Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

calella

CLEAN THE BEACH: Calella 2023

Deel dit bericht

Duurzaamheid

Als reisorganisatie zijn wij ons bewust van de impact die onze reizen hebben op deze wereld. Daarom vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Duurzaam Toeristisch Ondernemen betekent dat toeristische bedrijven rekening houden met mens, natuur en milieu in de breedste zin. Denk hierbij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, behoud van lokale culturen, het bijdragen aan lokale economieën en vooral het behoud van onze mooie wereld. Samen met onze medewerkers bij Solmar proberen wij beetje bij beetje onze negatieve impact te verkleinen en onze positieve impact te vergroten.

Studiereis

In samenwerking met Solmar, zijn de studenten van Cosmo Academy afgelopen week met de bus vertrokken naar Calella voor een hele mooie studiereis!

De studiereis staat in het teken van duurzaamheid, hiervoor gaan we naast andere activiteiten samen de strijd tegen ‘plasticsoep’ aan.

Je zou er misschien niet direct aan denken als je denkt aan een heerlijke strandvakantie in Spanje, maar helaas vindt ook hier vervuiling van het strand plaats. Plastic verpakkingen en drinkflesjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt achtergelaten. Daar gaan wij wat tegen doen!

Schone stranden zijn van groot belang. Niet alleen zorgt het voor een schone zee en daarmee het voorkomen van de zogenaamde ‘plasticsoep’, maar het is ook goed voor het toerisme. Schone stranden betekent meer toerisme, een betere economie en milieu. Wereldwijd is zo’n 80% van het afval dat je op zee vindt afkomstig van het land. Een behoorlijke hoeveelheid dus.  

Genoeg reden voor ons om Clean The Beach op te zetten! Duurzaamheid is voor ons een enorm belangrijk onderwerp. Naast het onder de aandacht brengen van de duurzame manieren van reizen, namelijk met de bus, zijn wij er gedurende het jaar op allerlei verschillende manieren mee bezig en zetten we hier de komende jaren ook steeds meer op in. Het Clean The Beach-project is voor ons een mooie toevoeging in het rijtje. De studenten van Cosmo Academy hebben flink hun best gedaan met het CLEAN THE BEACH project, super! Zij hebben in het zonnige Calella afval opgeruimd om zo een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Een duurzaamheidsproject waar wij heel trots op zijn!

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!