Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Op vakantie in het najaar

Deel dit bericht

Hoe lekker is wat extra zon, zodra in Nederland en België vanaf 21 september de herfst al is ingezet en de dagen steeds grijzer en natter worden? Verleng dan de zomer nog even dit jaar en ga op vakantie in het najaar. Of wellicht ben je in de zomer niet weggeweest en ga je graag in het laagseizoen op vakantie. Vooral in Spanje zijn de temperaturen lager en heel toevallig de prijzen ook ;-). Bekijk hier het aanbod.

Vitamine D boost

Zie jij jezelf ook nog even aan het zwembad liggen en een bruin kleurtje meepakken? En vooral nog even wat extra Vitamine D opdoen. Waarom is dat zo gezond eigenlijk? Vitamine D is van belang voor je spieren en werkt voor behoud van sterke botten. Een van de belangrijkste functies is het afremmen of tegenhouden van botontkalking. Des te meer reden om de najaarszon op te zoeken, zeker als je een dagje ouder wordt! 

Maar waar kun je dan het beste heen?

Actieveling of luiaard

Het ligt uiteraard aan je doel. Ben je een actieveling en houd je van fietsen en hiken, dan mag het in het najaar best iets frisser voor je zijn. Denk dan aan wat Noordelijker Spanje of de Balearen. Ga je liever nog voor wat meer zekerheid om op het strand te liggen, dan zou je wellicht eerder voor de Canarische Eilanden willen gaan. 

Ik ben natuurlijk een groot fan van de Costa Blanca – en al helemaal in het najaar! Maar er zijn uiteraard nog veel meer fijne herfstbestemmingen. Ik heb het gemakkelijk voor je gemaakt en zocht het even uit!

Neem dus onderstaande even mee tijdens bij het kiezen van je last minute vakantiebestemming in dit najaar.

De Balearen

Deze eilandengroep ligt ten oosten van het vasteland van Spanje. Tot de Balearen behoren de eilanden Formentera, Ibiza, Mallorca en Menorca. Op de Balearen is er een mediterraan of Middellandse Zeeklimaat. Over het algemeen zijn hier warme en droge zomers en de winters voornamelijk koeler en natter. Als je echt graag nog lekker op het strand wil liggen in het najaar zijn de Balearen minder geschikt door de wisselvalligheid van het weer. Voor de wat actievere vakanties is het najaar hier juist perfect! Voor oktober en november is er een gemiddelde maximumtemperatuur van 17 tot 22 graden overdag met zo’n 5 a 6 zonuren.

Costa Brava

Dieper in het noorden is het zomerweer vergelijkbaar met dat van alle andere kuststreken, maar de winter aan de Costa Brava vertelt een heel ander verhaal. Is de temperatuur in oktober nog gemiddeld 24 graden, dan kan het in november een heel stuk frisser zijn met gemiddeld 16 graden. Niet echt lekker strandweer, wel fijn weer voor sportieve activiteiten!

Costa Blanca

Deze Costa heeft een microklimaat, met zachte en zonnige herfstperiodes en winters. De gemiddelde temperatuur in het najaar is nog zo’n 24 graden met gemiddeld 6 of 7 zonuren per dag. Niet voor niets is dit gebied mijn persoonlijke favoriet.

TIP: in Benidorm lig je tijdens jouw najaarsvakantie lekker uit de wind op het strand!

Costa del Sol

De Costa del Sol beslaat de kustlijn in de provincies Málaga, Cádiz en Granada. Costa del Sol betekent letterlijk “zonnekust”. Uiteraard is de naam te danken aan de zonuren en het fijne klimaat. Anders dan in andere delen in Spanje valt er nagenoeg nooit sneeuw en vorst komt ook niet voor. Heel vreemd dat op niet al te verre afstand juist het ski- en berggebied Sierra Nevada ligt! De Costa del Sol geeft gemiddeld 23 graden in oktober en 19 graden in november, met zo’n 6 of 7 zon uren per dag!

Canarische eilanden

Het klimaat van deze eilanden is heel anders dan dat van het vasteland van Spanje. De eilanden liggen vlakbij Afrika. Dat maakt dat de winters vaak warmer zijn dan op het vaste land en de zomers vaak wat frisser. Behalve als er een Sahara lucht voorbij komt, dan kunnen de zomer temperaturen daar ook wel rond de 40 graden zijn. Even terug naar de herfst: het voordeel van de Canarisch eilanden zijn toch wel 6 of 7 zonuren per dag. En qua temperatuur: denk aan oktober met zo’n 24 graden en november gemiddeld 21 graden.

Door de wind kan het bijvoorbeeld op Lanzarote toch wel het hele jaar door frisser zijn dan op de andere eilanden. Ook rondom de vulkaan de Teide op Tenerife staat er vaak een harde wind. Ondanks de wind en de mogelijkheid tot een buitje, zijn de Canarische Eilanden een fijne bestemming in het najaar.

Gota Fría

Waar je ook heengaat dit najaar: let er wel op dat in de periode september, oktober en november nogal eens flink wisselvallig kan zijn. Dan raast er nog wel eens een “Dana” ofwel ‘Gota Fría’ voorbij. Dat zijn hevige regenvallen en herfststormen die flink wat schade en wateroverlast kunnen veroorzaken.

Wist je dat het woord ‘seizoen’ oftewel ‘estación’ in het Spaans twee betekenissen heeft?  De ene betekenis van ‘estación’ is het station: denk aan een treinstation, het metrostation of het busstation. De tweede betekenis van ‘estación’ gaat over de seizoenen van het jaar: winter, herfst, lente en zomer.

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!