Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Reus

De smaken van Reus

Deel dit bericht

Reus, gelegen in de regio Catalonië, is een stad die niet alleen beroemd is om zijn architectonische pracht, maar ook om zijn rijke culinaire tradities. De gastronomische scene van Reus is een weerspiegeling van de stad zelf: divers, traditioneel, en toch verrassend modern. Deze blog neemt je mee op een culinaire tour door Reus, waar we de lokale smaken zullen verkennen, van authentieke Catalaanse gerechten tot innovatieve culinaire creaties.

Proef de traditie: Catalaanse klassiekers

De Catalaanse keuken staat centraal in Reus, waar traditionele gerechten met trots worden geserveerd. Een must-try is de ‘Escudella i Carn d’Olla’, een hartige stoofpot die als het ultieme Catalaanse comfort food wordt beschouwd. Voor de visliefhebbers is er ‘Suquet de Peix’, een smaakvolle visstoofpot die de essentie van de Middellandse Zee op je bord brengt.

Tapas en Tertulias

Geen culinaire tour in Reus is compleet zonder de tapaservaring. Tapasbars in Reus bieden een verscheidenheid aan kleine gerechten die perfect zijn om te delen en te proeven. Bezoek La Piqueta, een lokale favoriet, om te genieten van tapas zoals ‘Patatas Bravas’, ‘Calamares a la Romana’, en ‘Pimientos del Padrón’. Het is een ideale manier om de lokale cultuur te ervaren terwijl je geniet van de smaken van de stad.

Markt magie: Mercat Central de Reus

Voor de ultieme verse producten en lokale delicatessen is de Mercat Central de Reus de plek om te bezoeken. Deze markt, het kloppend hart van de stad, biedt een overvloed aan lokale kazen, vers gevangen vis, en seizoensgebonden groenten en fruit. Het is ook een uitstekende plek om lokale specialiteiten zoals ‘Xató’, een Catalaanse salade met een unieke saus, en ‘Coca de Reus’, een zoet of hartig gebak, te proberen.

Culinaire innovatie

Reus is ook thuisbasis voor chefs die de Catalaanse keuken naar nieuwe hoogten tillen. Restaurants zoals Little Bangkok bieden een fusion van Catalaanse en internationale smaken, terwijl Masia Crusells lokale ingrediënten transformeert in moderne meesterwerken. Deze eetgelegenheden bieden een hedendaagse kijk op traditionele gerechten, perfect voor foodies die op zoek zijn naar een unieke culinaire ervaring.

Culinaire evenementen

Reus herbergt tal van culinaire evenementen die de lokale gastronomie vieren. Van wijnproeverijen en olijfoliefestivals tot de jaarlijkse ‘Gastronòmic’ maand, deze evenementen bieden een diepe duik in de lokale culinaire cultuur. Ze bieden de perfecte gelegenheid om de diversiteit en rijkdom van Reus’ gastronomie te ervaren.

Een bezoek aan Reus is een feest voor de zintuigen, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en elke smaak een herinnering creëert. Of je nu een fijnproever bent of gewoon een liefhebber van goede voeding, Reus biedt een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten. Dus stap buiten de gebaande paden, ontdek de smaken van Reus, en laat je culinaire reis beginnen!

Picture of Eefje

Eefje

Picture of Eefje

Eefje

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!