unieke culturele mix. Bezoekers kunnen hier diep de geschiedenis induiken en tegelijkertijd de hedendaagse dynamiek proeven. Verlies je in de ruïnes van het Romeinse Rijk of dompel je onder in moderne kunst en muziek. Tarragona biedt een culturele ervaring die zowel diepgaand als verrijkend is. Elke hoek heeft zijn verhaal, elk festival viert het leven en elk kunstwerk prikkelt de geest. Ontdek Tarragona: laat je meeslepen in een onvergetelijke culturele reis.

Picture of Eefje

Eefje

Picture of Eefje

Eefje

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!