Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

balearen

Met de boot naar de Balearen

Deel dit bericht

Dat de Spaanse Costa al binnen zo’n 16 uur rijden te bereiken is met je eigen auto is algemeen bekend. Maar wist je dat je onder andere vanuit Barcelona, Valencia, Dénia met de boot naar de Balearen kunt?

Het reizen met de boot naar de Balearen biedt een ontspannen en schilderachtige manier om de eilanden te bereiken, terwijl je onderweg kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee.

Zowel Ibiza, Mallorca en Menorca kun je via een overtocht met een ferry vanuit het vaste land van Spanje bereiken. Het fijne is, dat je naast je eigen auto natuurlijk ook niet hoeft te kijken naar een maximaal aantal kilo’s bagage. Wel handig voor de dames toch?

Haven van Dénia

De grote haven van Dénia ligt het meest dicht bij de Balearen, vandaar dat deze haven het meest populaire is om vanuit hier met de boot naar de Balearen te gaan. In 2016 is door de Generalitat Valenciana (de Provincie) een belangrijke renovatie uitgevoerd, waarbij veel aandacht is geweest voor meer groen in de haven en zones met schaduw. Ook de infrastructuur is iets aangepast: er zijn fietspaden aangelegd en veilige loopzones. Daarnaast is er een uitgaansgebied gecreëerd, met populaire nachtclubs en discotheken die een spectaculair uitzicht geven.

Door het hele jaar zijn er dagelijkse overtochten met de veerboot van 
Dénia naar Ibiza. Wel verschilt de time table oftewel de dienstregeling per seizoen. Je kunt je voorstellen dat er in de zomerperiode en in het warme najaar wel meer dan dubbel zoveel lijndiensten gaan. De grootste rederij voor deze route is Baleària, deze heeft ook het meeste aanbod. 

Binnen 2 uur in Ibiza

De snelste overtocht van Dénia naar Ibiza duurt ongeveer 2 uur. Dit zijn hogesnelheidslijnen over het water. De afstand tussen Dénia en Ibiza is ongeveer 57 zeemijl. Dat is ongeveer 106 km. Om een vergelijk te geven: met de auto van Valencia naar Alicante duurt over de E-15 –dat is de snelste route- zo’n 1 uur en 50 minuten en is 180 kilometer!
 
De eerste veerboot vertrekt ’s ochtends rond 9.00 uur en de laatste veerboot vertrekt meestal rond 17.00 uur en komt zo net voor het aperitief rond 19.00 uur aan. Zo kun je binnen 2 uur aan een koel wijntje of biertje op het terras in Ibiza stad zitten! Er zijn ook veerdiensten die er langer over doen, denk dan aan ongeveer 3,5 uur. 

Tickets

Ferry tickets van Dénia naar Ibiza starten vanaf 70 euro. De prijs is uiteraard afhankelijk van het seizoen, het type stoel en of je een auto meeneemt. Wanneer je Spaanse inwoner of resident bent kun je vaak korting krijgen. Dat geldt ook voor bewoners van de Balearen die met de boot naar het vaste land willen reizen. 

Online zijn er veel verschillende aanbieders van tickets. Het loont om even goed op google te zoeken en misschien wel even de reis bij verschillende aanbieders te bekijken, er kan zomaar prijsverschil zijn. Daarnaast ook een verschil in diensttijden en routes. Het is dus maar net war bij je reis en budget past!

Mallorca, Menorca en Formentera

Ook Mallorca is vanuit meerdere havensteden per boot bereikbaar. De meest populaire overtocht is van Barcelona naar Mallorca, maar er vertrekken ook ferries vanuit Dénia en Valencia. Ook zijn er verbindingen van Ibiza naar Mallorca en van Menorca naar Mallorca. 

Het paradijsachtige Formentera is vanuit Ibiza te bereiken. Het is het kleinste eiland van de Balearen. Je zult vanaf het vaste land van Spanje dus eerst naar Ibzia moeten reizen om daarna over te stappen naar Formentera

Tip! De boot van Ibiza naar Formentera is ook leuk als dagtocht!

Inpakken maar!

Zoals al eerder aangegeven is een groot voordeel van het reizen met eigen vervoer en de boot: de bagage. Zo kun je nog eens goed shoppen! Baleària stelt bijvoorbeeld geen gewichtslimiet vast voor bagage, zolang je deze zelf aan boord kunt tillen zonder hulp. Het inchecken van bagage is niet verplicht. Ook handig: de veerboten hebben kluisjes die te allen tijde tijdens de reis toegankelijk zijn.

Nog meer ferry tochten

Er zijn natuurlijk ook andere bootreizen vanuit het vaste land van Spanje. Zo zijn er vanuit het zuiden van Spanje zelfs overtochten naar de Canarische Eilanden. Vanuit de haven van Cádiz vertrekken 2 ferryroutes naar Las Palmas en vanuit Huelva naar Las Palmas vaart er 1 route. Ook zijn er 2 ferryroutes tussen Gran Canaria en Tenerife, daar vertrekken dagelijks op verschillende tijdstippen reizen tussen Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas.

Van Europa naar Afrika

Ook naar Marokko zijn er verschillende mogelijkheden met de ferry. Er zijn wel 8 veerbootmaatschappijen met verschillende routes. De meest snelle route is die tussen Zuid-Spanje en Marokko: de bekende route Tanger Med naar Ceuta. Met deze route maak je de oversteek in de Straat van Gibraltar. Deze oversteek is 44 kilometer oftewel 27 mijl. Het is toch bijzonder dat je binnen 1 uur in een heel ander continent kan zijn! Als je geen zin hebt in de lange autoreis naar het zuiden van Spanje kun je er ook voor kiezen om de boot te nemen in Barcelona. Deze toch duurt wel ietsje langer, ruim 27 uur.

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!