Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Ballonnen 2022

Feestdagen Spanje 2022: een handig jaaroverzicht

Deel dit bericht

Van Driekoningen tot Goede Vrijdag: wij geven je een overzicht van de feestdagen in Spanje 2022!

In tegenstelling tot in Nederland, zijn niet alle feestdagen in Spanje op dezelfde dag. Het land bestaat namelijk uit zeventien autonome gemeenschappen, die voor een gedeelte allemaal zelf bepalen welke dagen als feestdagen gelden. Daarnaast zijn er nog acht algemene feestdagen die wél gelden voor het hele land.

In dit artikel nemen we je mee in de feestdagen in Spanje die in 2022 gepland staan voor iedere regio. Dit is handig om in gedachten te houden tijdens je vakantie, want op feestdagen zijn de winkels vaak gesloten. Daarnaast wordt de feestdag, als deze op een zondag valt, vaak doorgeschoven naar de maandag.

Er zijn acht feestdagen die overeenkomen voor heel het land:

  • Zaterdag 1 januari 2022: Año Nuevo (Nieuwjaarsdag)
  • Donderdag 6 januari 2022: Día de los Reyes Magos (Driekoningen)
  • Vrijdag 15 april 2022: Viernes Santo (Goede Vrijdag)
  • Maandag 15 augustus 2022: Asunción de la Virgen (Hemelvaartsdag)
  • Woensdag 12 oktober 2022: Fiesta Nacional de España (Nationale feestdag)
  • Dinsdag 1 november 2022: Todos los Santos (Allerheiligen)
  • Dinsdag 6 december 2022: Día de la Constitución Española (Dag van de Spaanse grondwet)
  • Donderdag 8 december 2022: Inmaculada Concepción (Onbevlekte Ontvangenis)

Naast deze acht dagen, blijven er per regio vier feestdagen over die zelf ingedeeld mogen worden. Om een handig overzicht te hebben per regio, zetten we hieronder al die specifieke data voor iedere regio voor je op een rij.

Andalusië

In Andalusië zijn de resterende feestdagen op 28 februari (dag van Andalusië), 14 april (Witte Donderdag), 2 mei (de maandag na de Dag van de Arbeid) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Aragón

In Aragón zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 23 april (dag van Aragón), 2 mei (de maandag na de Dag van de Arbeid) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Asturië

In Asturië zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 2 mei (de maandag na de Dag van de Arbeid), 8 september (dag van Asturië) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Balearen

Op de Balearen zijn de resterende feestdagen op 1 maart (dag van de Balearen), 14 april (Witte Donderdag), 18 april (Paasmaandag) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Baskenland

In Baskenland zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 18 april (Paasmaandag), 25 juli (dag van Santiago Apóstol) en 6 september (dag van V Centenario Vuelta al Mundo).

Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 30 mei (dag van de Canarische Eilanden) en 26 december (de maandag na Kerstmis). De overige feestdagen verschillen per eiland.

Cantabrië

In Cantabrië zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 28 juli (dag van Cantabrië), 15 september (dag van La Bien Aparecida) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Castilië-La Mancha

In Castilië-La Mancha zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 31 mei (dag van Castilië-La Mancha), 16 juni (Corpus Christi) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Castilië en León

In Castilië en León zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 23 april (dag van Castilië en León), 2 mei (de maandag na de Dag van de Arbeid) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Catalonië

In Catalonië zijn de resterende feestdagen op 18 april (Paasmaandag), 6 juni (Lunes de Pascua Granada), 24 juni (San Juan) en 26 december (San Esteban).

Extremadura

In Extremadura zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 2 mei (de maandag na de Dag van de Arbeid), 8 september (dag van Extremadura) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Galicië

In Galicië zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 17 mei (dag van las Letras Gallegas), 24 juni (San Juan) en 25 juli (dag van Santiago Apóstol).

Madrid

In Madrid zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 2 mei (de dag van Madrid), 25 juli (dag van Santiago Apóstol) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Murcia

In Murcia zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 2 mei (de maandag na de Dag van de Arbeid), 9 juni (de dag van Murcia) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

In Navarra zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 18 april (Paasmaandag), 25 juli (dag van Santiago Apóstol) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

La Rioja

In La Rioja zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 18 april (Paasmaandag), 9 juni (dag van La Rioja) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Valencia

In Valencia zijn de resterende feestdagen op 19 maart (San José), 14 april (Witte Donderdag), 18 april (Paasmaandag) en 24 juni (San Juan).

Ceuta

In Ceuta zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 9 juli (Offerfeest), 5 augustus (Heilige van Afrika) en 2 september (dag van Ceuta).

Melilla

In Melilla zijn de resterende feestdagen op 14 april (Witte Donderdag), 3 mei (Suikerfeest), 11 juli (Offerfeest) en 26 december (de maandag na Kerstmis).

Dat was hem dan: het overzicht van alle feestdagen in Spanje in 2022. Waar ga jij dit jaar heen?

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!