Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

evenementen spanje

De leukste evenementen om te bezoeken in Spanje

Deel dit bericht

Een vakantie naar Spanje is natuurlijk altijd leuk: genieten van het lekkere weer, met je voeten in het zand, en heerlijk eten. We gaan er niet vanuit dat je je snel zult gaan vervelen, maar we hebben toch de leukste evenementen om te bezoeken tijdens je vakantie in Spanje op een rijtje gezet. Dit zijn evenementen die ieder jaar weer terugkomen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De Feria

Houd je wel van een feestje? Dan is de Feria hét evenement om te bezoeken. In het zuiden van Spanje barst tijdens één week per jaar het feestgedruis los in meerdere steden, op verschillende data.

Tijdens deze feestweek wordt er volop gedanst, gegeten, gedronken en plezier gemaakt. De bekendste zijn die van Málaga en van Sevilla. Waar die in Sevilla wat chiquer is en je vaak iemand moet kennen om toegang te krijgen tot een van de vele feesttenten, is die in Málaga vrij te bezoeken. Mocht je niet zo houden van de drukte, vermijd dan deze steden tijdens de Feria. Het is namelijk niet het beste moment om de stad in alle rust te verkennen.

La Semana Santa

Een ander evenement in Spanje dat door zowel de lokale bevolking als toeristen ieder jaar drukbezocht wordt, is de Semana Santa ofwel de Heilige Week. Deze week vindt in verschillende steden door heel het land plaats, van Valladolid tot Granada.

Iedere dag vinden er imponerende processies plaats, met harde trommels en prachtige tronen. Vooral de processies in de avond (of zelfs in de nacht!) maken veel indruk: de brandende kaarsen, melancholische muziek en de puntmaskers die de leden van het broederschap dragen, geven een indrukwekkend beeld. De straten zijn dan ook volledig gevuld met emotioneel publiek dat de processies aanschouwt.

Ook als je niet religieus bent, is dit een absolute aanrader om eens te bezoeken. De Semana Santa vindt plaats in maart of april, de precieze data verschillen per jaar.

La Tomatina in Buñol

Een feest dat je ongetwijfeld al eens voorbij hebt zien komen, is La Tomatina. De Spaanse naam zegt je misschien niets, maar gaat er al een belletje rinkelen als ik het over het tomatengevecht heb? Dit feest keert jaarlijks terug en vindt plaats in Buñol, in de provincie van Valencia. Ook deze gebeurtenis hoort zeker in het rijtje thuis van evenementen in Spanje om te bezoeken tijdens je vakantie.

Er worden tonnen tomaten gebruikt, wat een lachwekkend beeld oplevert: de hele straten kleuren rood! Het wordt dan ook door ontzettend veel toeristen bezocht, sta jij volgend jaar ook tomaten te gooien? La Tomatina vindt plaats op de laatste woensdag van de maand augustus.

Carnaval in Cádiz

Net als in het zuiden van Nederland, vieren ze ook in Spanje carnaval. De bekendste plek waar het wordt gevierd is in Cádiz, aan de Costa del Sol. Het ziet er echter net even wat anders uit dan bij ons; zo staat humor centraal en worden vooral de problemen van de dag besproken op satirische en ironische wijze.

Het is een traditie die al begon in de zestiende eeuw en dus een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd. Het kan echter wel lastig zijn om het Spaans te begrijpen, omdat er veel uitdrukkingen en accenten worden gebruikt. Alsnog is het echter een leuk en vrolijke gebeurtenis om te aanschouwen. Het Carnaval in Cádiz vindt op flink verschillende data plaats, dus zoek dit van tevoren even op.

Fallas in Valencia

De vijfde in de lijst van evenementen in Spanje om te bezoeken tijdens je vakantie, vindt plaats aan de Costa Blanca. In Valencia, om precies te zijn. Ieder jaar vinden hier de Fallas plaats: een traditie die door ontzettend veel toeristen bezocht wordt en zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De feestactiviteiten bestaan uit verschillende delen: zo worden er gigantische poppen gebouwd (die fallas heten) ter waarde van miljoenen euro’s, die aan het einde van het feest in brand worden gestoken. Daarnaast zijn er tal van vuurwerkshows en andere activiteiten. Kortom: een evenement dat je absoluut niet mag missen en dat je nooit meer zult vergeten! De Fallas in Valencia beginnen op de laatste zondag van februari.

San Juan

Een andere traditie die ieder jaar terugkomt, is de nacht van San Juan. Groepen van familie en vrienden trekken richting het strand, om te genieten van een avond vol plezier. Ze nemen dan eten en drinken mee, springen over het vuur om kwade geesten te verjagen en duiken om middernacht de zee in voor goed geluk. Kortom: een geweldige mogelijkheid om de Spaanse cultuur beter te leren kennen en een fijne avond te hebben. Zit je dus aan de Spaanse kust op 23 juni, vergeet dan zeker niet om het strand op te zoeken.

Navidad & Reyes Magos

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wat mij betreft, is de kerstperiode de perfecte tijd om een stedentrip te plannen! De gezelligheid, mooie verlichting en kerstmarktjes: een geweldig moment om eens een nieuwe plek te verkennen.

Ook in Spanje speelt Kerstmis een ontzettend belangrijke rol, en dan vooral kerstavond. Op die dag komt de familie bij elkaar om te genieten van een heerlijk kerstdiner. Alle steden zorgen ervoor dat de straten prachtig versierd zijn met lampjes en dat er tal van activiteiten georganiseerd worden voor alle leeftijden.

Ga je liever na kerst nog even weg? Boek dan je vakantie tijdens Driekoningen, een andere datum die in Spanje erg belangrijk is. Waar de kinderen in ons land verwend worden met cadeaus door Sinterklaas, komen in Spanje de drie Koningen op bezoek. Ook op die dag vinden er evenementen plaats, zoals optochten door de stad. Driekoningen wordt gevierd op 6 januari.

Genieten van je vakantie in Spanje zal sowieso wel lukken, maar met deze evenementen heb je het helemaal naar je zin! Dit zijn de leukste gebeurtenissen die je wat mij betreft allemaal eens mee zou moeten maken. Fijne vakantie alvast!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!