Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

De beste plekken voor een winterzon vakantie

Deel dit bericht

In tegenstelling tot wat sommigen denken, is het in Spanje niet het hele jaar door bloedheet. De temperaturen dalen behoorlijk in de winter in vergelijking met de zomer, maar het komt natuurlijk lang niet in de buurt bij wat we in het noorden gewend zijn. Dit maakt Spanje alsnog een fantastische bestemming voor een winterzon vakantie. Vandaag delen we de beste plekken met je om de kou te ontsnappen en in plaats daarvan te genieten van de Spaanse zon op je gezicht.

Een bijkomend voordeel is dat de vakanties tijdens de winterperiode goedkoper zijn dan tijdens het hoogseizoen in de zomer. Je hebt dan misschien geen tropische temperaturen boven de 30 graden, maar wel een heerlijke reis voor minder geld.

De Costa del Sol

We beginnen bij de kust van de zon, ofwel de Costa del Sol. Deze prachtige regio vinden we in het zuiden van Spanje. De kust heeft natuurlijk niet voor niets deze naam gekregen; de zon schijnt hier namelijk meer dan 300 dagen per jaar. Dit maakt het dan ook een geweldige plek voor je winterzon vakantie.

Er zijn tal van steden en dorpjes die je kunt bekijken tijdens deze periode. Het nadeel in de zomer is namelijk dat het aan de Costa del Sol behoorlijk heet kan worden, wat dagtripjes lastiger te plannen maakt. Het is namelijk geen goed idee om met 40 graden zware activiteiten uit te voeren! Tijdens de winter hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de prachtige stad Málaga, die je hart zal stelen. Proef de authentieke tapas, bekijk het adembenemende uitzicht vanaf het kasteel en verken de gezellige straten. Ook plekken als Benalmádena, Nerja, Mijas, Marbella en Fuengirola zijn echte aanraders om te verkennen.

De Costa Blanca

Ook de Costa Blanca mag niet ontbreken in deze lijst van bestemmingen voor een winterzon vakantie. Dit gebied staat bekend om de prachtige stranden en baaitjes en het fantastische eten. Ook in de winterperiode kun je hier ultiem van genieten.

Daarnaast valt er ook hier een heleboel te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige witte dorp Altea, en neem meteen een leuk souvenirtje meer voor thuis. Ook Alicante heeft veel te bieden: het stadsstrand ligt aan het centrum, dus daar sta je zo. Bovendien zijn bestemmingen als Benidorm nog steeds levendig in de koudere periode.

De Costa Brava

Ga je liever verder naar het noorden van Spanje, maar wil je alsnog aan de oostkust zitten? Dan is de Costa Brava een ideale bestemming. Ook hier vinden we ontelbaar veel leuke plekken om te bezoeken.

Ga bijvoorbeeld naar Cadaqués, een van de mooiste dorpjes van Catalonië. Daarnaast beschikt dit gebied over adembenemende natuur, waar je heerlijk kunt wandelen. Ook hierbij is het fijn dat de temperaturen niet extreem hoog zijn, zodat je op een comfortabele manier actief bezig kunt zijn.

Daarnaast zit je vanaf de kust natuurlijk ook dicht bij de wereldstad Barcelona. Hoe ideaal is het als je een fijne vakantie aan het strand kunt combineren met een bezoekje aan deze plek? Barcelona is het hele jaar door een bruisende stad, dus ook hier zul je je niet snel vervelen.

De Costa Dorada

De laatste bestemming die we aanraden op het vasteland van Spanje voor een winterzon vakantie, is de Costa Dorada. Dit betekent letterlijk: Gouden Kust. Hier kun je onder andere terecht voor heerlijke gastronomie, prachtige stranden en mooie steden. Bezoek bijvoorbeeld eens Tarragona, en bewonder de oude ruïnes. Daarnaast kun je de kinderen meenemen naar Port Aventura, een geweldig attractiepark waar ze zich zonder twijfel zullen vermaken.

Canarische eilanden

Als er een bestemming is waar je het hele jaar door kunt genieten van heerlijke temperaturen, is het een van de Canarische eilanden wel. De temperaturen liggen hier namelijk gemiddeld rond de 20 graden. Het is dus warm genoeg om lekker te genieten van het weer, maar koel genoeg om ook activiteiten te ondernemen.

Balearen

Ook op de Balearen zal je je prima vermaken in de winter. De toeristen zijn vertrokken, wat het een stuk rustiger maakt. Ga bijvoorbeeld naar Mallorca en ontdek de hoofdstad, Palma de Mallorca. Daarnaast zijn er tal van gezellige marktjes en prachtige natuurgebieden met wandelpaden. Je zult je hier dus niet snel vervelen.

Kortom: de perfecte periode voor een winterzon vakantie!

In plaats van te klagen over het slechte weer in ons eigen land, lijkt het ons een beter idee om lekker de bus of het vliegtuig in te stappen. Vertrek naar Spanje om te genieten van de winterzon, het heerlijke eten en de aardige bevolking. We wensen je alvast een hele fijne vakantie!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!