Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Top 10 voordelen van een busvakantie die je nog niet wist

Deel dit bericht

Wanneer u naar Spanje gaat, zal u wellicht niet meteen denken aan een busvakantie. Toch brengt een busvakantie vele voordelen met zich mee. Dit krijgen wij ook geregeld terug te horen van onze klanten, en hebben wij daarom voor u op een rijtje gezet. Bent u benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan gauw verder!

1.    Op vakantie met bus relatief goedkoop

Een busreis is relatief goedkoop, zeker tegenover een vliegreis. Vliegtickets worden namelijk steeds duurder, omdat er steeds meer rekening moet worden gehouden met toeslagen en belastingen zoals een brandstoftoeslag, een toeslag voor bagage en luchthavenbelasting. Verder is een busreis ook goedkoper dan een autoreis, zeker wanneer u met een kleine groep gaat. Omdat de brandstofkosten en tolkosten worden gedeeld met uw medepassagiers, hoeft u zelf hiervoor geen hoge prijs te betalen. Kortom: de bus is een goedkoop vervoersmiddel en maakt op vakantie gaan betaalbaarder voor iedereen!

2.    Opstaplocatie dichtbij huis

De vakantie begint al op het moment dat u thuis vertrekt naar de bus. Met het diverse aanbod aan opstaplocaties hoeft u bij ons niet ver te reizen om naar de bus toe te gaan. Dit scheelt veel regelwerk en gestress. Zelfs hiermee bieden wij u zo’n ontspannen mogelijke vakantie. Zo kunt u zonder stress naar de opstap locatie toe gaan!

3.    Gezelligheid tijdens de busreis

Vanaf het moment dat u instapt in de bus, is er een gezellige sfeer in de bus. Er hangt namelijk een groepsgevoel in de bus, omdat iedereen naar dezelfde bestemming gaat. Doordat de busreis langer duurt dan bijvoorbeeld het vliegtuig, maakt u al meteen kennis met eventuele andere gasten van het hotel waar u heen gaat. Zo niet, kunt u contact leggen met andere Nederlanders, waaraan u misschien zelfs vrienden voor het leven overhoudt! Daarnaast kunt u heerlijk ontspannen met uw gezin, partner, vrienden of alleen. Ook helpen de buschauffeur en host(ess) u uw busreis met zoveel mogelijk gemak door te laten brengen. Een ideale reis naar uw bestemming dus!

4.    Veel te zien tijdens de busreis

Gedurende de busreis zal u op meerdere plekken schitterende uitzichten tegemoet komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld jonge herten op de vroege ochtend in Zuid-Frankrijk, wanneer u tussen de velden kijkt. Verder krijgt u ook in het land van bestemming zelf meestal een kleine tour aangeboden bij aankomst. U krijgt meteen een uitzicht op de natuur in het binnenland en de stranden. Hierdoor kunt u meteen kennismaken met de mogelijkheden die het land van bestemming biedt en eventueel excursies bijboeken om het land te verkennen. Ideaal om op uw eerste dag te verkennen!

5.    Frisse lucht gedurende stops

In een vliegtuig of trein zal u lang op dezelfde plek vastzitten. In een busreis hoeft dit niet zo te zijn. U kan gemakkelijk tijdens de stops even naar buiten gaan, frisse lucht halen en eventueel iets te eten halen bij het tankstation of restaurant. Verder kunnen u en uw kinderen ook gelijk even alle energie kwijt, zodat u niet met al te veel energie weer terug in de bus hoeft te stappen. Wanneer u hier geen behoefte aan heeft, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om in de bus te blijven zitten. Dit maakt de busreis ideaal voor iedereen!

6.    Vakantie met de bus is een oplossing voor vliegangst

Vliegangst (aviofobie) is een veelvoorkomende angst. Dit fenomeen komt zelfs voor bij de meest reislustige personen! Vliegangst kan zorgen voor bijvoorbeeld paniekaanvallen, claustrofobie of zelfs een angst om je leven te verliezen. Wanneer u met de bus op vakantie gaat, zal u uiteraard geen last krijgen van vliegangst. Dit is dan ook een ideale oplossing voor de vakantieliefhebber met vliegangst onder ons!

7.    Geen kofferstress

Eén van de vele voordelen die busreizen bieden, is dat u zich geen zorgen hoeft te maken om uw koffer. De koffer gaat namelijk vanaf Maarheeze de gehele reis mee met dezelfde bus, waardoor de koffer ook niet kwijt kan raken zoals wanneer u met het vliegtuig reist. Daarnaast is het niet lang zoeken naar de koffer wanneer u aankomt op plaats van bestemming. Ons personeel gaat zorgvuldig om met uw bagage en zorgt ervoor dat het goed en veilig aankomt. Dit zorgt weer voor minder stress en gedoe!

8.    Afgezet worden op plaats van bestemming in Spanje

Wanneer u dan eindelijk in het land van bestemming aangekomen bent, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervoer naar het hotel toe. Vaak wordt u zelfs afgezet vlak voor het hotel! Dit scheelt heel erg veel gesjouw, geregel en gestress. Hierna hoeft u zich dan alleen nog in te checken bij het hotel, en kan uw genot helemaal beginnen. Dat is nou eens vakantie vieren!

9.    Vakantie met de bus is een duurzaam alternatief

De bus is een duurzaam alternatief als vervoersmiddel. Samen met de trein is dit zelfs het meest milieubewuste vervoersmiddel! Een touringcar stoot namelijk gemiddeld 10 keer minder uit met dezelfde reis dan een vliegtuig. Daarbij komt dat de touringcars van Solmar meestal vrij nieuw zijn en voorzien zijn van de nieuwste technologie. Doordat de bezettingsgraad in een touringcar meestal enorm hoog ligt, is de bus ook milieuvriendelijker dan een auto. Bij Solmar kunt u terecht voor zowel een busvakantie inclusief hotel als voor een losse busreis.

Tip: kom met het ov naar de opstapplaats toe om nóg meer uitstoot te verminderen.

10. De ultieme reiservaring met veel luxe in de bus

Heeft u ooit nagedacht over de reiservaring die de bus biedt bij uw vakantie? Veel van onze klanten dachten eerst dat ze de bus niet fijn zouden vinden als vervoersmiddel, maar zijn na één busreis er nooit meer vanaf gestapt! De bus biedt tegenwoordig namelijk veel luxe en comfort aan boord. Zo heeft u bijvoorbeeld veel meer beenruimte dan in de auto of het vliegtuig. Kiest u voor een First Class Bus, dan reist u helemaal in alle luxe naar uw bestemming! Mensen die vaker met de bus reizen geven aan dat het reizen met een bus zó makkelijk, comfortabel en gezellig is, dat het een herinnering is die ze nooit meer zullen vergeten. Alle bovenstaande voordelen van een busreis zorgen er dan ook voor dat de busreis een unieke reiservaring biedt.

Heeft deze blog u ook geïnspireerd om met de bus op vakantie te gaan? Boek dan nu snel bij ons een busvakantie bij ons, net zoals uw vele voorgangers!

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!