Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Salou

De verborgen parels van Salou

Deel dit bericht

Salou, een bruisende kustplaats aan de Costa Dorada in Spanje, is vooral bekend om zijn gouden stranden, levendige nachtleven en beroemde themaparken. Echter, er is meer; er schuilt een andere kant van Salou die de nieuwsgierige reiziger uitnodigt voor ontdekking. Bovendien, weg van de drukke boulevards en toeristische hotspots, onthult Salou enkele verborgen juweeltjes. Deze bieden een authentiekere kijk op de charmante stad. Daarom, laten we een duik nemen in enkele van deze minder bekende attracties.

Afgelegen Stranden en Baaien

Terwijl de meeste bezoekers zich verzamelen op de populaire stranden zoals Llevant en Ponent, onthult Salou ook serene toevluchtsoorden langs de kust. Daarentegen biedt Cala Crancs, een afgelegen baai omringd door dennenbomen, een vredige ontsnapping. Hier kun je genieten van rust en stilte, luisterend naar de zachte golven die tegen de rotsen slaan. Bovendien, neem een verfrissende duik in het kristalheldere water of geniet simpelweg van een goed boek onder de Spaanse zon.

Salou verborgen parels

Lokale Eetgelegenheden

De Catalaanse keuken is rijk en gevarieerd. In Salou wachten verborgen culinaire parels op ontdekking. Vermijd toeristische eetgelegenheden. Zoek naar plekken waar locals dineren. Probeer een ‘menú del día’ in een familietaverne in het oude centrum. Of bezoek Mercat de Salou voor verse ingrediënten. Geniet daar van authentieke Catalaanse gerechten.

Kunst en Cultuur

Salou is niet alleen zon, zee en zand; het is ook een plek waar kunst en cultuur bloeien. Ontdek kleine kunstgalerijen die het werk van lokale kunstenaars tentoonstellen. Bezoek bijvoorbeeld Galeria d’Art Moià, een kleine galerie die werken van opkomende en gevestigde kunstenaars uit de regio tentoonstelt. Dit is een uitstekende manier om de lokale kunstscene te ervaren en misschien zelfs een uniek kunstwerk mee naar huis te nemen.

Natuurlijke Schoonheid

Net buiten Salou wacht een ongerept natuurgebied. Het is klaar om ontdekt te worden. In het nabije Parc Natural del Delta de l’Ebre vind je adembenemende natuur. Dit gebied herbergt diverse flora en fauna. Bezoekers kunnen hier genieten van verschillende activiteiten. Denk aan vogelspotten, fietsen en kajakken. Deze activiteiten bieden de kans om de diversiteit van het park te ervaren.

Authentieke Ervaringen

Om echt de essentie van Salou te vatten, moedig ik je aan om deel te nemen aan lokale evenementen en festivals. Allereerst bieden deze evenementen een diepere kijk in de lokale cultuur en tradities. Of je nu getuige bent van een traditionele Catalaanse sardana-dansvoorstelling of geniet van een lokaal wijnfestival, deze ervaringen zullen ongetwijfeld je reis verrijken en onvergetelijk maken.

Voorts heeft Salou zoveel meer verborgen parels dan wat op het eerste gezicht lijkt. Door de gebaande paden te verlaten en de verborgen parels van de stad te verkennen, beloof ik je een rijker, dieper en authentieker avontuur. Dus, bij je volgende bezoek, neem de tijd om de onbekende hoekjes van Salou te verkennen. Daardoor ontdek je de ware charme van deze prachtige Spaanse stad.

Picture of Eefje

Eefje

Picture of Eefje

Eefje

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!